fbpx

Google werkt de gestructureerde datagids bij om ondersteunde formaten te verduidelijken

Google werkt de gestructureerde datagids bij om ondersteunde formaten te verduidelijken

Share This Post


Google heeft de Structured Data Guide geüpdatet om beter te benadrukken dat alle drie de gestructureerde data-indelingen acceptabel zijn voor Google en om ook uit te leggen waarom JSON-LD wordt aanbevolen.

De bijgewerkte Search Central-pagina die is bijgewerkt, is het gedeelte Ondersteunde indelingen van de Inleiding tot gestructureerde gegevensopmaak op de Google Zoeken-webpagina.

De belangrijkste wijzigingen waren het toevoegen van een nieuwe sectietitel (Supported Formats) en het uitbreiden van deze sectie met een uitleg van ondersteunde gestructureerde dataformaten.

Drie gestructureerde gegevensformaten

Google ondersteunt drie gestructureerde dataformaten.

JSON-LD Microdata RDFa

Maar slechts één van de bovenstaande formaten, JSON-LD, wordt aanbevolen.

Volgens de documentatie kunnen de andere twee formaten (Microdata en RDFa) nog steeds worden gebruikt. Documentatie-update legt uit waarom JSON-LD wordt aanbevolen.

Google heeft ook een kleine wijziging aangebracht in de titel van een vorige sectie om aan te geven dat de sectie het vocabulaire van gestructureerde gegevens behandelt

De oorspronkelijke sectietitel, Structured Data Formatting, is nu Structured Data Formatting and Vocabulary.

Google heeft een sectietitel toegevoegd aan de sectie die richtlijnen geeft voor het door Google geprefereerde gestructureerde gegevensformaat.

Dit is ook het gedeelte met de meeste toegevoegde tekst.

Titel nieuwe ondersteunde formaten sectie

De bijgewerkte inhoud legt uit waarom Google de voorkeur geeft aan het gestructureerde gegevensformaat JSON-LD, terwijl wordt bevestigd dat de andere twee indelingen acceptabel zijn.

Voorheen bevatte dit gedeelte slechts twee zinnen:

“Google Zoeken ondersteunt gestructureerde gegevens in de volgende indelingen, tenzij anders gedocumenteerd:

Google raadt aan om waar mogelijk JSON-LD te gebruiken voor gestructureerde gegevens.”

Het bijgewerkte gedeelte heeft nu de volgende inhoud:

“Google Zoeken ondersteunt gestructureerde gegevens in de volgende indelingen, tenzij anders gedocumenteerd.

Over het algemeen raden we u aan een indeling te gebruiken die voor u gemakkelijker te implementeren en te onderhouden is (in de meeste gevallen is dit JSON-LD); alle 3 de indelingen zijn even goed voor Google, zolang de tagging geldig is en correct is geïmplementeerd volgens de functiedocumentatie.

Over het algemeen raadt Google het gebruik van JSON-LD aan voor gestructureerde gegevens als uw siteconfiguratie dit toestaat, omdat het voor website-eigenaren de gemakkelijkste oplossing is om op schaal te implementeren en te onderhouden (dwz minder vatbaar voor gebruikersfouten).

Gestructureerde gegevensformaten

JSON-LD is misschien wel het gemakkelijkst te implementeren gestructureerde gegevensformaat, het gemakkelijkst te schalen en het eenvoudigst te bewerken.

De meeste, zo niet alle, WordPress SEO en plugins voor gestructureerde data produceren JSON-LD gestructureerde data.

Het is echter een nuttige update van de gestructureerde gegevensrichtlijnen van Google om duidelijk te maken dat alle drie de indelingen nog steeds worden ondersteund.

De documentatie van Google over de wijziging kan hier worden gelezen.

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Olena ZaskochenkoSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!