Een titel is het eerste contactpunt van een lezer op een resultatenpagina van een zoekmachine (SERP) met een merk of site. Maar hoe belangrijk is het voor SEO?
Ik heb altijd geweten dat het optimaliseren van je titels essentieel is, maar er komt meer bij kijken.
Een SEO-titel kan bijvoorbeeld de toegangspoort zijn tot mogelijk hogere klikfrequenties en u helpen beter te scoren in de SERP’s.
Maar wat betekent dit? De voordelen hier zijn dat titels helpen uw publiek vast te houden en vast te houden.
Lezers hebben de neiging om voorbij de eerste pagina te scrollen om te vinden wat ze zoeken en daar te stoppen. En meestal is het de kop die hun aandacht trekt, omdat deze rechtstreeks verwijst naar de informatie die ze online zoeken.
Maar daar houdt het niet op, want ondertitels zijn ook essentieel. Bijschrifttags zijn ook een onderdeel van de positie van zoekmachines.
Maar het kan een uitdaging zijn om de balans te vinden tussen een voor zoekmachines geoptimaliseerde titel en ondertitel en deze aantrekkelijk te maken.
In deze korte maar uitgebreide gids leg ik uit wat je moet weten en welke tools beschikbaar zijn om je titelstrategie naar een hoger niveau te tillen.
Hoe schrijf je SEO-vriendelijke titels?
Daarom geef ik je hier enkele praktische tips voor het optimaliseren van title-tags en ondertitels:
Voeg focuszoekwoorden toe
Onderzoek naar de juiste zoekwoorden is een manier om ervoor te zorgen dat uw lezers op uw artikel klikken en het kan u helpen beter te scoren voor SEO. Hoewel dit cruciaal is, is het ook essentieel om ze verstandig te selecteren.
Een titel als “Conditionerings- en acclimatisatiemethoden voor het trainen van een puppy” is bijvoorbeeld beschrijvend en direct en gebruikt trefwoorden als “methoden”, “training” en “puppy”. Maar het gebruikt ook technische termen die lezers verwarren en hun interesse doen verliezen.
Een titel als “5 best practices voor puppykenneltraining” daarentegen is direct, beknopt en gebruikt trefwoorden die het grote publiek zou begrijpen.
U moet er ook voor zorgen dat u trefwoorden toevoegt aan uw metabeschrijving, tussenkopjes en inhoud. Door zoekwoorden in elk aspect op te nemen, kunt u beter scoren in de SERP’s.
Overweeg de lengte
Hoewel je beschrijvend wilt zijn in je titels, moet je ervoor zorgen dat ze niet onderbreken in een SERP.
Hoewel ik dit artikel bijvoorbeeld de titel ‘Verschillende soorten hoofdlettergebruik voor paginatitels en subkoppen’ had kunnen geven, zou het beschrijvende en kliktrefwoorden zijn.
Maar het zou ook te lang, saai en mogelijk ingekort zijn in een SERP. Het zal de lezer waarschijnlijk ook niet aanspreken.
Overweeg dus in plaats daarvan wat de lezer zal zien tijdens het scannen van de SERP’s om ervoor te zorgen dat u hun aandacht niet vanaf het begin verliest.
Inclusief emotionele haken
Emotionele hooks kunnen lezers verleiden om op een artikel te klikken en meer te leren. Het kan echter een uitdaging zijn om de balans te vinden tussen het boeien van een lezer en het beschrijven van een onderwerp.
Koppen moeten een reactie van een lezer oproepen, zelfs als het alleen maar interesse of opwinding wekt.
Ik ben altijd een fan geweest van alliteratie. Het is leuk en boeiend, net als ‘Spannende voorbeelden’.
Of, zoals ik al eerder zei, begin met een teaser, “5 Best Practices”. Dan zal de lezer denken: “Oh, ik wil weten wat ze zijn.” U biedt een oplossing voor hun probleem en zij weten precies wat ze van het artikel kunnen verwachten.
U moet nadenken over de voordelen die uw artikel biedt en van daaruit werken.
Stel jezelf de vraag: waarom zou iemand dit willen lezen? Wat zullen ze leren? Hoe kun je het gebruiken om een positieve correlatie met je merk te creëren?
uVink aan indien van toepassing
Overweeg om uw merknaam toe te voegen als u een bestemmingspagina of centraal blogbericht een titel geeft.
U kunt dit zien in het volgende voorbeeld van onze site:
Screenshot van Google Zoeken, september 2022
Het is ook essentieel om bij het maken van je koppen en subkoppen vast te houden aan woorden die passen bij de stem van je merk. Dit helpt bij het creëren van consistentie op uw site en wanneer zoekmachines uw inhoud crawlen.
