fbpx

Google’s belangrijkste lokale en wereldwijde zoektrends van 2022

Google's belangrijkste lokale en wereldwijde zoektrends van 2022

Share This Post


Het jaarlijkse rapport van Google met de belangrijkste zoektrends is beschikbaar, inclusief alle nieuwe categorieën die in voorgaande jaren niet zijn gezien.

Google publiceert elk jaar gegevens over de meest populaire zoekopdrachten, wat op zich al aantrekkelijk is, maar u vraagt ​​zich misschien af: “Wat kan ik met deze informatie doen?”

Naast het bevredigen van algemene nieuwsgierigheid, biedt Google’s jaarlijkse overzicht van de populairste zoekopdrachten van het jaar tientallen ideeën voor uitgevers van inhoud.

Elk jaar focus ik me graag op de categorieën die het meest relevant zijn vanuit een SEO-perspectief, zoals de “hoe” i “dicht bij mij” zoekopdrachten die informatie geven over waar zoekers hulp bij nodig hebben.

Ik denk dat die informatie bruikbaarder is voor marketeers dan te weten dat Johnny Depp in 2022 bijvoorbeeld de meest trending persoon op Google is.

Dit jaar is Google’s Top Searches-rapport zelfs nog nuttiger, met een volledige hub gewijd aan lokale zoekopdrachten. Typ een Amerikaanse stad of postcode in en Google zal de belangrijkste trends in dat gebied markeren.

Hier is een blik op enkele opvallende delen van het rapport met de beste zoektrends van Google.

Top Google Long Tail-zoekwoorden van 2022 (VS)

Het creëren van inhoud die de vragen van mensen beantwoordt, is SEO 101, dus we beginnen met inspiratie voor uw volgende how-to-artikelen.

Hoe te helpen

Oekraïne helpen? Hoe Oekraïense vluchtelingen helpen? Hoe abortusrechten te helpen? Hoe het Oekraïense leger te helpen? Hoe Uvalde helpen? Hoe orkaan Ian helpen? Hoe help je Puerto Rico, orkaan Fiona? Hoe een droge hoest helpen? Hoe het rustelozebenensyndroom tijdens de zwangerschap te helpen? Hoe help je een kind met hoesten?

Hoe uit te spreken

Hoe spreek je Qatar uit Hoe spreek je Kyiv uit Hoe spreek je puzzle uit Hoe spreek je Omicron uit Hoe spreek je Encanto uit Hoe spreek je Xochitl uit Hoe spreek je Adele uit Hoe spreek je Diwali uit Hoe spreek je oligarch uit Hoe spreek je Uvalde uit

Recepten (hoe…)

Sugo Cincinnati Chili Marry Me Quick Chicken Pancake Mango Cake Green Goddess Salad Jennifer Aniston Salad Spinner Sandwich Bella Hadid Sandwich Bear Spaghetti

Wie is

Wie is Andrew Tate? Wie wint de verkiezingen? Wie is de koning van Engeland? Wie is de wachter? Wie is Alex Jones? Wie is Jeffrey Dahmer? Wie is de volgende in de rij voor de troon? Wie is Amber Heard? Wie is Aaron Carter? Wie zit er in de NAVO?

Top lokale Google-zoekwoorden van 2022 (VS)

Uit Google’s lijst met trending “bij mij in de buurt”-zoekopdrachten blijkt dat er nog steeds veel vraag is naar persoonlijke beschermingsmiddelen en testen voor kinderen thuis.

Een toename van het aantal zoekopdrachten naar concerten geeft echter aan dat mensen dit jaar meer zin hadden om de menigte in te gaan.

Populairste zoekopdrachten bij mij in de buurt

Benzineprijzen Dichtbij huis COVID-testen Dichtbij stemmen Dichtbij stemmen Dichtbij vroege stemmen Dichtbij PCR-testen Dichtbij COVID Begunstigen Dichtbij paaseieren zoeken Dichtbij Waar te stemmen Dichtbij concerten Dichtbij N95-maskers dicht bij mij

Belangrijkste zoekopdrachten per stad

Dit jaar heeft Google een microsite gemaakt die is gewijd aan trending lokale zoekopdrachten in 2022.

U kunt trends verkennen door de naam van een Amerikaanse stad in te voeren of door op de kaart te klikken.

Google's belangrijkste lokale en wereldwijde zoektrends van 2022Screenshot van: about.google/stories/local-year-in-search-2022/, december 2022.

Naast een lijst met de top 10 zoekopdrachten in grote steden, belicht Google alles wat bijzonder uniek is aan de zoektrends van de stad.

Hier is een voorbeeld van de belangrijkste lokale zoektrends in Miami:

Google's belangrijkste lokale en wereldwijde zoektrends van 2022Screenshot van: about.google/stories/local-year-in-search-2022/, december 2022.
Google's belangrijkste lokale en wereldwijde zoektrends van 2022Screenshot van: about.google/stories/local-year-in-search-2022/, december 2022.

Meer topzoekopdrachten van 2022

Dit is slechts een zorgvuldig uitgekozen selectie van de beste zoekopdrachten van het jaar,

Er valt nog veel meer te ontdekken in de minisites Year In Search en Year In Local Search van Google.

Google heeft ook een video gemaakt met een samenvatting van het onderzoeksjaar, die u hieronder kunt bekijken:

Uitgelichte afbeelding: screenshot van about.google/stories/local-year-in-search-2022/, december 2022.Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!