fbpx

Google verwijdert de Hangouts-plug-in

Google verwijdert de Hangouts-plug-in

Share This Post


Volgens een verklaring van het bedrijf heeft Google Hangouts eindelijk voorgoed afgeschaft. De app, die sinds 2013 het belangrijkste berichtenplatform van Google is, zal gebruikers doorverwijzen naar Google Chat.

Hangouts, een tekst-, video- en voicechat-app die is ingebouwd in Gmail, is sinds juli uitgeschakeld, toen de Chrome-extensie en mobiele apps werden verwijderd uit Google Play en de App Store van Apple.

De web-app voor berichten, die het enige Hangouts-aanbod was dat nog beschikbaar was voor gebruikers, is vandaag met pensioen gegaan. Hangouts-gebruikers hebben toegang tot de app tot 1 november 2022, wanneer ze chat moeten gebruiken.

Chat zal veel functies van Hangouts overnemen

Hangouts-vervangende chat is een instant messaging-platform in de vorm van Slack of Microsoft Teams. Het kan worden geïntegreerd met Google Work Space en biedt extra functies zoals groepschats, beveiligingstools en de mogelijkheid om samen te werken aan bestanden uit de editorsuite van Google Documenten.

Chats stellen gebruikers ook in staat om GIF’s te verzenden, rich text-functies te gebruiken, andere gebruikers op de hoogte te stellen met @mentions en emoji’s te gebruiken met huidtintselectie.

Google begon gebruikers van Hangouts in juli 2021 toe te staan ​​over te stappen naar Chats. Het zoekmachinebedrijf begon gebruikers in juni van dit jaar te vragen om over te stappen.

Volgens de verklaring zullen de meeste contacten en berichten van gebruikers automatisch worden gemigreerd, maar voor sommige gegevens is handmatige verplaatsing vereist. Daarom kunnen Hangouts-gegevens tot 1 januari 2023 worden gedownload via Google Takeout.

“We hebben grote ambities voor de toekomst van Chat en in de komende maanden zul je nog meer functies zien, zoals direct bellen, online discussies in Spaces en de mogelijkheid om meerdere afbeeldingen te delen en te bekijken”, Ravi Kanneganti, Product. zei de Google Chat-manager eerder dit jaar in een blogpost.

Verplaats de vlaggen naar het volgende hoofdstuk in Google Messaging

In augustus 2005 lanceerde Google Google Talk, de eerste poging tot een instant messaging-platform. Sindsdien heeft het zoekmachinebedrijf talloze inspanningen geleverd om een ​​succesvolle messenger te ontwikkelen met gemengde maar vaak teleurstellende resultaten.

De afgelopen 17 jaar zijn er meer dan een dozijn pogingen gedaan om te profiteren van een markt die wordt gedomineerd door concurrenten zoals WhatsApp, Facebook Messenger en iMessage.

Enkele van de meest opvallende projecten zijn Google+ Hangouts, de eerste versie van de app op de sociale netwerksite Allo, die ernstige privacyschendingen tegenkwam, en Duo, dat later dit jaar met Meet zal fuseren.

Uitgelichte afbeelding: BigTunaOnline/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!