fbpx

Google’s proces voor het verwijderen van persoonlijke gegevens: informatie van John Mueller

Google's proces voor het verwijderen van persoonlijke gegevens: informatie van John Mueller

Share This Post


In de digitale wereld van vandaag, waar persoonlijke informatie zo gemakkelijk online toegankelijk is, is het beschermen van uw privacy van cruciaal belang.

Onlangs wilde een Reddit-gebruiker persoonlijke informatie van Google Zoeken verwijderen.

Zijn ervaring en daaropvolgende discussie met John Mueller van Google benadrukken het complexe proces en beleid rond de tools voor het verwijderen van inhoud van Google.

Naast het bekijken van het advies van Mueller, behandelt dit artikel de volgende details om Google ertoe te brengen uw persoonlijke gegevens te verwijderen:

Criteria die worden gebruikt om verwijderingsverzoeken te beoordelen Het gebruikelijke tijdsbestek voor het verwijderen van inhoud De beschikbare opties als een verzoek wordt afgewezen

Mueller’s advies over het verwijderen van inhoud van Google

Reddit-gebruiker beschrijft zijn ervaring:

“Ik had persoonlijke informatie op een website die deze zonder mijn toestemming had gepubliceerd. De website heeft deze op mijn verzoek verwijderd en vervolgens heb ik het hulpprogramma voor het verwijderen van inhoud van Google gebruikt om het resultaat uit uw zoekmachine te verwijderen. Verwijderingsverzoek goedgekeurd. Echter, toen ik gebruikte Google’s tool voor het verwijderen van afbeeldingen voor een foto die deel uitmaakte van het verwijderde bericht, mijn verzoek werd afgewezen.”

Meest gestelde gebruikersvraag: “Hoe lang duurt het voordat Google Zoeken verouderde inhoud zoals mijn foto verwijdert?”

Müller antwoordde:

“Ik vermoed dat de afbeelding meerdere URL’s heeft gehad, dus het is mogelijk dat de afbeelding nu op een iets ander adres wordt weergegeven. Stuur in dat geval gewoon de URL die momenteel wordt gebruikt. Ik denk dat je gewoon met de rechtermuisknop kunt klikken en ‘ kopieer link’ van zoeken en verzenden met tool”.

Een gemakkelijke oplossing, rechtstreeks van een van de trouwe leden van Google Zoeken.

Het is echter niet altijd zo eenvoudig. Lees hier meer over de processen en het beleid voor het verwijderen van persoonlijke informatie uit Google Zoeken.

Hulpprogramma’s en beleid voor het verwijderen van inhoud van Google

Google realiseert zich dat sommige soorten persoonlijke informatie die online worden geplaatst ernstige problemen kunnen veroorzaken, zoals identiteitsdiefstal of fraude. Om u hierbij te helpen, staat Google u in bepaalde gevallen toe om verwijdering aan te vragen.

Vul eerst een formulier in om te vragen dat uw persoonlijke gegevens worden verwijderd.

Google beoordeelt vervolgens elk geval om te beslissen of het voldoet aan de normen voor verwijdering.

Het type informatie dat kan worden verwijderd, omvat het volgende:

Vertrouwelijke identiteitsbewijzen van de overheid Bankrekeningnummers Creditcardnummers Afbeeldingen van handgeschreven handtekeningen Zeer persoonlijke dossiers (zoals medische dossiers) Persoonlijke contactgegevens

Van tijd tot tijd verwijdert Google de professionele contactgegevens van mensen, zoals hun werkadres en telefoonnummer.

Dit is met name het geval als deze informatie wordt geplaatst met bedreigende berichten, een praktijk die ‘doxing’ wordt genoemd.

Bij het beslissen wat te verwijderen, weegt Google het recht van het publiek om te weten af ​​tegen de privacy van mensen.

Belangrijke informatie uit officiële bronnen, nieuwsbronnen en werkgerelateerde inhoud wordt meestal bewaard in de zoekresultaten.

Het proces van eliminatie

Na het indienen van een verzoek om informatie uit zoekresultaten te verwijderen, ontvangt u een automatische e-mail ter bevestiging dat Google deze heeft ontvangen.

Google zal uw verzoek beoordelen en indien nodig om meer informatie vragen. U ontvangt nog een e-mail wanneer Google een beslissing neemt.

Als uw verzoek voldoet aan de normen van Google, kan er een van twee dingen gebeuren: de pagina’s die u wilt verwijderen, worden niet weergegeven in de zoekresultaten, of ze worden weggelaten bij zoekopdrachten naar uw naam of andere identifiers .

Als uw verzoek wordt afgewezen, zal Google kort uitleggen waarom. Maar geef niet op: als u later meer bewijs krijgt om uw zaak te ondersteunen, kunt u uw aanvraag opnieuw indienen voor een tweede onderzoek.

Deadline voor het verwijderen van inhoud

Google probeert verwijderingsverzoeken binnen 24 tot 48 uur te verwerken. Het kan echter tot 3 maanden duren voordat Google verouderde informatie volledig heeft verwijderd.

Als Google uw verwijderingsverzoek afwijst, controleer dan zorgvuldig de redenen en probeer de problemen op te lossen.

U kunt uw aanvraag opnieuw indienen als u denkt dat de weigering ten onrechte is gedaan of als u nieuwe ondersteunende informatie heeft.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de bron om hen te vragen deze te verwijderen.

Zelfs als Google de link uit de zoekresultaten verwijdert, kan de informatie nog steeds elders op internet staan. Het is dus het beste om, indien mogelijk, de bron aan te pakken.

Op te sommen

Het verwijderen van persoonlijke informatie van Google kost tijd en een duidelijk begrip van het beleid en de procedure.

Houd er rekening mee dat Google individuele privacy in evenwicht brengt met het recht van het publiek op toegang tot informatie, wat van invloed is op verwijderingsverzoeken.

Als Google uw verzoek afwijst, kan het nuttig zijn om het opnieuw in te dienen met meer details of om juridische opties te overwegen. Maar volledige verwijdering is niet gegarandeerd.

Zie de officiële helppagina voor meer informatie over hoe u de verwijdering van persoonlijke gegevens van Google Zoeken kunt aanvragen.

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!