fbpx

Google’s Sundar Pichai voorziet een toekomst met Bard aan je zijde

Google's Sundar Pichai voorziet een toekomst met Bard aan je zijde

Share This Post


De AI-chatbot van Google, Bard, trekt de aandacht met zijn opmerkelijke mogelijkheden, die duiden op een toekomst waarin technologie en creativiteit samenkomen.

In een recent interview van 60 minuten bespraken Google-CEO Sundar Pichai en AI-experts de prestaties van Bard, waaronder het maken van verhalen en gedichten in seconden.

Dit artikel gaat dieper in op de belangrijkste punten uit het interview, waaronder Pichai’s inzicht in hoe vooruitgang in AI verschillende aspecten van ons leven zal beïnvloeden.

Het probleem met chatbots: hallucinaties en verkeerde informatie

De kracht van Bard ligt in het analyseren en voorspellen van taalpatronen, waarbij hij is getraind in een enorme hoeveelheid internetinhoud.

In tegenstelling tot Google Search zoekt Bard niet online naar antwoorden, maar genereert het antwoorden op basis van het taalmodel.

Ondanks de mogelijkheden van Bard, biedt AI-technologie uitdagingen.

Een belangrijk probleem is ‘hallucinatie’, of het vermogen van de bard om zelfverzekerd informatie te verzinnen. Bard schreef bijvoorbeeld een essay over inflatie en beval vijf boeken aan die niet bestonden.

Dit probleem is niet uniek voor Bard, merkt Pichai op:

“Niemand in het veld heeft de hallucinatieproblemen nog opgelost. Alle modellen hebben dit als probleem.”

Op de vraag of hallucinaties een oplosbaar probleem zijn, zegt Pichai: “Ik denk dat we vooruitgang gaan boeken.”

Desinformatie is een ander punt van zorg, aangezien AI nepnieuws, geloofwaardige afbeeldingen en video’s kan creëren die de samenleving op grote schaal kunnen schaden.

Om deze problemen aan te pakken, heeft Bard een “Google it”-knop voor feitencontrole en gebruikt hij beveiligingsfilters om aanzetten tot haat en vooringenomenheid te blokkeren.

Automatisering, arbeidsveranderingen en het evoluerende personeelsbestand

Pichai gelooft dat AI elke branche zal beïnvloeden en dat elk product van elk bedrijf zijn invloed zal voelen.

Deel het volgende voorbeeld:

“Dat is prima. AI zal alles beïnvloeden. Dus je zou bijvoorbeeld een radioloog kunnen zijn. Als je denkt over vijf of tien jaar, heb je een AI-medewerker bij je. Laten we zeggen dat je 100 dingen moet doornemen. Het kan zeggen: “Dit zijn de ernstigste gevallen om eerst naar te kijken.” Of als je naar iets kijkt, kan het opduiken en zeggen: “Misschien heb je iets belangrijks gemist.”

De revolutie op het gebied van kunstmatige intelligentie zal ongetwijfeld leiden tot automatisering en veranderingen op de werkplek.

Sommige banen kunnen afnemen, terwijl er nieuwe functiecategorieën zullen ontstaan ​​en veel bestaande banen zullen veranderen als ze AI-technologie integreren.

Pichai zei dat “kenniswerkers” zoals schrijvers, accountants en software-ingenieurs kunnen worden getroffen.

Pichai ziet een toekomst voor zich waarin AI-assistenten de manier verbeteren waarop mensen werken en leren, door op te treden als ‘superkrachtige assistenten’.

Onderzoek naar de opkomende eigenschappen en mogelijkheden van AI

Een andere uitdaging die met AI moet worden overwonnen, zijn ‘opkomende eigenschappen’, die verwijzen naar systemen die onverwachte mogelijkheden vertonen.

Hoe dit gebeurt, blijft een mysterie, maar het is zo.

Een AI-programma van Google zou bijvoorbeeld de Bengaalse taal kunnen begrijpen, zelfs als het er niet in is getraind.

Pichai deelt het volgende verhaal:

“Van de AI-problemen waar we het over hebben gehad, is de meest mysterieuze de zogenaamde opkomende eigenschappen. Sommige AI-systemen leren zichzelf vaardigheden aan waarvan ze niet verwachtten dat ze die zouden hebben. Hoe dit gebeurt, wordt niet goed begrepen. Een voorbeeld van Google Het AI-programma paste zich vanzelf aan nadat hem de Bengaalse taal was gevraagd waarvoor het niet was opgeleid.”

Google benadert kunstmatige intelligentie met nederigheid en is van plan AI-technologie geleidelijk te introduceren, zodat de samenleving zich kan aanpassen en feedback kan geven.

Het bedrijf streeft ernaar de potentiële voordelen en risico’s van AI in evenwicht te brengen.

Op te sommen

Chatbots zoals Bard kunnen inhoud creëren en menselijke interacties bieden, met kansen en uitdagingen.

Nu we het tijdperk van AI-gestuurde automatisering ingaan, wordt digitale marketeers geadviseerd om op de hoogte te blijven van AI-trends en AI-technologie te gebruiken om hun strategieën te verbeteren.

AI kan waardevolle inzichten bieden, repetitieve taken automatiseren en helpen bij het personaliseren van marketingcampagnes voor een betere gebruikerservaring.

Het is echter essentieel om rekening te houden met de ethische aspecten van AI en mogelijke risico’s zoals verkeerde informatie en hallucinaties.

Naarmate de AI-revolutie vordert, zal de vraag naar verantwoordelijke, geïnformeerde en aanpasbare marketeers en SEO-professionals belangrijker zijn dan ooit.

bron: CBS

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door MidjourneySource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!