fbpx

Google verwijdert advertenties voor producten met een risico op overlijden

Google verwijdert advertenties voor producten met een risico op overlijden

Share This Post


Google heeft onlangs een belangrijke aankondiging gedaan over zijn beleid inzake gevaarlijke producten en services.

Deze update, die in juli 2023 van kracht wordt, heeft tot doel reclame te reguleren voor producten die ernstig letsel of de dood kunnen veroorzaken.

Laten we eens kijken wat deze update inhoudt.

Overzicht

Vanaf 3 juli 2023 past Google het geüpdatete beleid inzake gevaarlijke producten en services toe.

Het beleid dekt nu advertenties voor producten die gevaarlijk zijn voor de gezondheid en veiligheid van mensen.

Deze producten moeten een bewezen risico hebben om de dood of ernstige schade te veroorzaken, en moeten ook een geschiedenis hebben van consumentenwaarschuwingen of terugroepingen van producten.

De advertentie van Google zegt:

“In juli 2023 wordt het Google Ads-beleid voor gevaarlijke producten en services geüpdatet om advertenties op te nemen voor producten die een dreigend, bewezen en onopgelost risico op overlijden of ernstig lichamelijk letsel vormen, en die het onderwerp zijn geweest van een kennisgeving aan de consument of het product. terugroepen. We beginnen met het implementeren van de beleidsupdate op 3 juli.”

Google geeft geen specifieke voorbeelden van wat er onder het nieuwe beleid wordt beperkt. Ik denk dat het bedrijf geen onnodige aandacht wil vestigen op mogelijk dodelijke producten.

Het is belangrijk op te merken dat deze update alleen van invloed is op advertenties die zijn gemaakt na de beleidswijziging.

Accountopschorting en waarschuwingssysteem

Als adverteerders het bijgewerkte beleid schenden, zal Google hun accounts niet onmiddellijk opschorten.

In plaats daarvan krijgen adverteerders ten minste zeven dagen van tevoren bericht voordat er actie wordt ondernomen.

Een kennisgevingsperiode stelt adverteerders in staat hun advertenties te bekijken en ervoor te zorgen dat ze voldoen aan het beleid.

Om boetes te voorkomen, gebruikt u deze tijd om uw advertenties te evalueren en alle advertenties die het beleid schenden, vóór 3 juli 2023 te verwijderen.

Op te sommen

Het bijwerken van het beleid van Google inzake gevaarlijke producten en services is belangrijk voor verantwoord adverteren en consumentenbescherming.

Het beleid dekt nu advertenties voor producten met een onmiddellijk risico op overlijden of ernstig letsel en een geschiedenis van consumentenwaarschuwingen of productterugroepingen.

Adverteerders moeten hun advertenties vóór 3 juli 2023 beoordelen en alle advertenties die het beleid schenden, verwijderen om boetes te voorkomen.

bron: Google

Uitgelichte afbeelding: Jose Luis Stephens/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!