fbpx

Google werkt het privacybeleid bij om openbare gegevens te verzamelen voor AI-training

Google werkt het privacybeleid bij om openbare gegevens te verzamelen voor AI-training

Share This Post


In het weekend heeft Google zijn privacybeleid bijgewerkt, zodat het bedrijf informatie die mensen online delen kan verzamelen en analyseren om zijn AI-modellen te trainen.

Google zegt deze informatie te zullen gebruiken om zijn diensten te verbeteren en nieuwe op AI gebaseerde producten te ontwikkelen.

De update van het privacybeleid van Google zegt:

“Google gebruikt informatie om onze services te verbeteren en om nieuwe producten, functies en technologieën te ontwikkelen die onze gebruikers en het publiek ten goede komen. We gebruiken bijvoorbeeld openbaar beschikbare informatie om de AI-modellen van Google te trainen en producten en functies te maken zoals Google Translate, Bard en Cloud AI-mogelijkheden.”

Hier leest u meer over de beleidswijziging en wat dit zou kunnen betekenen voor internetgebruikers.

Een wijziging van “taal”-modellen naar “AI”-modellen.

Het bijgewerkte beleid markeert een duidelijke wijziging ten opzichte van de eerdere servicevoorwaarden van Google.

Vóór de update van dit weekend zei het beleid van Google dat het de gegevens van mensen gebruikte om “taal” -modellen te verbeteren.

Google behoudt zich nu het recht voor om de gegevens van mensen te gebruiken om al zijn “AI”-modellen en -producten te verbeteren, inclusief vertaalsystemen, tekstgenererende systemen en cloud-AI-services.

Google benadrukt de wijzigingen op de archiefpagina van het privacybeleid (groen staat voor nieuw toegevoegde informatie):

Google werkt het privacybeleid bij om openbare gegevens te verzamelen voor AI-trainingScreenshot van: policies.google.com/privacy/, juli 2022.

Privacybeleid beperkt bedrijven doorgaans van het verzamelen van gegevens die gebruikers rechtstreeks verstrekken. Volgens het nieuwe beleid van Google mag het bedrijf alle informatie gebruiken die mensen openbaar online plaatsen.

Privacybezorgdheden

Het gebruik van AI-systemen om de online berichten van mensen te analyseren, geeft aanleiding tot bezorgdheid over de privacy.

AI-technologieën zoals Google’s Bard en OpenAI’s ChatGPT kunnen de berichten, recensies en andere online inhoud van mensen verzamelen en hergebruiken.

Hoewel iedereen alles kan zien dat online is geplaatst, verandert de manier waarop die informatie kan worden gebruikt. De belangrijkste zorg is om te veranderen van WHO kan toegang krijgen tot de gegevens Hoe kan gebruikt worden.

Ook is de legaliteit van deze methode voor gegevensverzameling nog steeds in de lucht.

Naarmate we verder gaan, verwachten we dat rechtbanken worstelen met complexe auteursrechtkwesties.

Web schrapen

De kwestie van webschrapen heeft de aandacht getrokken van spraakmakende tech-figuren zoals Elon Musk, die zijn zorgen heeft geuit en zelfs verschillende recente Twitter-ongelukken de schuld heeft gegeven van de inspanningen van het platform om datamining te voorkomen.

Tijdens het weekend verminderde Twitter het aantal tweets dat gebruikers per dag konden zien, waardoor de service bijna onbruikbaar werd. mos toegeschreven dit is een essentieel antwoord op “data-exfiltratie” en “systeemmanipulatie”.

De prevalentie van webschrappraktijken door technische reuzen is nu een centraal debat in het debat over het gebruik van consumentengegevens en privacy.

Hoe uw gegevens te beschermen

Als u zich zorgen maakt over wijzigingen in het privacybeleid van Google, volgen hier enkele stappen die u kunt nemen om te voorkomen dat Google uw gegevens gebruikt om zijn AI-systemen te trainen:

Plaats alleen openbare informatie waarvan u zich op uw gemak voelt dat iemand, inclusief Google, deze opent en gebruikt. Gebruik de privacycontroles van Google. Ga naar uw Google-account en bekijk uw privacy-instellingen. U kunt opties zoals ‘Web- en app-activiteit’, ‘Locatiegeschiedenis’ en ‘Spraak- en audioactiviteit’ uitschakelen. Gebruik alternatieve diensten. In plaats van Google-services zoals Search, Gmail, YouTube, Chrome, etc. te gebruiken, kunt u overstappen naar alternatieve providers met een strenger privacybeleid. Opties zijn onder meer DuckDuckGo voor zoeken, ProtonMail voor e-mail, Vimeo voor het delen van video’s en Brave voor surfen op het web. Wanneer u Google-services gebruikt, schakelt u de incognito- of privébrowsingmodus in. Lees het privacybeleid van websites, mobiele apps of andere diensten voordat u deze gebruikt. Wees op uw hoede voor degenen die beweren uw gegevens met Google te delen. Neem rechtstreeks contact op met Google om uw zorgen kenbaar te maken over hoe uw gegevens kunnen worden gebruikt om zijn AI-modellen te trainen.

Op te sommen

De update van Google waarmee het bedrijf openbare gegevens kan verzamelen en analyseren om zijn AI-systemen te trainen, brengt belangrijke problemen aan het licht.

Ten eerste: naarmate AI-technologieën geavanceerder worden, krijgen technologiebedrijven steeds meer behoefte aan data. Deze gegevensverzameling moet echter legaal en ethisch gebeuren, met toestemming van de gebruikers en kennis van hoe hun informatie wordt gebruikt.

Ten tweede moeten mensen zorgvuldig beslissen wat ze online delen en zich ervan bewust zijn dat openbare berichten kunnen worden gebruikt op manieren die moeilijk te voorspellen zijn.

Hoewel AI veel voordelen belooft, introduceert het nieuwe uitdagingen die we moeten overwinnen om met AI een verantwoorde toekomst op te bouwen.

Uitgelichte afbeelding: Ian Dewar Photography/Shutterstock

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!