fbpx

Het gerucht gaat dat de AI-chatbot ‘Apple GPT’ de concurrentie aangaat met grote technische rivalen

Het gerucht gaat dat de AI-chatbot 'Apple GPT' de concurrentie aangaat met grote technische rivalen

Share This Post


Volgens anonieme Apple-medewerkers die met Bloomberg spraken, ontwikkelt Apple “in het geheim” een kunstmatige intelligentie-chatbot, “Apple GPT”, om te concurreren met grote technologiebedrijven die grote taalmodellen (LLM’s) en generatieve AI-tools ontwikkelen.

Het AI-chatgerucht zou kunnen leiden tot conversatie-AI-mogelijkheden die rechtstreeks zijn ingebouwd in iOS, iPadOS, macOS en watchOS, toegankelijk met uw Apple ID, zonder een app van derden te downloaden.

“Apple GPT” en “Ajax”

Apple heeft een AI-framework gemaakt met de naam “Ajax” als de ruggengraat van zijn generatieve AI-chat.

Met behulp van “Ajax” hebben Apple-technici de interne chatbot gemaakt die sommigen “Apple GPT” noemen, vergelijkbaar met de populaire OpenAI-technologie, hoewel details schaars blijven.

De overstap van Apple naar generatieve AI-chatbots komt doordat bedrijven als Meta en Google zich haasten om nieuwe AI-ontwikkelingen te lanceren, maanden nadat ze overrompeld waren door de buzz en mogelijkheden van ChatGPT en andere OpenAI-producten.

Gegevensbronnen voor trainingen

Hoewel het niet definitief wordt vermeld, suggereert het privacybeleid van Apple voor Siri en Dictation dat het bedrijf gegevens zoals transcripties van Siri-interacties mag gebruiken om de AI-modellen die hen Siri, Dictation en aanverwante diensten voeden, te trainen en te verbeteren.

Het beleid vermeldt het gebruik van Siri-gegevens om deze functies te “ontwikkelen en te verbeteren” en het bewaren van sommige transcripties na twee jaar voor de “continue verbetering van Siri”.

Hierdoor zou Apple de gegevens kunnen gebruiken om AI-modellen te trainen om nauwkeuriger te reageren op verzoeken van gebruikers.

Het privacybeleid bevestigt echter niet ondubbelzinnig het gebruik van Siri-gegevens voor AI-training, maar levert alleen indirect bewijs dat dit zou kunnen gebeuren.

Apple lijkt voorzichtig te zijn met het openlijk toegeven van deze praktijk. Het beschikt echter over een aanzienlijke hoeveelheid technologie die toegang heeft tot een grote hoeveelheid gegevens.

ChatGPT nauwkeurig bekijken

In een interview met Good Morning America eerder dit jaar zei Apple-CEO Tim Cook dat het bedrijf enthousiast is en goed kijkt naar ChatGPT.

Hij sprak echter zijn voorzichtigheid uit over het potentieel van de technologie voor vooringenomenheid en verkeerde informatie.

Concurrentie voor applicatieontwikkelaars en grote technologieën

Als Apple met succes een AI-chatbot ontwikkelt, kan dat grote gevolgen hebben voor bestaande AI-chatbots, vooral die in de huidige App Store.

In de productiviteitscategorie bieden 11 van de top 50 apps een AI-chatbot.

Deze groep applicaties omvat OpenAI’s ChatGPT, Poe met de nieuwste versie van Claude 2 en Perplexity met GPT-4.

Het gerucht gaat dat de AI-chatbot App Store-screenshot, juli 2023

Deze categorie omvat geen AI-chatbots die toegankelijk zijn via een mobiele browser of zijn ingebed in andere apps die worden aangeboden door bedrijven zoals Google, Microsoft en Snapchat.

Het is nog onduidelijk wanneer en hoe Apple van plan is zijn chatbottechnologie uit te rollen naar consumenten. Tijdens het WWDC-evenement in 2023 werd gezinspeeld op enkele van de aankomende AI-ontwikkelingen van Apple.

Het gerucht gaat dat de AI-chatbot Screenshot van Apple, juni 2023

Maar Apple’s intrede in de ruimte intensiveert een AI-wapenwedloop die de manier waarop mensen omgaan met technologie in de komende jaren aanzienlijk zou kunnen veranderen.

Uitgelichte afbeelding: Wachiwit/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!