fbpx

Hoe Google’s Hreflang x-default websitenavigatie verbetert

Hoe Google's Hreflang x-default websitenavigatie verbetert

Share This Post


Google herinnert website-eigenaren en SEO-professionals aan de voordelen van het gebruik van de standaard hreflang x-waarde, een onderbenutte functie die de gebruikerservaring kan verbeteren.

De x-default hreflang-waarde helpt gebruikers naar de juiste taal en regio-neutrale URL te leiden wanneer de site hun voorkeurstaal en regio niet ondersteunt.

Deze functie kan de ontdekking van URL’s verbeteren, het aantal conversies verhogen en uw publiek beter van dienst zijn.

De rol van Hreflang x-default in de gebruikerservaring

Hreflang x-default wordt gebruikt in combinatie met andere hreflang-waarden die de URL-versie specificeren voor inhoud die is getarget op een specifieke taal en regio.

Als een pagina bijvoorbeeld hreflang-annotaties heeft voor Engelse en Spaanse versies, samen met een standaardwaarde x die verwijst naar de Engelse versie, worden Franstalige gebruikers doorgestuurd naar de Engelstalige pagina vanwege de annotatie x-default.

Dit kan resulteren in een meer naadloze ervaring voor websitegebruikers, ongeacht taal of locatie.

Voordelen van het gebruik van Hreflang x-default

Het implementeren van de x-default hreflang-waarde op uw site heeft twee belangrijke voordelen:

URL-detectie: URL’s gespecificeerd in hreflang-annotaties, inclusief x-default, kunnen worden gebruikt voor het ontdekken van URL’s. Dit kan handig zijn voor grote sites met complexe structuren, zodat alle gelokaliseerde URL’s goed gelinkt en toegankelijk zijn.
conversies: Het doel van site-eigenaren is om gebruikers te converteren. Met de standaard hreflang x-waarde kunt u gebruikers naar een pagina leiden waar de kans groter is dat ze converteren als uw inhoud niet beschikbaar is in hun voorkeurstaal.

Hreflang x-standaard implementatie

Om de x-default hreflang-waarde te implementeren, moet u een reeks linkelementen toevoegen aan het kopgedeelte van uw HTML-pagina, waarbij u de verschillende talen en regio-URL’s specificeert samen met de x-default-waarde.

Het proces omvat de volgende stappen:

Identificeer de verschillende taal- en regioversies van uw pagina. Maak een uniek bindingselement voor elke versie, inclusief de x-default-waarde. Voeg de linkelementen toe aan het kopgedeelte van uw HTML-pagina.

Hier is een voorbeeld van het toevoegen van hreflang-annotaties, inclusief de standaardwaarde x, aan een webpagina:In dit geval zijn er drie linkelementen: een Engelse versie, een Spaanse versie en een standaard x-waarde die verwijst naar een taalkeuzepagina.

Gebruikers met niet-ondersteunde taalvoorkeuren worden naar de taalselectiepagina geleid met de standaard x.

Raadpleeg de officiële documentatie van Google voor een complete handleiding over het insluiten van hreflang-waarden, inclusief x-default.

Best practices en veelvoorkomende fouten

Hier zijn enkele praktische tips om in gedachten te houden bij het gebruik van de hreflang x-standaard:

Consistentie tussen pagina’s: Zorg ervoor dat hreflang-annotaties consistent worden geïmplementeerd in alle versies van de pagina. Elke taal- en regioversie van de pagina moet dezelfde set hreflang-annotaties bevatten, inclusief de x-default-waarde.
Absolute URL’s gebruiken: Gebruik altijd absolute in plaats van relatieve URL’s bij het specificeren van href-attributen in hreflang-annotaties. Dit helpt mogelijke problemen met URL-omzetting te voorkomen.
Canonieke tags: Zorg ervoor dat u een canonieke tag opneemt voor elke taal- en regioversie van de pagina, die verwijst naar de naar zichzelf verwijzende URL. Dit helpt zoekmachines de voorkeursversie van de pagina te begrijpen.
Taal- en regiocodes: Gebruik ISO 639-1-taalcodes en ISO 3166-1 Alpha 2-landcodes bij het specificeren van taal- en regiowaarden in het hreflang-attribuut. Dit zorgt voor consistentie en naleving van de norm.
Sitemap-implementatie (optioneel): Als je een grote site hebt met veel taalversies en regio’s, overweeg dan om hreflang-annotaties te implementeren in je XML-sitemap in plaats van in het kopgedeelte van je HTML-pagina’s. Dit kan helpen bij het beheer en de organisatie van de site.

Vermijd de volgende veelgemaakte fouten:

Ontbrekende standaardwaarde van xo is onjuist: Zorg ervoor dat de x-default-waarde correct is geïmplementeerd en verwijst naar de juiste taalselectie of taalneutrale pagina.
Onvolledige hreflang-annotaties: Zorg ervoor dat alle relevante taal- en regioversies van een pagina zijn opgenomen in hreflang-annotaties. Dit helpt zoekmachines bij het indexeren en aanbieden van de juiste inhoud aan gebruikers.
Inconsistente hreflang-annotaties: Vermijd het gebruik van verschillende hreflang-annotaties op verschillende versies van dezelfde pagina. Dit kan zoekmachines verwarren en leiden tot problemen met indexering en rangschikking.
Onjuiste taal- of regiocodes: Controleer uw taal- en regiocodes om er zeker van te zijn dat ze correct zijn en voldoen aan de bovengenoemde ISO-normen.
Problemen met dubbele inhoud: Houd rekening met mogelijke problemen met dubbele inhoud bij het implementeren van hreflang-annotaties. Zorg ervoor dat elke taal- en regioversie van een pagina unieke inhoud heeft om potentiële SEO-problemen met betrekking tot dubbele inhoud te voorkomen.

Op te sommen

De hreflang x-standaard is een waardevolle maar onderbenutte tool die de gebruikerservaring kan verbeteren en het aantal conversies kan verhogen.

Door gebruikers naar een voor de taal of regio geschikte URL te leiden wanneer hun voorkeurstaal niet wordt ondersteund, kan deze functie zorgen voor een meer naadloze browse-ervaring.

Het implementeren van de x-default hreflang-waarde omvat consistente annotaties, correcte taal- en regiocodes en naleving van best practices om veelvoorkomende fouten te voorkomen.

Door gebruik te maken van deze functie zorgt u ervoor dat uw inhoud toegankelijk en goed gelinkt is voor gebruikers over de hele wereld.

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!