fbpx

Google waarschuwt voor het cloken van HTTP-statuscodes

Google waarschuwt voor het cloken van HTTP-statuscodes

Share This Post


Tijdens de Google SEO-spreekuren van april 2023 vroeg een website-eigenaar aan Google-analist Gary Illyes of het acceptabel zou zijn om Googlebot een andere HTTP-statuscode te geven dan gepubliceerd voor menselijke bezoekers.

Ze wilden met name een HTTP-statuscode van 410 (Verdwenen) weergeven aan Googlebot en gebruikers een statuscode van 200 (OK) geven.

Een HTTP-statuscode van 410 vertelt zoekmachines dat een pagina permanent is verwijderd en uit hun index moet worden verwijderd.

Een HTTP-statuscode van 200 betekent daarentegen dat het verzoek werkte en dat de gewenste bron met succes werd bediend.

Het geven van verschillende HTTP-statuscodes aan zoekmachines en gebruikers staat bekend als “cloaking”.

Het wordt vaak gebruikt als een black hat SEO-techniek om de positie van zoekmachines te manipuleren door een versie van een pagina aan crawlers en een andere versie aan menselijke bezoekers te tonen.

Google’s standpunt over verhulling

In antwoord op de vraag van de website-eigenaar raadde Illyes ten zeerste af om statuscodes te verbergen, omdat het riskant is.

Hij legde uit dat verschillende publicatievoorwaarden tot mogelijke problemen kunnen leiden, zoals het de-indexeren van uw site van Google.

In plaats daarvan raadt Illyes aan een robots-metatag ‘noindex’ te gebruiken om specifieke pagina’s van Google Zoeken te verwijderen.

Deze aanpak is eenvoudiger en veiliger dan het opstellen van potentieel problematische servicevoorwaarden.

De gevolgen van de doofpotaffaire

Cloaking wordt beschouwd als een directe schending van de richtlijnen voor webmasters van Google.

Als het opzettelijk wordt gedaan, wordt het gezien als een poging om de crawlers van zoekmachines te misleiden. Websites die zich bezighouden met verduistering, kunnen hun ranglijst zien dalen of hun inhoud uit de zoekresultaten verwijderen.

Vermijd het geven van verschillende statuscodes aan zoekmachines en gebruikers. Blijf daarom uit de buurt van alle bedekken.

Cloaking kan bestaan ​​uit het tonen van verschillende inhoud, metatags of ontwerpelementen aan zoekmachines en mensen.

Het is allemaal in strijd met de regels van Google en kan ervoor zorgen dat uw website er slecht uitziet.

Open en eerlijk zijn is de beste manier om zoekmachines en bezoekers tevreden te houden, wat leidt tot betere rankings en gebruikerservaringen.

Luister voor meer informatie van het Google Search Relationships-team naar de volledige aflevering (deze discussie begint na zeven minuten).

Uitgelichte afbeelding: bsd studio/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!