fbpx

Het Google Ads-proces voor het matchen van zoekwoorden wordt onthuld in de nieuwe gids

Het Google Ads-proces voor het matchen van zoekwoorden wordt onthuld in de nieuwe gids

Share This Post


Tijdens de Google Search Ads Week biedt het bedrijf een kijkje in de werking van het systeem voor het matchen van zoekwoorden.

Google heeft een uitgebreide gids van 28 pagina’s gepubliceerd waarin wordt beschreven hoe het systeem de beste advertentie selecteert om weer te geven voor een zoekopdracht.

De gids helpt u het Google Ads-proces beter te begrijpen en is een waardevolle bron voor het optimaliseren van uw campagnes.

U vindt het hoofdstuk in de gids dat zich richt op het matchen van zoekwoorden op pagina zeven.

Hier is een visuele weergave van het proces, gevolgd door een schriftelijke samenvatting.

Het Google Ads-proces voor het matchen van zoekwoorden wordt beschreven in de nieuwe handleidingScreenshot uit: Google Ads Ontgrendel de kracht van zoeken, februari 2023.

Begrijp het Google Ads-proces voor het matchen van zoekwoorden

Het proces voor het matchen van zoekwoorden begint wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert.

Het Google-systeem gebruikt vervolgens informatie zoals spellingcorrecties, synoniemen en gerelateerde concepten om een ​​herstelquery te maken. Deze query haalt alle relevante publiceerbare trefwoorden op.

Google gebruikt machine learning en technologieën voor het begrijpen van natuurlijke taal om de geschiktheid van zoekwoorden te bepalen op basis van zoekwoordtype, campagne en advertentiegroepcriteria.

Het systeem vereist een strikte overeenkomst voor exacte zoekwoorden, terwijl woordgroepen en brede zoekwoorden een algemenere overeenkomst mogelijk maken.

Het systeem controleert de geschiktheid van campagnes en advertentiegroepen op basis van budget, geografische targeting, doelgroeptargeting, uitsluitingszoekwoorden en tijdsbeperkingen.

Als een campagne breed zoeken gebruikt, houdt het systeem onder andere rekening met de locatie van de gebruiker, recente zoekopdrachten en de bestemmingspagina.

Responsieve zoekadvertenties

Zodra het Google-systeem de geschiktheid van het zoekwoord en de campagne/advertentiegroep heeft bepaald, selecteert het het advertentiemateriaal dat het beste presteert voor de gebruiker.

Dit wordt gedaan via het responsieve advertentiesysteem voor zoekadvertenties, dat automatisch de best presterende advertentieboodschap samenstelt op basis van beschikbare titels en beschrijvingen.

Kandidaat-advertenties worden beoordeeld op relevantie voor de zoekopdracht van de gebruiker en het advertentiemateriaal dat naar verwachting het beste presteert, wordt geselecteerd.

Aanbiedingen en advertentieclassificatie

Het systeem voor het matchen van zoekwoorden van Google berekent vervolgens biedingen voor gebruik met uw advertentiepositie.

Advertentiepositie is een waarde die bepaalt waar uw advertenties op een pagina worden weergegeven ten opzichte van andere advertenties en of uw advertentie wordt weergegeven.

Met Slim bieden wordt een uniek, optimaal bod ingesteld voor elke combinatie van advertentievertoningen op basis van de waarschijnlijkheid dat de advertentie, met de specifieke bestemmingspagina, voor de zoekopdracht en zoekintentie van de specifieke gebruikers, een conversie genereert.

Als een campagne handmatig bieden gebruikt, gebruikt het systeem alleen het opgegeven statische bod en relevante bodmodifiers.

Het systeem selecteert de beste combinatie van relevantie en advertentiepositie uit de kandidaat-advertenties. Deze kandidaten bevatten een overeenkomend zoekwoord of bestemmingspagina, een advertentie en een aanbieding.

Laatste veiling

Tenslotte wordt de relevantie bepaald door te kijken naar de betekenis van de zoekterm, de betekenis van alle zoekwoorden in de advertentiegroep en de landingspagina van de advertentiegroep.

Als uw brede zoekwoorden in aanmerking komen om te matchen, worden alleen relevante brede zoekwoorden uit de meest relevante advertentiegroepen geselecteerd.

De advertentie met de hoogste advertentiepositie van elke adverteerder doet mee aan de veiling en de advertenties met de hoogste advertentiepositie van alle adverteerders worden getoond.

Belang van het groeperen van zoekwoorden

Het is belangrijk op te merken dat het systeem van Google de noodzaak elimineert om hetzelfde zoekwoord in meerdere zoektypen toe te voegen om verkeer naar bepaalde delen van uw account te leiden.

Wanneer u zoekwoorden dupliceert in verschillende advertentiegroepen of campagnes, kan het de beschikbare gegevens die Slim bieden kan gebruiken voor optimalisatie, segmenteren en verminderen, wat kan leiden tot minder conversies en hogere kosten.

Het kan ook de foutmarge vergroten en het moeilijk maken om consistent te zijn met advertenties, budgetten, doelen, enz., voor veel campagnes en zoekwoorden.

Op te sommen

Adverteerders kunnen hun campagnes optimaliseren voor betere resultaten door het Google Ads-proces voor zoekwoordovereenkomsten te begrijpen.

De gids van Google geeft een volledig overzicht van het systeem, inclusief hoe Google machine learning en natuurlijke taalbegriptechnologieën gebruikt om te bepalen of zoekwoorden in aanmerking komen en hoe het advertentiesysteem voor responsieve zoekadvertenties de advertentieboodschap selecteert met de beste prestaties voor de gebruiker.

Het is belangrijk op te merken dat het groeperen van zoekwoorden cruciaal is voor het optimaliseren van campagnes. Door de noodzaak weg te nemen om hetzelfde zoekwoord toe te voegen aan meerdere zoektypen, kunnen adverteerders segmentatie vermijden en de beschikbare gegevens verminderen die Slim bieden kan gebruiken voor optimalisatie, wat resulteert in minder conversies en hogere kosten.

Over het algemeen is de gids een waardevol hulpmiddel voor digitale marketeers die hun Google Ads-campagnes willen verbeteren. Het gebruik van de inzichten en best practices in de gids kan uw kansen op succes vergroten en tot meer conversies leiden.

Uitgelichte afbeelding: RoseRodionova/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!