fbpx

Google werkt het beleid ‘video niet beschikbaar’ bij.

Google werkt het beleid 'video niet beschikbaar' bij.

Share This Post


In een verdere stap in de richting van transparantie voor adverteerders heeft Google deze week zijn ‘Video niet beschikbaar’-beleid in Google Ads bijgewerkt.

De update geeft adverteerders een beter begrip van de reden voor de afwijzing en hoe ze het probleem snel kunnen oplossen.

Uitbesteding van redenen voor afwijzing van videoadvertenties

Als u adverteert op Google Ads, is de kans groot dat u advertenties heeft afgekeurd met een zeer vage redenering.

Als Google Ads het probleem niet aan het licht brengt, kost het adverteerders:

Inkomstmogelijkheden mislopen wanneer advertenties niet worden weergegeven
Het is tijd om dieper in te gaan op mogelijke redenen voor het afwijzen van advertenties
Effectief bij het overschakelen van accountbeheer naar onderzoeksmodus

De nieuwste update om adverteerders te helpen afkeuringen van videoadvertenties op te lossen, valt binnen hun ‘Video niet beschikbaar” politiek. De update biedt vier voorbeelden van waarom een ​​videoadvertentie kan worden gemarkeerd als niet beschikbaar:

Google Ads werkt het beleid voor niet-beschikbare video's voor videoadvertenties bij.Afbeelding tegoed: Support.Google.com, oktober 2022

Wat is niet toegestaan ​​in videoadvertenties

Hoewel de bovenstaande voorbeelden adverteerders duidelijkere redenen geven waarom hun videoadvertenties kunnen worden afgekeurd, zijn ze misschien niet voor de hand liggend. Laten we deze vier voorbeelden hierboven opsplitsen.

Videostatus gewijzigd in ‘verwijderd’ na indiening. Stel dat een video expres of per ongeluk van je YouTube-kanaal is verwijderd. In dit geval staat Google adverteerders niet toe die specifieke video in enige vorm van reclame te gebruiken, waarschijnlijk omdat de oorspronkelijke URL niet meer werkt. Als een video ten onrechte is verwijderd, moet deze opnieuw worden geüpload en moet de nieuwe URL worden gekoppeld aan de afgekeurde videoadvertentie.
Videostatus gewijzigd in ‘privé’ na indiening. Hoewel Google toestaat dat verborgen video’s worden gebruikt in videoadvertenties, zijn ‘privé’-videostatussen niet toegestaan. Alleen gasten met een specifieke link om de video te bekijken, kunnen een privévideo bekijken. Daarom staat Google deze videostatus niet toe in YouTube-advertenties vanwege de aard van het targeten van een breed publiek op dit kanaal.
Video gemarkeerd als live première. Hoewel dit type video beschikbaar is voor het publiek, staat Google Ads dit waarschijnlijk niet toe vanwege de aard van het videotype. Met premièrevideo’s kunnen gebruikers in realtime kijken en terugspoelen, maar niet vooruitspoelen tijdens de première. Als je een video wilt gebruiken die is gemarkeerd als een live première, wacht dan tot de première is afgelopen, want de video wordt een normale upload naar je YouTube-kanaal. Regelmatig geüploade video’s zijn toegestaan ​​in YouTube-advertenties.
Alleen video’s gemarkeerd als sponsors of leden. Net als bij de ‘privé’-status, geeft dit type status aan dat de video niet beschikbaar is of zou moeten zijn voor het grote publiek. Elke video die in YouTube-advertenties wordt gebruikt, moet direct beschikbaar zijn voor het publiek voor kijkdoeleinden. Zoals hierboven vermeld, staat Google geen privé- of hypergerichte video’s toe in videoadvertenties.

Samenvatting: waarom het adverteerders zou moeten schelen

Uit het geüpdatete videobeleid van Google Ads blijkt dat Google op weg is naar transparantie voor adverteerders.

Vooral bij videoadvertenties is het waarschijnlijk dat adverteerders niet degenen zijn die video’s uploaden naar het YouTube-kanaal van een merk, of zelfs geen toegang hebben tot het kanaal. En als adverteerders een vage afkeuring krijgen van ‘video niet beschikbaar’, kan de onderzoekstaak overweldigend zijn.

Dankzij de nieuwste beleidsupdate kunnen adverteerders beter begrijpen waarom een ​​bepaalde video mogelijk niet beschikbaar is voor advertenties. De bovenstaande voorbeelden kunnen marketeers leiden naar de juiste teams die verantwoordelijk zijn voor video-uitvoering en om snel samen te komen om ze op te lossen.

Uitgelichte afbeelding: metamorworks/ShutterstockSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!