fbpx

Google Sunsetting Assistant-dashboard voor rijmodus

Share This Post


Volgens een rapport van 9to5Google zal Google zijn Assisted Driving Mode-dashboard op 21 november afsluiten.

Oorspronkelijk aangekondigd op I/O 2019 als vervanging voor Android Auto, dat vorig jaar werd stopgezet, was het dashboard ontworpen om gebruikers een deel van de functionaliteit van hun smartphone te geven tijdens het rijden.

Door het stopzetten van Assisted Driving heeft Google geen directe opvolger van Android Auto meer.

Assisted driving-modus biedt handsfree smartphonefunctionaliteit

De Assistent-rijmodus omvat een dashboard met Google Assistent, een muziekspeler, volumeregelaars en knoppen om te bellen of een bericht te sturen. Het is toegankelijk via de snelkoppeling op het startscherm of door de Google Assistent mondeling te vertellen de Assistent-rijmodus te starten.

Het is ontworpen om mensen de meest voorkomende smartphonetaken, zoals browsen, sms’en en muziek afspelen, met alleen hun stem te laten uitvoeren. Dit zal op zijn beurt naar verwachting de afleiding tijdens het rijden verminderen en ongevallen voorkomen.

Volgens de Centers for Disease Control is afgeleid autorijden verantwoordelijk voor negen doden per dag in de Verenigde Staten.

De meeste Android-apparaten gebruiken Assistent al in Google Maps

Terwijl Google de Assistent-rijmodus afsluit, blijft de gelijknamige Google Maps-rijmodus bestaan. Dit geeft Android-gebruikers een Google Maps-ervaring die is geoptimaliseerd voor auto’s.

De Dashboard-tool gebruikt een tegelindeling voor navigatie, terwijl de Maps-versie een combinatie van een tabblad- en rasterlay-out gebruikt. Beide bieden toegang tot de microfoon die wordt gebruikt voor Google Assistent-opdrachten.

Volgens 9to5Google was de reden dat de techgigant de modus voor geassisteerd rijden uitschakelde, dat de meeste mensen de Maps-versie gebruikten. Vanwege de gelijkenis van namen en functionaliteit, hebben sommigen zich misschien niet eens gerealiseerd dat de Assistent-versie bestond.

Velen in de gemeenschap waren van mening dat het dashboard van de Assistent-rijmodus een downgrade was, en sommigen suggereerden dat het nooit bedoeld was als een permanente vervanging, maar eerder als een noodmaatregel om gebruikers geleidelijk over te zetten van Android Auto naar Google Maps.

Omdat de twee apps zoveel functionaliteit delen, is het mogelijk dat Google besloot dat er geen reden was om beide te bestaan.

Google stapt af van technologie voor niet-spraakondersteuning

De zonsondergang in de rijmodus is de nieuwste in een reeks stappen die de Google Assistent heeft ondernomen om afstand te nemen van functionaliteit die niet alleen op de stemassistent is gebaseerd. Andere projecten die zijn stopgezet, zijn onder meer Snapshot, dat Android-gebruikers een snel overzicht gaf van de belangrijkste taken van hun dag, en Smart Display Games, waarmee apps van derden die zowel aanraak- als spraakinvoer gebruiken om games naar de Nest Hub te brengen. . .

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock/DenPhotosSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!