fbpx

Google-zoekbeperkingen versterkt door Reddit-shutdowns

Google-zoekbeperkingen versterkt door Reddit-shutdowns

Share This Post


In de nasleep van de recente sluitingen van Reddit hebben topmanagers van Google erkend dat gebruikers niet tevreden zijn met de huidige zoekervaring.

Als reactie hierop onderneemt Google stappen om de resultaten van de zoekmachine te verbeteren. Google heeft onlangs een nieuwe ‘Insights’-functie gelanceerd om zoekers uitgebreidere antwoorden te bieden.

Insights toont content van forums en video’s op platforms als YouTube, TikTok, Reddit en Quora. Google hoopt dat het toevoegen van inhoud uit meer bronnen de kwaliteit en de breedte van de informatie die zoekers ontvangen, zal verbeteren.

Het is echter onduidelijk of de nieuwe functie ver genoeg gaat om klachten van gebruikers over Google Zoeken op te lossen.

De sluiting van Reddit en de impact ervan op Google Zoeken

Historisch gezien hebben Google-zoekers zoekopdrachten toegevoegd met “Reddit” om nuttige bronnen over specifieke onderwerpen te vinden.

De effectiviteit van deze tactiek kreeg echter een klap toen duizenden Reddit-forums eerder deze maand donker werden.

Moderators van de meest populaire forums hebben hun pagina’s privé gemaakt als onderdeel van een wijdverbreid protest tegen het besluit van Reddit om ontwikkelaars te laten betalen voor toegang tot hun gegevens.

Leidinggevenden van Google, waaronder Prabhakar Raghavan, Google’s zoekchef, en Sundar Pichai, de CEO, hebben het probleem erkend tijdens een bedrijfsbrede vergadering.

Volgens CNBC gaf Raghavan toe dat gebruikers niet gelukkig zijn en benadrukte hij de noodzaak om ze gelukkig te maken door te reageren op de opmerking van een werknemer over negatieve gebruikersfeedback vanwege te veel advertenties en irrelevante resultaten.

Pichai gelooft dat gebruikers op zoek zijn naar “completere antwoorden”, dus voegen ze de naam van forumsites zoals Reddit toe aan hun zoekopdrachten.

Hij zei dat mensen niet zozeer “blauwe links” willen als wel uitgebreide oplossingen.

Google’s aanpak om de zoekfunctie te verbeteren

Een belangrijk initiatief in de zoektocht van Google om de zoekresultaten te verbeteren, is de nieuw geïntroduceerde functie ‘Insights’.

Raghavan suggereerde dat de introductie van “Perspectives” een manier zou kunnen zijn om betere resultaten te leveren zonder dat gebruikers “Reddit” aan hun zoekopdrachten hoeven toe te voegen.

Google erkent echter dat het oplossen van het probleem met de zoekkwaliteit niet zo eenvoudig is als het uitrollen van Insights of meer vertrouwen op AI.

Hoewel Google aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt op het gebied van generatieve AI, door Bard, een concurrent van ChatGPT, te lanceren en te werken aan een inspanning die bekend staat als Search Generative Experience, geven leidinggevenden toe dat AI alleen de kwaliteit niet zal verbeteren.

De toekomst van Google Zoeken

Hoewel Perspectives een van de stappen is die Google heeft genomen om het probleem van het genereren van authentieke discussies en uitgebreide antwoorden aan te pakken, is het niet het enige antwoord op het probleem.

Lara Levin, een woordvoerster van Google, vertelde CNBC dat zoeken “voldoet aan de overgrote meerderheid van de gebruikersbehoeften” en dat Google Zoeken voortdurend verbetert om te voldoen aan de veranderende behoeften van zijn gebruikers.

Hij voegde eraan toe dat functies zoals het Insights-filter deel uitmaken van de manier waarop Google ervoor zorgt dat mensen de meest bruikbare informatie op Google blijven vinden uit een breed scala aan bronnen en indelingen.

Ondanks deze inspanningen zijn velen van mening dat Google zich moet concentreren op doen traditioneel zoekresultaten zijn nuttiger, met het argument dat deze resultaten Google hebben gemaakt tot wat het nu is.

Bron: Rohit-Tripathi/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!