Hoe kun je je naam veranderen op Facebook? Ontdek het hier!

hoe kun je je naam veranderen op facebook

Wil je je profielnaam wijzigen op Facebook, maar weet je niet waar te beginnen? Geen paniek, het is makkelijker dan je denkt! In deze gids laten we je zien hoe je op een gebruiksvriendelijke manier je naam kunt aanpassen, stap voor stap.

Of je nu je voornaam, achternaam of volledige naam wilt wijzigen, onze handleiding biedt je de juiste instructies om dit snel te doen. We leggen niet alleen uit hoe je je naam kunt veranderen op Facebook, maar ook hoe vaak je dit kunt doen en wat de beperkingen zijn. Bovendien geven we enkele handige tips om het hele proces nog gemakkelijker te maken.

Lees snel verder en ontdek hoe je je naam kunt veranderen op Facebook!

Facebook profielnaam aanpassen

Je Facebook-profielnaam is het eerste wat andere gebruikers zien wanneer ze jouw profiel bezoeken. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je profielnaam duidelijk en herkenbaar is. Gelukkig is het aanpassen van je profielnaam op Facebook een eenvoudig proces dat slechts enkele minuten in beslag neemt. Hieronder hebben we stap voor stap uitgelegd hoe je je profielnaam kunt aanpassen naar jouw voorkeur.

Aanpassen van je Facebook profielnaam

Om je profielnaam te wijzigen, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Klik op de driehoek in de rechterbovenhoek van de Facebook-pagina.
 2. Selecteer “Instellingen & privacy” en vervolgens “Instellingen”.
 3. Klik op “Naam” en voer je nieuwe naam in.
 4. Klik op “Herzien wijzigingen” en voer je wachtwoord in om de wijzigingen op te slaan.

En dat is het! Je Facebook profielnaam is succesvol aangepast naar je nieuwe voorkeur.

Tip: houd er rekening mee dat als je je naam te vaak verandert, Facebook je kan vragen om identiteitsbewijs te verstrekken om de wijzigingen te verifiëren. Daarom is het raadzaam om je naam te wijzigen naar iets waarvan je zeker weet dat het voor jou werkt.

Belangrijke informatie om op te merken

Houd er rekening mee dat het wijzigen van je Facebook profielnaam enkele beperkingen heeft. Bijvoorbeeld:

 • Je kunt je naam pas na 60 dagen weer wijzigen.
 • Je kunt je naam wijzigen in de taal die je gebruikt om Facebook te gebruiken.
 • Je mag je naam niet wijzigen in iets dat misleidend is, zoals een merknaam.

Het is dus belangrijk om de Facebook-regels te volgen wanneer je je naam wijzigt om te voorkomen dat je account wordt beperkt of verwijderd.

Stappen om je naam te veranderen op Facebook

Het wijzigen van je naam op Facebook is een eenvoudig proces dat in slechts enkele stappen kan worden voltooid. Hieronder vind je onze handleiding voor het veranderen van je naam op het sociale mediaplatform.

 1. Log in op je Facebook-account en klik op het pijltje rechtsboven in de hoek van de pagina.
 2. Selecteer ‘Instellingen en privacy’ in het dropdown-menu en klik vervolgens op ‘Instellingen’.
 3. Op de pagina ‘Algemene accountinstellingen’ zie je de optie om je naam te wijzigen. Klik op ‘Bewerken’ naast je huidige naam.
 4. Voer je nieuwe voornaam en achternaam in en klik op ‘Recensie wijzigingen’.
 5. Als alles er goed uitziet, klik dan op ‘Wijzigingen opslaan’ en je nieuwe naam zal binnen enkele minuten op je profiel zichtbaar zijn.

Let wel, het kan zijn dat je wijzigingen niet onmiddellijk zichtbaar zijn voor anderen op Facebook. Dit kan tot enkele dagen duren. Ook is het belangrijk om te onthouden dat Facebook je naamswijziging kan weigeren als deze niet voldoet aan hun richtlijnen. Zorg er dus voor dat je de naamwijziging beleidsregels van Facebook hebt gelezen voordat je je naam wijzigt op deze sociale-mediawebsite.

Belangrijke informatie voor naamswijziging op Facebook

Als je je naam wilt wijzigen op Facebook, moet je eerst op de hoogte zijn van enkele belangrijke regels en beperkingen die van toepassing zijn op het platform. Het is bijvoorbeeld alleen toegestaan om je naam te wijzigen als je een bepaald aantal dagen actief bent op het platform en als je geen beperkingen hebt opgelegd gekregen door Facebook. Bovendien is het belangrijk om te weten dat je alleen je naam kunt wijzigen in de taal die je hebt geselecteerd voor je account en dat de nieuwe naam moet voldoen aan de richtlijnen van Facebook.

Het is ook belangrijk om te weten dat Facebook een sterke voorkeur heeft voor het gebruik van echte namen en dat het gebruik van valse namen of pseudoniemen tegen de regels is. Als je naam niet overeenkomt met de identiteit die je hebt opgegeven bij het maken van je account, kan dit leiden tot problemen.

Als je je naam hebt gewijzigd op Facebook, kan het even duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd. Het is daarom belangrijk om geduldig te zijn en te wachten tot je nieuwe naam zichtbaar wordt voor anderen.

naamswijziging op Facebook

Facebook-regels voor naamswijziging

Facebook hanteert strikte regels met betrekking tot naamswijzigingen om ervoor te zorgen dat het platform veilig en betrouwbaar blijft. Zo moet je verschillende verificatiestappen doorlopen om te bewijzen dat je de eigenaar bent van het account voordat je je naam kunt wijzigen. Facebook kan ook bepaalde namen weigeren als deze in strijd zijn met de richtlijnen van het platform.

