fbpx

Google verbetert de wiskundige en logische vaardigheden van Bard

Google verbetert de wiskundige en logische vaardigheden van Bard

Share This Post


Google heeft een update aangekondigd voor zijn conversatie-chatbot, Bard.

Door de vooruitgang van het Pathways Language Model (PaLM) van het bedrijf op te nemen, zijn de wiskundige en logische vaardigheden van Bard aanzienlijk verbeterd.

Jack Krawczyk van het Google AI-team stelt Twitteren:

“Ik hoop dat je de kans hebt gehad om Bard te testen! We werken constant aan het ontwikkelen van nieuwe functies ervoor, en vandaag wil ik delen dat we Bard’s wiskundige en logische mogelijkheden hebben verbeterd door enkele van de vorderingen die we hebben te integreren” ontwikkeld in PaLM.

Wat betekent het? Bard zal nu uw prompts voor woord- en wiskundige problemen met meerdere stappen nu beter begrijpen en beantwoorden, met binnenkort coderen. Deze verbetering maakt Bard nog nuttiger voor de mensen die het gebruiken.”

Op basis van wat we weten over PaLM, volgens informatie op de Google Research-blog, zijn hier verschillende manieren waarop het taalmodel van Google de mogelijkheden van Bard zou kunnen verbeteren.

Bard en PaLM – een krachtige combinatie

Bard, een chatbot die is ontworpen om menselijke gesprekken te simuleren, gebruikt het Language Model for Dialogue Applications (LaMDA) om realistische tekstreacties te genereren.

Aan de andere kant is PaLM een transformatormodel met 540 miljard parameters en alleen een compacte decoder die efficiƫnt meerdere taken tegelijk kan uitvoeren.

Een van de PALM basismogelijkheden voert rekenkundige bewerkingen uit en lost wiskundige vergelijkingen op.

Door de mogelijkheden van PaLM te integreren, wordt het potentieel van Bard voor het oplossen van wiskundige problemen aanzienlijk vergroot.

Dit geeft gebruikers een veelzijdiger en praktischer hulpmiddel voor het oplossen van meerstaps wiskundige en woordproblemen.

Hoe PaLM de wiskundige vaardigheden van Bard verbetert

Bard kan nu complexe rekenkundige bewerkingen uitvoeren en wiskundige vergelijkingen effectiever oplossen, dankzij PaLM’s wiskundige oplossingsmogelijkheden.

De samenwerking tussen PaLM en Bard kan op dit gebied verschillende voordelen opleveren, zoals:

Contextbewuste probleemoplossing: PaLM’s grote parametertelling en training met het Pathways-systeem stellen het in staat de context van wiskundige problemen te begrijpen en nauwkeurige oplossingen te bieden. Dit kan handig zijn wanneer wiskundige problemen zijn ingebed in tekst in natuurlijke taal.
Verbeterde logische gevolgtrekking: PaLM’s mogelijkheden voor logische gevolgtrekkingen kunnen het redeneervermogen van Bard verbeteren door middel van wiskundige problemen waarbij logisch redeneren of deductieve stappen betrokken zijn.

Op te sommen

Door de geavanceerde reken- en redeneermogelijkheden van PaLM in Bard te integreren, ontstaat een krachtigere AI-chatbot die een vollediger scala aan wiskundegerelateerde taken aankan en nauwkeurigere en contextafhankelijke oplossingen biedt.

Deze ontwikkeling maakt Bard een handiger hulpmiddel voor het oplossen van complexe problemen en het stroomlijnen van workflows.

Met de voortdurende inspanningen van Google om de efficiƫntie en mogelijkheden van Bard te verbeteren, kunt u binnenkort meer vooruitgang verwachten.

Uitgelichte afbeelding: rarrarorro/Shutterstock

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!