fbpx

Google test het blokkeren van nieuwsinhoud voor 4% van de Canadezen

Google test het blokkeren van nieuwsinhoud voor 4% van de Canadezen

Share This Post


Google is begonnen met het tijdelijk beperken van nieuwsresultaten voor ongeveer vier procent van de willekeurig geselecteerde Canadese gebruikers in tests die vijf weken zullen duren.

Het besluit is een directe reactie op een online nieuwswet genaamd C-18, die momenteel wordt besproken in het Canadese parlement.

Het afgelopen voorjaar geïntroduceerde wetsvoorstel zou internetbedrijven zoals Google en Facebook verplichten nieuwsuitgevers te betalen om hun inhoud te gebruiken.

Bill C-18 bouwt voort op soortgelijke wetgeving in Australië en zou bindende arbitrage mogelijk maken als technologiebedrijven weigeren uitgevers te betalen.

Testen is van invloed op zoeken op internet en de Discover-functie op Android-apparaten. Een Google-woordvoerder bevestigde de test.

Google bekritiseert “linkbelasting”

Google heeft kritiek geuit op Bill C-18, ook wel The Online News Act genoemd, sinds deze in 2022 werd voorgesteld.

Het zoekbedrijf zegt dat de linkbelastingwetgeving Google, Canadese nieuwsuitgevers en lezers zou schaden.

Google is ook van mening dat de voorgestelde wet een slecht precedent zou scheppen voor andere landen, wat het open karakter van internet zou kunnen schaden.

Het Office of the Parliamentary Budget Officer of Canada meldt dat het wetsvoorstel Google zou kunnen verplichten jaarlijks ongeveer CAD 329,2 miljoen (of ongeveer $ 242,99 miljoen) aan nieuwsuitgevers te betalen.

Dit zou ongeveer 30% van de publicatiekosten van de uitgevers dekken.

Daarentegen bedroegen de zoekinkomsten van Google alleen al in het vierde kwartaal van vorig jaar $ 42,6 miljard.

Het besluit van Google om nieuws te blokkeren is reden tot zorg

De verhuizing heeft geleid tot bezorgdheid bij uitgevers die afhankelijk zijn van nieuwsinhoud om websiteverkeer te stimuleren, omdat het blokkeren van de inhoud kan leiden tot minder bezoekers.

Het besluit van Google om te stoppen met het tonen van nieuws heeft mensen zorgen gemaakt over censuur en het recht om te weten.

Er wordt in Canada veel gesproken over controle over wat er online is, terwijl mensen toch hun mening kunnen uiten.

Als deze wet wordt aangenomen, verandert dit de manier waarop dingen online werken in Canada, wat gevolgen kan hebben voor uitgevers die daar werken. Naarmate de zaken vorderen, moeten mensen in de branche bijblijven en de manier waarop ze werken veranderen als dat nodig is.

bron: Reuters

Uitgelichte afbeelding: JHVEPhoto/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!