Hoofdletter correct
Het is cruciaal om het juiste moment te vinden om woorden met een hoofdletter te schrijven. Als je het verkeerd doet, kan de kop eruitzien als rommel, zoals deze “Vijf TIPS VOOR HET BESTE KREDIETSCOREN”.
Ik bedoel, ik zou verder gaan dan dat. Ik wil geen computervirus oplopen of advies aannemen van iemand die zo schrijft en fouten in zijn titels achterlaat.
Dus laten we het oplossen: “5 tips om uw kredietscore te verbeteren.” Het is misschien niet de beste titel, maar ik weet zeker dat je de verschillen met de originele titel kunt zien.
U kunt ook de tool Mijn titel in hoofdletters schrijven gebruiken om de beste methode voor hoofdlettergebruik voor elk formaat te vinden.
Hulpmiddelen voor titels
Kijk wat ik ermee deed. Korte beschrijving en gebruik alliteratie om het bijschrift aantrekkelijker te maken.
Hoe dan ook, ik heb eerder één tool genoemd, maar hier zijn er nog een paar om te overwegen.
Een titelanalysetool kan je dus helpen bij het testen van titels om er zeker van te zijn dat ze lezers- en SEO-vriendelijk zijn. Begin met het brainstormen over een paar titels en pas ze aan op basis van de analyse van de tool.
Bekijk deze handleiding hier als je vragen hebt over het optimaliseren van title-tags. Laten we nu eens kijken naar de soorten hoofdlettergebruik.
Verschillende soorten kapitalisatie
Hier volgt een overzicht van hoofdlettertypes:
Hoofdlettergebruik: Zoals we hierboven hebben besproken, is dit waar de eerste letter van elk woord een hoofdletter is, terwijl de andere in kleine letters staan.
Zin casus: Het wordt vaak toegepast, de eerste letter van het eerste woord is een hoofdletter en de rest van het woord en de zin is een kleine letter.
Hoofdzaak: Dit is waar de belangrijkste woorden in een titel met een hoofdletter worden geschreven, behalve verbindingswoorden als “en, aan, voor.”
Kleine letters: Het is wanneer alle woorden in kleine letters zijn.
In hoofdletters: Vaak gebruikt met CTA-knoppen zoals “KLIK HIER” en tabbladen.
kleine kapitalen: Ze zijn geweldig voor bijschriften waar je ze wilt laten opvallen, maar ze worden gebruikt in een kleiner lettertype dan de rest van je “HALLO DAAR” -tekst, en ze zijn meestal het exacte lettertype dat je gebruikt.
Bovenste CamelCase: Het is wanneer de spaties tussen de woorden zijn verwijderd, maar de eerste letter een hoofdletter is, “Vind ik leuk”.
lagereCamelCase: Een woord in kleine letters weergeven, behalve de tweede letter, zoals ‘iPad’. Maar meestal gebruiken programmeurs zowel kleine als hoofdletters voor codering.
SNAKE_CASE: In plaats van een spatie te gebruiken, wordt het onderstrepingsteken gebruikt om woorden te scheiden. Woorden zijn meestal allemaal in hoofdletters of allemaal in kleine letters.
Heeft hoofdlettergebruik invloed op SEO-ranglijsten?
Hoewel title-tags niet hoofdlettergevoelig zijn, is het over het algemeen een goed idee om de titel of woordgroep met een hoofdletter te schrijven, zodat potentiële lezers gemakkelijker door de zoekresultaten kunnen bladeren.
En het kan uw klikfrequentie (CTR) beïnvloeden als u uw titel niet op een gemakkelijk leesbare manier opstelt. Een onderzoek van Semrush toonde bijvoorbeeld een daling van de CTR wanneer de titel niet gemakkelijk scanbaar was voor lezers.
Een ander aspect waarmee u rekening moet houden, is dat URL-hoofdlettergebruik er wel degelijk toe doet in SEO, maar niet direct. Hier is een gids die u kunt raadplegen voor meer informatie.
Laatste bijdragen
Consistentie is de sleutel tot het formatteren van uw titel en subkoppen op uw site.
Zoals u kunt zien, kan het niet SEO-vriendelijk maken van uw titels en ondertitels van invloed zijn op hoe u in de zoekresultaten verschijnt. Maar het is ook cruciaal om de lezer in gedachten te houden en ervoor te zorgen dat uw titel gemakkelijk te scannen is terwijl ze naar informatie zoeken.
Volg dus deze praktische tips bij het controleren van uw site of het maken van nieuwe inhoud.
Meer middelen:
Uitgelichte afbeelding: A.Basler/Shutterstock

Hey, ik ben Brent, en ik speel al een lange tijd mee in de SEO scene. Ik ben vooral heel actief in de Amerikaanse markt, en hou dan ook wel van een uitdaging. Ik ben sinds kort aan het uitbreiden binnenin de Benelux, en besluit hier dan ook te oversharen!
Wil je meer leren, klik dan op lees meer!