fbpx

Google verbetert het video-indexeringsrapport in Search Console

Google verbetert het video-indexeringsrapport in Search Console

Share This Post


Google heeft onlangs het video-indexeringsrapport in Search Console uitgebreid, met meer specifieke redenen waarom een ​​video mogelijk niet prominent in de zoekresultaten verschijnt.

De zoekgigant hoopt video-inhoud beter te kunnen optimaliseren voor zichtbaarheid en ontdekking op zijn platforms.

Meer specifieke opmerkingen voor webmasters

Voorheen gaf Search Console een vaag foutbericht ‘Google kon de uitgelichte video op de pagina niet bepalen’ weer wanneer het problemen met video-inhoud ondervond.

Google splitst de algemene boodschap op in drie specifieke redenen:

Video buiten kijkvenster Video te klein Video te hoog

De wijziging biedt helder en bruikbaar advies.

Wijzig bijvoorbeeld de positie van de video zodat deze zich binnen het weergavegebied van de pagina bevindt en zichtbaar is wanneer deze wordt geladen.

Of misschien moet u het videoformaat aanpassen om aan specifieke Google-criteria te voldoen.

Potentiële impact van veranderingen

Wijzigingen in het video-indexeringsrapport in Search Console kunnen van invloed zijn op sites die verkeer ontvangen naar pagina’s met video-inhoud.

Google legt uit:

“Door nauwkeurigere feedback te geven over waarom een ​​video mogelijk niet wordt geïndexeerd, stelt Google website-eigenaren in staat de nodige wijzigingen aan te brengen die de zichtbaarheid van hun video-inhoud op Google Zoeken kunnen verbeteren. Dit kan leiden tot meer verkeer op hun websites, zolang de aanbevolen wijzigingen worden geïmplementeerd en resulteren in betere video-indexering en zichtbaarheid.”

Aangezien video-inhoud een grotere rol speelt in de SERP’s en wordt weergegeven in videocarrousels en rich video-fragmenten, is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat Google deze correct indexeert.

Praktische tips voor video-indexering

Hoewel updates van het video-indexeringsrapport van Google meer specifieke redenen geven voor indexeringsproblemen, bieden ze geen uitgebreide lijst met praktische tips.

Op basis van de verstrekte gegevens en de algemene richtlijnen van Google kunnen we echter de volgende praktische tips afleiden:

Plaats de video’s in de viewport. Zorg ervoor dat de video het juiste formaat heeft. Gebruik videositemaps en gestructureerde gegevens. Maak uw videocontentbestanden toegankelijk voor Googlebot. Zorg voor duidelijke en nauwkeurige metadata. Geef prioriteit aan videokwaliteit en gebruikersbetrokkenheid.

Deze praktijken kunnen de zichtbaarheid van video’s op Google Zoeken helpen verbeteren, de betrokkenheid van gebruikers en het websiteverkeer verbeteren.

Geleidelijke implementatie van wijzigingen

Je merkt deze wijzigingen niet meteen in je video-indexrapport.

Google zegt dat het tot drie maanden kan duren voordat historische gegevens zijn gewist voordat alle nieuwe foutredenen worden weergegeven.

“Aangezien het video-indexeringsrapport van Search Console 3 maanden aan historische gegevens toont, ziet u mogelijk nog steeds ‘Google kon de uitgelichte video op de pagina niet bepalen’ in de lijst met redenen van het rapport voor video-indexering, maar dit heeft geen effect op uw pagina’s. ‘

Op te sommen

Hoewel het nieuwe Search Console-rapport meer specifieke richtlijnen geeft over waarom een ​​video mogelijk niet wordt geïndexeerd, is het aan jou om je voordeel te doen met deze informatie.

Als u de problemen begrijpt die van invloed zijn op het indexeren van video’s en de nodige wijzigingen doorvoert, kunt u de zichtbaarheid van uw video-inhoud verbeteren en meer verkeer genereren.

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.
bron: GoogleSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!