fbpx

Google worstelt om gelijke tred te houden met AI-aangedreven zoekrivalen

Google worstelt om gelijke tred te houden met AI-aangedreven zoekrivalen

Share This Post


Google haast zich naar verluidt om een ​​nieuwe zoekmachine te ontwikkelen die wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI) als reactie op bedreigingen van concurrenten zoals Bing van Microsoft.

De New York Times meldt dat deze ontwikkeling komt doordat Samsung overweegt Google te vervangen door Bing als de standaardzoekmachine op zijn apparaten.

Het verlies van zijn positie als de standaardzoekmachine op Samsung-apparaten zou de $ 3 miljard aan jaarlijkse inkomsten van Google uit het Samsung-contract kunnen schaden.

Bing heeft de aandacht van de industrie gekregen sinds de integratie van nieuwe AI-technologie, waardoor het een geduchtere concurrent is geworden voor de zoekactiviteiten van Google.

Met nog eens 20 miljard dollar verbonden aan een soortgelijk Apple-contract dat dit jaar moet worden verlengd, staat Google onder druk om te innoveren en zijn dominantie op de zoekmachinemarkt te behouden.

Project Magi van Google

Volgens de New York Times werkt Google aan een nieuwe zoekmachine die gebruik maakt van AI.

Deze toekomstige zoekmachine, “Magi”, heeft tot doel een meer gepersonaliseerde en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden.

Google heeft geen exacte releasedatum voor Magi bekendgemaakt.

AI-bedreigingen en de reactie van Google

Google maakte zich zorgen over door AI aangedreven concurrenten toen OpenAI in november, in samenwerking met Microsoft, een chatbot met de naam ChatGPT onthulde.

Als reactie hierop vormde Google een team om AI-producten voor zoeken te ontwikkelen.

Het updaten van zijn zoekmachine is cruciaal geworden voor Google om zijn zoekactiviteiten van $ 162 miljard te beschermen.

Hoewel Project Magi de huidige zoekmachine zal verbeteren met nieuwe functies, blijft Google advertenties weergeven in de zoekresultaten.

Advertenties zijn essentieel voor de inkomsten van Google en sommigen geloven dat AI-zoekmachines advertenties minder nuttig kunnen maken voor gebruikers.

De verwachte release van Magi

Google is van plan Magi-functies in eerste instantie uit te rollen naar een miljoen gebruikers. Dit aantal zal geleidelijk toenemen tot 30 miljoen gebruikers tegen het einde van het jaar.

Magi zal alleen toegankelijk zijn in de Verenigde Staten.

Google werkt ook aan andere AI-projecten, waaronder een afbeeldingsmaker genaamd “GIFI” en “Tivoli Tutor”, die mensen helpt talen te leren via sms-berichten.

conclusie

Google voelt de hitte.

Met discussies over Samsung-contracten en meer AI-zoekmachines wordt de toppositie van Google op de proef gesteld.

De techgigant doet er alles aan om te innoveren en nummer één te blijven.

Dit kan leiden tot veranderingen in de branche, waaruit blijkt hoe belangrijk het is om up-to-date te blijven en zich aan te passen aan nieuwe veranderingen in de zoektechnologie.

bron: De New York Times

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door MidjourneySource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!