fbpx

Google voegt muziekgenres toe als plaatsingsoptie voor videoadvertenties

Share This Post


Google introduceert een nieuwe plaatsingsoptie voor videoadvertenties waarmee adverteerders specifieke soorten muziek op YouTube kunnen targeten.

De nieuwe plaatsing ‘Music Mood Lineups’ is ontworpen om adverteerders te helpen gebruikers te bereiken wanneer ze in een positieve stemming zijn, aangezien een groot aantal mensen meldt dat muziek hen gelukkig maakt.

In een advertentie beweert Google:

“Muziek is een diep persoonlijk medium en weerspiegelt vaak de stemming van de luisteraars. Uit een nieuwe Ipsos-enquête in opdracht van Google blijkt zelfs dat 48% van de mensen in de VS zegt dat ze muziek consumeren om hun humeur te verbeteren en 84% zegt dat muziek hen erg gelukkig maakt.”

Google lanceert de volgende vijf soorten muzikale humor-opstellingen in 20 landen:

Romantische vrolijke opbeurende chill downbeat funky stemmingen

Wanneer je advertenties plaatst voor de Music Mood Line-up, worden de advertenties weergegeven naast video’s die zijn afgeleid van dezelfde stemmingssignalen die YouTube gebruikt als onderdeel van YouTube Music-afspeellijsten.

De Happy & Uplifting Mood-lijn bevat bijvoorbeeld video’s van de afspeellijsten Happiest Pop Hits en A Happy Alternative en vele andere afspeellijsten waar mensen naar luisteren om zich goed te voelen.

beschikbaarheid

Targeting op muziekstemmingsselecties is beschikbaar voor Google Ads-adverteerders in 20 landen.

Alle soorten contenttargeting zijn nu te vinden in “Inhoud” in de zijnavigatie van uw Google Ads-account.

‘Onderwerpen’, ‘Locaties’, ‘Trefwoorden voor weergave/video’ en ‘Uitsluitingen’ voor alle typen inhoudstargeting zijn nu gecategoriseerd op het tabblad ‘Inhoud’ in het navigatiemenu aan de zijkant.

Klik voor ‘Uitsluitingen’ op de vervolgkeuzepijl rechts van de term ‘Uitsluitingen’ om uitsluitingen voor onderwerpen, plaatsingen of display-/videozoekwoorden te selecteren.

bron: Google

Uitgelichte afbeelding: Merla/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!