fbpx

Het Google Chrome-team deelt tips voor het optimaliseren van de belangrijkste webvitaliteit

Het Google Chrome-team deelt tips voor het optimaliseren van de belangrijkste webvitaliteit

Share This Post


Google deelt een bijgewerkte reeks aanbevelingen voor het optimaliseren van Core Web Vitals om u te helpen beslissen wat u prioriteit moet geven wanneer de tijd beperkt is.

Core Web Vitals zijn drie statistieken die laadtijd, interactiviteit en visuele stabiliteit meten.

Google beschouwt deze statistieken als essentieel voor het bieden van een positieve ervaring en gebruikt ze om websites in de zoekresultaten te rangschikken.

In de loop der jaren heeft Google talloze suggesties gedaan om de Core Web Vitals-scores te verbeteren.

Hoewel elk van de aanbevelingen van Google de moeite waard is om te implementeren, realiseert het bedrijf zich dat het onrealistisch is om te verwachten dat iemand alles doet.

Als u niet veel ervaring heeft met het optimaliseren van websiteprestaties, kan het moeilijk zijn om erachter te komen wat de grootste impact zal hebben.

U weet misschien niet waar u moet beginnen met beperkte tijd die u kunt besteden aan het verbeteren van Core Web Vitals. Dit is waar de herziene lijst met aanbevelingen van Google om de hoek komt kijken.

In een blogpost zegt Google dat het Chrome-team een ​​jaar bezig is geweest om het te identificeren de meerderheid belangrijke tips die u kunt geven over Core Web Vitals.

Het team kwam met een lijst met aanbevelingen die realistisch zijn voor de meeste ontwikkelaars, van toepassing zijn op de meeste websites en een aanzienlijke impact hebben in de echte wereld.

Dit is wat het Chrome-team van Google adviseert.

Optimalisatie van Larger Content Paint (LCP)

De statistiek Largest Content Paint (LCP) meet hoe lang het duurt voordat de hoofdinhoud van een pagina zichtbaar is voor gebruikers.

Google beweert dat slechts ongeveer de helft van alle websites aan de aanbevolen LCP-drempel voldoet.

Dit zijn de belangrijkste aanbevelingen van Google voor het verbeteren van het LCP.

Zorg ervoor dat de LCP-resource gemakkelijk te vinden is in de HTML-bron

Volgens de Web Almanac 2022 van HTTP Archive heeft 72% van de mobiele webpagina’s een afbeelding als primaire inhoud. Om LCP te verbeteren, moeten websites ervoor zorgen dat afbeeldingen snel laden.

Het kan onmogelijk zijn om de LCP-drempel van Google te halen als een pagina wacht totdat CSS- of JavaScript-bestanden volledig zijn gedownload, geparseerd en verwerkt voordat de afbeelding begint te laden.

Als algemene regel geldt dat als het LCP-element een afbeelding is, de afbeeldings-URL altijd vindbaar moet zijn vanuit de HTML-bron.

Zorg ervoor dat de LCP-resource prioriteit heeft

Naast het hebben van de LCP-bron in de HTML-code, raadt Google aan om er prioriteit aan te geven en deze niet te vertragen met andere, minder kritieke bronnen.

Ook als u uw LCP-afbeelding met behulp van een standaard in de HTML-broncode heeft opgenomen tag, als er meerdere zijn