fbpx

Google versterkt adverteren op YouTube-shorts

Google versterkt adverteren op YouTube-shorts

Share This Post


Google heeft tijdens het NewFronts-evenement van de IAB deze week nieuwe advertentiemogelijkheden voor YouTube Shorts onthuld, waarmee merken de weg hebben vrijgemaakt voor een naadloze integratie met trending short-form video.

Het assortiment uitbreiden met korte broeken

Het YouTube Shorts-platform van Google, een directe concurrent van het korte videoformaat van TikTok, wordt gepresenteerd als een ideale gelegenheid voor adverteerders om in contact te komen met een nieuw publiek.

Om dit potentieel te benutten, breidt Google korte films uit naar videobereikcampagnes.

Deze campagnes maken gebruik van de AI-technologie van Google om een ​​optimale mix van advertenties te leveren, waardoor het bereik en de efficiëntie worden verbeterd.

Daarnaast voegt Google geïntegreerde videoadvertenties toe aan campagnes voor videobereik, wat betekent dat deze advertenties worden weergegeven in de homefeed en zoekresultaten van YouTube.

Voorheen hadden adverteerders toegang tot korte voorraad via meer op prestaties gebaseerde advertentie-indelingen, zoals campagnes voor app-installatie, piekprestaties en video-actiecampagnes om de online verkoop en potentiële klanten te stimuleren.

Merken positioneren in het midden van trending content

Google breidt zijn YouTube Select-tool uit naar korte films.

Met deze tool kunnen adverteerders kiezen uit inhoudspakketten die zijn samengesteld door YouTube, waarbij een premiumpakket wordt aangeboden dat voortdurend wordt bijgewerkt met de meest populaire video’s.

Om merken voorop te laten lopen in trending content, introduceert Google een nieuwe functie genaamd ‘First Position on Shorts’.

Met deze functie kan de inhoud van een adverteerder de eerste video zijn die een kijker ziet wanneer hij een korte scrolsessie start.

Deze functie is in eerste instantie alleen beschikbaar voor YouTube Select-video’s, maar is van plan deze breder uit te breiden.

Een groeiend platform

YouTube Shorts heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt, waarbij het platform dagelijks 50 miljard weergaven genereerde, tegen 30 miljard in het eerste kwartaal van 2022.

Er is een substantiële toename van het aantal kanalen dat naar Shorts wordt geüpload, met een groei van meer dan 80% in 2022. Bovendien heeft YouTube het voor videomakers mogelijk gemaakt om inkomsten te genereren met Shorts door het delen van inkomsten, wat waarschijnlijk bijdraagt ​​aan deze groei.

Ondanks het positieve groeitraject van Shorts, is het vermeldenswaard dat Google een tweede achtereenvolgende daling van de advertentie-inkomsten op YouTube heeft gemeld, wat wijst op een aantal uitdagingen binnen de bredere advertentie-industrie.

In het eerste kwartaal van 2023 daalden de advertentie-inkomsten van YouTube met 2,6% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Op te sommen

Het integreren van korte videoadvertenties in campagnes is een belangrijk aandachtspunt voor Google, aangezien het blijft innoveren in de advertentieruimte.

Door gebruik te maken van YouTube Shorts voor bewustmakingscampagnes, kunnen merken een sterke band opbouwen met het steeds diverser en dynamischer wordende publiek van YouTube.

bron: Google

Uitgelichte afbeelding: Tada Images/Shutterstock



Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!