fbpx

Hoe een contentstrategiekader te creëren

Hoe een contentstrategiekader te creëren

Share This Post


Heb je een raamwerk voor je contentstrategie?

Met andere woorden, heeft u uw plan van A tot Z uitgestippeld?

Heb je alle belangrijke vragen beantwoord die nodig zijn om je contentstrategie op te bouwen en gedocumenteerd?

Om deze en meer redenen is het tijd om te leren hoe u uw eigen contentstrategiekader kunt maken.

Wat is een contentstrategie?

Een contentstrategie is een plan dat je precies vertelt hoe je je contentmarketing moet uitvoeren.

Je strategie is ook een leidraad voor succes met content voor je bedrijf.

Het is een doordacht, door onderzoek ondersteund plan dat je vertelt wat voor soort inhoud je moet maken, voor wie je het moet maken, op welke kanalen je het moet posten, wanneer je het moet posten, hoe je het moet promoten, tot wie het moet leiden om elke taak te voltooien . , en welke tools te gebruiken.

Merken en marketeers die hun strategieën opschrijven, rapporteren meer succes dan degenen die dat niet doen. Met name hebben planners drie keer meer kans om succes te melden dan hun collega’s die geen planner zijn.

Als een vreemde zich heeft aangemeld bij uw contentmarketingteam, zou u idealiter uw contentstrategie in hun handen kunnen leggen en zij zouden precies begrijpen wat u doet, waarom u het doet en hoe u kunt helpen dit te realiseren.

7 vragen om een ​​strategisch content framework te creëren

Beantwoord deze essentiële vragen om uw kader te creëren.

1. Waarom creëer je content?

Het bouwen van uw contentstrategiekader moet beginnen met het ontdekken van het “waarom” achter dit alles.

Waarom creëer je content en wat hoop je eruit te halen? Wat zijn je doelen?

En zeg niet alleen: “We willen meer abonnees” of “We willen meer verkeer”, dat is te algemeen. Specifiek, hier.

Hoeveel abonnees nog? Hoeveel meer verkeer? Wanneer?

Stel SMART-doelen in plaats van vage doelen te stellen.

Het mooie van het stellen van doelen is dat je je doelen onderweg altijd kunt bijstellen. Zolang je je voortgang bijhoudt, leer je heel snel als je je doelen te hoog stelt of als je onderschat wat je inhoud kan doen.

Stel dat u een doel heeft gesteld om in twee maanden tijd 50% meer verkeer te genereren.

U zult er snel achter komen of dat doel ver buiten uw bereik ligt door uw voortgang van week tot week bij te houden.

Dus pas het aan: het duurt misschien geen 2 maanden, maar 6-8 maanden. Flexibiliteit binnen uw doelen en uw plan is de sleutel.

2. Wie is je publiek?

Van wie verwacht u dat de inhoud die u produceert, wordt gelezen? wie zal het doen nodig hebben de inhoud die u gaat produceren?

Vaak kan je doelgroep je verrassen en je aannames over wie ze zijn in twijfel trekken. Dit betekent dat u uw doelgroep nooit mag definiëren op basis van aannames of onrealistische verwachtingen.

Ontdek wie deze mensen zijn op basisniveau (functietitel, inkomen, opleiding, gewoonten, voorkeuren) door middel van gericht onderzoek, interacties, enquêtes en sociaal luisteren. Ontdek welke kanalen ze gebruiken om content te consumeren.

En als u merkt dat u zich op meer dan één type doelgroep wilt richten? Definieer elk van uw doelgroepsegmenten met verschillende mensen.

Dit zijn in feite factsheets gevuld met de eigenschappen, voorkeuren en uitdagingen die de meeste van uw toehoorders gemeen hebben.

3. Waar ga je content over maken? In welke formaten?

Bepaal vervolgens op welke inhoudsonderwerpen u zich gaat richten en op welke indelingen u die informatie wilt leveren.

Het kiezen van een of twee algemene onderwerpgebieden van inhoud zal op twee manieren samenhang en relevantie aan uw inhoud geven:

Wat uw merk verkoopt (uw expertise).
Wat je publiek wil zien.

De kruising van deze twee gebieden is uw content sweet spot.

Als u bijvoorbeeld fotografieservices verkoopt, kunt u inhoud posten over fotografietips en -trucs, inspiratie voor fotografie en handleidingen voor het maken van de beste familiefoto’s.

Houd bij het bepalen van welke indelingen u wilt maken rekening met uw middelen en hoe uw publiek de inhoud het liefst consumeert.

Sommige soorten inhoud die u zou kunnen overwegen:

Videos. Blogartikelen. Social media-inhoud (bijv. LinkedIn-polls, Instagram-carrousels, TikTok-video’s). E-mail nieuwsbrieven. Podcasts.

