fbpx

Google voorspelt een economische impuls van £ 400 miljard door AI in het VK

Google voorspelt een economische impuls van £ 400 miljard door AI in het VK

Share This Post


Een nieuw rapport in opdracht van Google schat dat kunstmatige-intelligentietechnologieën tegen 2030 meer dan £ 400 miljard aan de Britse economie kunnen toevoegen.

In het rapport, opgesteld door adviesbureau Public First, wordt gekeken hoe de tools en services van Google productiviteitswinsten mogelijk maken, de toegang tot banen voor mensen met een handicap vergroten en mensen digitale vaardigheidstrainingen bieden.

AI-productiviteitswinsten

Uit de analyse bleek dat AI-innovaties van Google en anderen de gemiddelde Britse werknemer meer dan 100 uur per jaar kunnen besparen, de grootste winst sinds de komst van Google Zoeken.

Deze tools helpen bij het automatiseren van meer taken en workflows, waardoor werknemers meer tijd vrijmaken. Maar veel banen zullen door AI worden getransformeerd, niet geëlimineerd.

AI zou meer dan 700.000 uur per jaar kunnen besparen aan administratief werk voor huisartsen en docenten. Deze vermindering van de werkdruk zou het personeelstekort kunnen verminderen en meer dan £ 8 miljard aan middelen uit de publieke sector kunnen vrijmaken voor andere doeleinden.

Toegankelijkheid verbeteren door AI

Hulptechnologieën op basis van kunstmatige intelligentie zouden meer dan 1 miljoen mensen met een handicap in het VK kunnen helpen bij het betreden of herintreden van de arbeidsmarkt, waardoor de economie £ 30 miljard per jaar wordt toegevoegd Mensen met een handicap hebben momenteel een derde minder kans op werk.

Ondersteunende technologieën omvatten op spraak gebaseerde interfaces, voorspellende tekst en vertaaltools. Ze kunnen computers toegankelijker maken.

AI-tools kunnen bijvoorbeeld automatisch ondertitels genereren die het vermogen van mensen om met anderen in contact te komen en hun onafhankelijkheid te herwinnen, kunnen verbeteren.

Digitale vaardigheidstraining met AI

AI-docenten en codeerassistenten kunnen het gemakkelijker maken om cruciale digitale vaardigheden te leren, waardoor de productiviteit in het VK met £ 4,8 miljard per jaar wordt verhoogd.

Ongeveer 35% van de bedrijven heeft hulp nodig bij het vinden van kandidaten met sterke digitale vaardigheden, terwijl 39% van de werklozen zegt dat een gebrek aan digitale kennis een belemmering vormt voor het vinden van een baan.

Sinds 2015 heeft Google via zijn programma’s meer dan 1 miljoen mensen in het VK getraind in digitale vaardigheden.

Een nieuw sociaal innovatiefonds voor Britse AI

Het Google.org AI Social Innovation Fund verstrekt £ 1 miljoen aan financiering aan Britse sociale ondernemers die AI gebruiken om hun gemeenschappen ten goede te komen.

Geselecteerde ondernemers ontvangen geldbeurzen, mentorschap en versnellingsondersteuning van het Google for Startups Accelerator-team.

Geïnteresseerde sociaal ondernemers kunnen zich inschrijven op de website van Social Tides.

analyse

Veel van de productiviteitswinsten en kostenbesparingen die in het Google-rapport worden voorspeld, zijn het gevolg van het automatiseren van routinetaken zoals planning, gegevensinvoer en vragen aan de klantenservice.

Werk op een hoger niveau waarbij redeneren, probleemoplossing en creativiteit betrokken zijn, is moeilijker te automatiseren en vereist menselijk oordeel.

Het rapport richt zich op de beroepsbevolking, maar gaat niet nauwkeurig in op de manier waarop AI verschillende beroepen, vaardigheidsniveaus of demografische groepen kan beïnvloeden.

Het Google Social Innovation Fund zal subsidies en ondersteuning bieden voor AI-projecten die gericht zijn op het helpen van gemeenschappen. Sommige critici vinden echter dat grote technologiebedrijven meer zouden moeten doen om sociale problemen aan te pakken die hun technologieën kunnen verergeren of versterken, zoals de verspreiding van verkeerde informatie of baanonzekerheid.

Hoewel het fonds tot positieve veranderingen zou kunnen leiden, blijven de bredere verantwoordelijkheden van Google rond AI ter discussie staan.

bron: Google
Uitgelichte afbeelding: Molly/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!