fbpx

Hoe ChatGPT de zoekfunctie verandert

Hoe ChatGPT de zoekfunctie verandert

Share This Post


Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin zijn naar verluidt verrassend teruggekomen om plannen goed te keuren om chatbotfuncties aan de zoekmachine toe te voegen.

De New York Times beweert dat Page en Brin zijn teruggebracht naar Google door Sundar Pichai, de huidige CEO van het bedrijf, nadat OpenAI’s ChatGPT een code rood opriep.

Hoewel ChatGPT pas twee maanden uit is, heeft het al snel een aanzienlijke impact gemaakt met zijn vermogen om complexe concepten te vereenvoudigen en nieuwe te genereren.

Google is zeer alert omdat ChatGPT mogelijk een alternatieve manier biedt om naar informatie te zoeken.

Het is ongebruikelijk om te zien dat de oprichters van Google betrokken zijn bij de zoekmachine-kant van het bedrijf, merkt de Times op, die de urgentie benadrukt die Google voelt rond AI en ChatGPT.

“Sinds de heer Page en de heer Brin afstand hebben genomen van hun dagelijkse taken, hebben ze een laissez-faire-benadering van Google aangenomen, zeiden twee mensen die bekend zijn met de kwestie …

Tot voor kort waren ze niet erg betrokken bij de zoekmachine. Maar ze staan ​​al heel lang te popelen om AI in Google-producten te brengen.”

Het rapport van de New York Times beweert verder dat Pichai bestaande plannen verstoort en de ontwikkeling van AI versnelt.

Nu is Google van plan om dit jaar meer dan 20 nieuwe AI-producten te lanceren en een versie van zijn zoekmachine met chatbot-mogelijkheden te laten zien.

Dit nieuws komt op het moment dat Alphabet, het moederbedrijf van Google, haar personeelsbestand aan het schrappen is. Vrijdag kondigde het bedrijf aan dat het ongeveer 12.000 banen zou schrappen vanwege een enorme aanwerving tijdens de pandemie en zorgen over een economische vertraging.

Verschillende startups zoals You.com en Neeva hebben Google al overtroffen door de mogelijkheid aan te bieden om vragen te beantwoorden met behulp van een chatbot vergelijkbaar met ChatGPT.

Bovendien ontwikkelt Microsoft een versie van Bing die gebruikmaakt van chatbottechnologie, die volgens een rapport naar verwachting in maart zal worden uitgebracht.

OpenAI’s ChatGPT heeft een verschuiving veroorzaakt in de zoekmachine- en AI-ontwikkelingsstrategie in de hele branche.

De bezorgdheid van de oprichters van Google zou professionals uit de industrie moeten wijzen op het belang om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van het bedrijf op dit gebied en deze te gebruiken om een ​​concurrentievoordeel te behouden.

Uitgelichte afbeelding: salarko/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!