Zelfs als je ervoor kiest om alleen een blog te maken, zijn er onbeperkte opties voor de inhoudsindelingen die je daar kunt plaatsen, zoals handleidingen, checklists, infographics, verhalen, lijsten en meer.

4. Waar ga je content publiceren?

Waar wanneer u post inhoud is net zo belangrijk als hoe wat jij post

Kies je kanalen niet op basis van voorkeuren of grillen. Baseer deze beslissing in plaats daarvan op waar uw publiek zich bevindt.

Eten ze video-inhoud op YouTube? Luisteren ze graag naar podcasts tijdens het woon-werkverkeer of tijdens het avondeten? Of misschien lezen ze elke ochtend blogposts bij hun koffie?

Evenzo bij het ontdekken wanneer om inhoud te plaatsen en elke keer, kijk naar de gewoonten en voorkeuren van uw publiek. Wanneer zijn ze online? Wanneer zitten ze op social media? Wanneer is de kans het grootst dat ze je berichten zien?

Wat je ook doet, zorg er altijd voor dat je website je fundament is. Elk contentkanaal kan aan uw website worden gekoppeld en lezers en bezoekers er strategisch naartoe sturen.

Uiteindelijk is uw website het onroerend goed op internet dat u bezit en waarover u de meeste controle heeft. Maak het het middelpunt van uw inhoud om online een lange levensduur en autoriteit op te bouwen.

5. Hoe gaat u uw inhoud promoten?

Contentpromotie is net zo belangrijk als contentpublicatie.

Vaak is het promoten van uw inhoud de enige manier waarop mensen het zien totdat u uw merkaanwezigheid vergroot.

Maak daarom een ​​promotieplan.

Kies een belangrijk promotiekanaal (wederom op basis van je publiek) en houd het simpel.

Deel een link naar je nieuwe blogpost wanneer deze live gaat, of je nu op Facebook post of je abonnees een e-mail stuurt.

6. Hoe gaat u uw resultaten bijhouden en meten?

Tijdens het uitvoeren van contentmarketing moet u kunnen begrijpen hoe uw content presteert, zodat u uw strategie indien nodig kunt aanpassen.

Als wat je doet werkt, kun je het opschalen.

Ja dat is zo nee werken, moet je draaien en je focus aanpassen.

Daarom moet u, om te begrijpen hoe uw inhoud presteert, specifieke Key Performance Indicators (KPI’s) instellen en beslissen hoe u deze wilt bijhouden.

Als u bijvoorbeeld een doel instelt om meer verkeer op een bepaald tijdstip te genereren, moet u een KPI voor dat doel bijhouden, zoals unieke websitebezoekers.

U hebt ook een tool nodig met de juiste gegevensrapporten om uw KPI’s naar keuze bij te houden. Voor het bovenstaande voorbeeld hebben we de mogelijkheid nodig om onze websiteverkeerscijfers bij te houden met een tool zoals Google Analytics.

Zie je hoe het werkt? Om dit proces samen te vatten:

Kijk naar je doelen. Stel voor elk doel een KPI in. Bepaal hoe u elke KPI gaat volgen (welke tool heeft u nodig? Hoe vaak moet u naar de gegevens kijken?).

7. Hoe onderhoud je je contentmarketingstrategie?

Ten slotte omvat het laatste onderdeel van uw inhoudsstrategie wat ik ‘onderhoudsmodus’ noem.

Hoe ga je de strategie in de toekomst handhaven? Hoe ga je het volhouden?

Er zijn drie vragen waarmee u rekening moet houden als u over onderhoud praat:

Wat is je budget voor contentmarketing? Hoe ziet uw contentteam eruit en wat zijn hun rollen? Welke tools ga je gebruiken voor contentmarketing?

Beantwoord elk van deze vragen met een schets van uw opstelling en structuur.

Maak een lijst van uw teamleden en specifieke taken elk van hen is verantwoordelijk.
Noteer de tools waarin u wilt investeren, hun abonnementskosten en welk doel uw plan zal dienen. Gebruik vervolgens alle informatie die u in uw strategie hebt vastgelegd, bepaal het budget dat u nodig heeft om het in gebruik te nemen.

Je contentstrategie heeft een kader nodig

Elke succesvolle contentmarketingcampagne heeft een strategie nodig.

En elke contentstrategie heeft het juiste kader nodig om deze te ondersteunen.

De belangrijkste onderscheidende factor tussen resultaten en krekels? Schrijf uw contentstrategiekader.

Dus denk er niet over na, documenteer het. Deel het met je team. Volg uw plan, meet en volg resultaten en breng indien nodig wijzigingen aan.

Breng alles in kaart, maar houd het flexibel. je hebt dit

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: dindumphoto/Shutterstock



Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!