fbpx

Hoe inhoud opschonen zonder de ranglijst te beïnvloeden?

Hoe inhoud opschonen zonder de ranglijst te beïnvloeden?

Share This Post


De Do SEO-vraag van vandaag komt van Neethu, die vraagt:

Mijn website is bijna 20 jaar oud. Er is veel inhoud. Velen van hen presteren niet goed. Hoe deze inhoud effectief opschonen zonder de ranglijst te beïnvloeden?

In tegenstelling tot wat sommige SEO-professionals je zullen vertellen, is meer content niet altijd beter.

Beslissen welke inhoud u wilt behouden, welke inhoud u wilt wijzigen en welke u wilt weggooien, is een belangrijke overweging, aangezien inhoud de ruggengraat is van elke website en essentieel is voor het stimuleren van verkeer, betrokkenheid en conversies.

Niet alle inhoud is echter gelijk gemaakt en verouderde, irrelevante of slecht presterende inhoud kan het succes van een website in de weg staan.

Voer een inhoudsaudit uit

Om de inhoud van uw website effectief op te schonen, is de eerste stap het uitvoeren van een inhoudsaudit.

Dit omvat het analyseren van de inhoud van uw site en het evalueren van de prestaties, relevantie en kwaliteit ervan.

U kunt verschillende statistieken gebruiken, zoals verkeer, bouncepercentage en betrokkenheid, om te bepalen welke pagina’s goed presteren en welke niet.

Zodra u de pagina’s heeft geïdentificeerd die niet goed presteren, is het belangrijk om ze prioriteit te geven op basis van hun belang voor uw website.

Pagina’s die geen verkeer of conversies genereren, moeten mogelijk prioriteit krijgen boven pagina’s die niet goed presteren, maar die nog steeds belangrijk zijn voor de algemene doelen van uw site.

Onderscheid Evergreen vs. Tijdgevoelige inhoud

Het is ook belangrijk om te overwegen of een pagina eeuwig of tijdgevoelig is.

U kunt evergreen-inhoud in de loop van de tijd bijwerken of opnieuw gebruiken, terwijl u mogelijk tijdgevoelige inhoud moet verwijderen.

Nadat u prioriteit heeft gegeven aan uw inhoud, kunt u beslissen welke actie u met elke pagina wilt ondernemen.

Voor pagina’s die nog steeds relevant zijn maar niet goed presteren, kunt u ze mogelijk bijwerken met nieuwe informatie om hun prestaties te verbeteren.

Voor pagina’s die verouderd of niet meer relevant zijn, is het misschien beter om ze helemaal te verwijderen.

Implementeer bij het verwijderen van inhoud 301-omleidingen naar relevante pagina’s om ervoor te zorgen dat backlinks die naar de oude pagina verwijzen niet verloren gaan.

Houd je spullen in de gaten

Het is belangrijk om uw positie in zoekmachines te controleren nadat u uw inhoud heeft opgeschoond om ervoor te zorgen dat uw wijzigingen uw SEO niet negatief beïnvloeden.

Maar kijk niet alleen naar de ranglijsten.

Contentoptimalisatieprojecten kunnen van invloed zijn op verkeer, conversies, navigatie en andere elementen die van invloed zijn op uw algehele inspanningen voor zoekmachineoptimalisatie.

Kijk eens goed naar Google Analytics. Als er minder verkeer is, moet u mogelijk enkele wijzigingen opnieuw evalueren.

Het is echter belangrijk om geen reflexmatige reactie te krijgen.

Voordat u uw optimalisatie-inspanningen start, moet u ervoor zorgen dat de wijzigingen die u heeft aangebracht daadwerkelijk de oorzaak zijn van de crash en dat deze wijzigingen stabiel zijn in de zoekmachine-index.

Onthoud dat het enige tijd kan duren voordat uw positie is gestabiliseerd na het opschonen van de inhoud, dus het is belangrijk om geduldig te zijn en de prestaties van uw website in de loop van de tijd te volgen.

Om het opschonen van uw inhoud verder te optimaliseren, kunt u overwegen Google Search Console te gebruiken om pagina’s met veel vertoningen maar lage klikfrequenties te identificeren.

Deze pagina’s kunnen baat hebben bij inhoudsupdates of optimalisaties om de prestaties te verbeteren.

Bovendien kan het consolideren van pagina’s met vergelijkbare onderwerpen op één volledige pagina de gebruikerservaring verbeteren en kannibalisatie van zoekwoorden voorkomen.

Op te sommen

Netheid van uw website-inhoud is cruciaal voor het onderhouden van een site van hoge kwaliteit.

Door een inhoudsaudit uit te voeren, inhoud te prioriteren en te beslissen of u inhoud wilt behouden, bijwerken of verwijderen, kunt u uw site effectief opschonen zonder uw posities negatief te beïnvloeden.

Vergeet niet om uw positie in de gaten te houden en geduld te hebben terwijl uw site zich aanpast.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: Song_about_summer/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!