fbpx

Google werkt nuttige inhoudsgids bij en stroomlijnt Search Console-rapporten

Google werkt nuttige inhoudsgids bij en stroomlijnt Search Console-rapporten

Share This Post


Google werkt zijn richtlijnen voor het maken van nuttige inhoud bij door een sectie toe te voegen die is gewijd aan pagina-ervaring.

De update is bedoeld om site-eigenaren te helpen de pagina-ervaring holistischer te beschouwen tijdens het maken van inhoud.

Wat is er nieuw?

De helppagina van Google voor het maken van nuttige inhoud is vernieuwd met een nieuwe sectie om een ​​geweldige pagina-ervaring te bieden.

Deze wijziging helpt het belang van de pagina-ervaring te verduidelijken voor mensen die willen slagen in Google Zoeken.

Hoewel er geen belangrijke nieuwe functies zijn geïntroduceerd, stroomlijnt de update de bestaande gids.

Google herinnert uitgevers eraan dat Core Web Vitals nog steeds cruciaal zijn voor het succes van de pagina-ervaring, net als in het verleden.

Een herziene Help-pagina met de titel ‘Pagina-ervaring begrijpen in Google-zoekresultaten’ biedt meer gedetailleerde informatie over de rol van pagina-ervaring, samen met zelfbeoordelingsvragen en bronnen.

Deze pagina consolideert de belangrijkste aspecten van de pagina-ervaring waarover Google de afgelopen jaren heeft gesproken.

Aankomende wijzigingen in Search Console-rapporten

In de komende maanden wordt het pagina-ervaringsrapport binnen Search Console omgezet in een nieuwe pagina met links naar algemene pagina-ervaringsrichtlijnen en een dashboardweergave van de Core Web Vitals en HTTPS-rapporten die in Search Console blijven.

Ook stopt Google vanaf 1 december 2023 het rapport ‘Mobiele bruikbaarheid’ van Search Console, de Mobile Optimization Test Tool en de Mobile Test API.

Google zegt dat mobiele bruikbaarheid centraal blijft staan ​​bij het targeten van de pagina-ervaring en dat site-eigenaren hier prioriteit aan moeten blijven geven.

Uitgelichte veelgestelde vragen

Google beantwoordt verschillende veelgestelde vragen over de bijgewerkte gids en benadrukt de volgende punten:

Er wordt geen enkel ‘pagina-ervaringssignaal’ gebruikt voor de positie in Google Zoeken, aangezien er rekening wordt gehouden met meerdere signalen die verband houden met de algehele pagina-ervaring. Core Web Vitals blijven essentieel voor zoeksucces en een geweldige gebruikerservaring. Een goede ervaring op de pagina is geen vereiste om in aanmerking te komen voor weergave in de Topnieuws-carrousel op mobiel. Pagina-ervaring wordt over het algemeen geëvalueerd op paginaspecifieke basis, hoewel er enkele site-brede evaluaties bestaan. Het nuttige contentsysteem richt zich vooral op contentgerelateerde signalen, maar pagina-ervaringsfactoren dragen enigszins bij.

Aanvullende overwegingen

De geautomatiseerde classificatiesystemen van Google geven voorrang aan nuttige en betrouwbare inhoud die voor mensen is gemaakt boven posities in zoekmachines.

Om er zeker van te zijn dat uw inhoud in overeenstemming is met deze principes, dient u deze zelf te evalueren en te laten beoordelen door vertrouwde, niet-aangesloten personen.

Concentreer u op de kwaliteit en expertise die in uw inhoud worden gedemonstreerd en probeer een geweldige ervaring op de pagina te bieden.

Neem een ​​mensgerichte benadering bij het maken van inhoud door een doelgroep te targeten, expertise aan te tonen en ervoor te zorgen dat de inhoud waardevol en bevredigend is.

Vermijd zoekmachine-inhoud door af te zien van het produceren van inhoud uitsluitend om zoekmachineverkeer aan te trekken of om rankings te manipuleren.

Maak uzelf vertrouwd met de concepten van EEAT (Ervaring, Expertise, Autoriteit en Vertrouwen) en gebruik de QA-richtlijnen om uw inhoud verder te verbeteren.

Overweeg ten slotte “Wie, hoe en waarom”.

Geef aan wie de inhoud heeft geschreven en geef aan hoe deze tot stand is gekomen. Maak vooral content met als primair doel mensen te helpen.

Door deze richtlijnen te volgen, sluit uw inhoud beter aan bij de belangrijkste classificatiesystemen van Google en heeft u meer kans op succes.

bron: Google

Uitgelichte afbeelding: salarko/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!