Beperkingen voor naamswijziging op Facebook

Er zijn enkele beperkingen waarmee je rekening moet houden als je je naam wilt wijzigen op Facebook. Zo kun je bijvoorbeeld slechts één keer in de 60 dagen je naam wijzigen en als je account is gemarkeerd als nep of als er spamactiviteiten zijn geconstateerd, kan Facebook je het recht ontzeggen om je naam te wijzigen.

Hoe vaak kan je je naam veranderen op Facebook?

Als je je naam op Facebook wil veranderen, moet je weten dat Facebook bepaalde regels en beperkingen hanteert met betrekking tot het aantal keren dat je dit kunt doen. Je kunt je naam op Facebook echter wel enkele keren wijzigen, zolang je niet te vaak verandert.

Normaal gesproken mag je eens per 60 dagen je naam wijzigen op Facebook. Dit komt omdat het platform de tijd nodig heeft om je nieuwe naam overal bij te werken, zodat iedereen deze kan zien. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat Facebook je nieuwe naam eerst moet goedkeuren. Als je naamswijziging niet wordt goedgekeurd, kun je dit pas na 60 dagen opnieuw proberen.

Daarnaast zijn er situaties waarin je vaker je naam kunt wijzigen op Facebook. Bijvoorbeeld als je je naam eerder hebt gewijzigd en het minder dan 60 dagen geleden is sinds de laatste wijziging, moet je wachten voordat je deze opnieuw kunt aanpassen.

In sommige gevallen kun je echter toestemming krijgen om je naam op Facebook te wijzigen vóór de 60 dagen zijn verstreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je slachtoffer bent geworden van identiteitsdiefstal, als je de verkeerde naam hebt opgegeven bij het maken van je account of als je van naam verandert vanwege een huwelijk of scheiding.

Het is daarom belangrijk om te onthouden dat Facebook bepaalde beperkingen hanteert met betrekking tot het wijzigen van je naam en dat je niet te vaak je naam moet wijzigen. Als je voor de eerste keer je naam wilt wijzigen, moet je 60 dagen wachten voordat je deze opnieuw kunt aanpassen.

Stappen om je naam te veranderen op Facebook in België

Als je in België woont en je naam wilt wijzigen op Facebook, volg dan deze specifieke stappen:

 1. Log in op je Facebook-account en ga naar je profiel.
 2. Klik op de knop ‘Info’ onder je profielfoto.
 3. Zoek het gedeelte ‘Details over jou’ en klik op ‘Contact en basale info’.
 4. Klik op ‘Naam bewerken’ naast je naam.
 5. Voer je nieuwe naam in de daarvoor bestemde velden in.
 6. Klik op ‘Recensie wijzigingen’ en voer je Facebook-wachtwoord in.
 7. Klik op ‘Naam wijzigen’ om je nieuwe naam op te slaan.

Als je deze stappen hebt gevolgd, wordt je nieuwe naam binnen enkele dagen weergegeven op Facebook. Het is belangrijk om te onthouden dat Facebook bepaalde beperkingen hanteert met betrekking tot het aantal keren dat je je naam kunt wijzigen, dus zorg ervoor dat je zeker bent van de nieuwe naam voordat je deze opslaat.

Handige tips voor het wijzigen van je naam op Facebook

Naast de stappen die we hebben genoemd, hebben we ook enkele handige tips om het proces van naamswijziging op Facebook soepeler te laten verlopen. Voor een gebruiksvriendelijke manier om je naam op Facebook te veranderen, moet je ervoor zorgen dat je de juiste stappen volgt en enkele richtlijnen begrijpt.

 • Wees creatief met je nieuwe naam: Als je een nieuwe naam kiest, moet je creatief zijn en ervoor zorgen dat deze gemakkelijk herkenbaar is voor je vrienden en familie. Denk aan een naam die persoonlijk is of die past bij je interesses of hobby’s.
 • Wees geduldig: Soms kan het even duren voordat je nieuwe naam op Facebook wordt weergegeven. Wees geduldig en controleer regelmatig je profiel om te zien of de wijzigingen zijn doorgevoerd.
 • Controleer spellingfouten: Controleer of je nieuwe naam geen spellingsfouten of typfouten bevat voordat je deze opslaat. Zo voorkom je dat je later weer moet wijzigen.
 • Vraag hulp indien nodig: Als je problemen ondervindt bij het wijzigen van je naam op Facebook, aarzel dan niet om hulp te vragen aan een vriend of familielid die je vertrouwt. Zij kunnen je helpen om het proces soepeler te laten verlopen.

Volg deze handige tips voor een naamswijziging op Facebook die zonder stress verloopt. Zo kun jij met een gerust hart genieten van je nieuwe naam.

Veelgestelde vragen over het wijzigen van je naam op Facebook

Als je overweegt om je naam op Facebook te wijzigen, kan het zijn dat je nog enkele vragen hebt. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet en beantwoord:

Kan ik mijn naam op Facebook wijzigen zonder dat mijn vrienden het merken?

Ja, als je je naam op Facebook wijzigt, worden je vrienden hiervan niet automatisch op de hoogte gebracht. Je nieuwe naam wordt alleen weergegeven op je profiel en in hun zoekopdrachten.

Hoe vaak kan ik mijn naam wijzigen op Facebook?

Je kunt je naam op Facebook onbeperkt vaak wijzigen, maar het kan zijn dat je tijd moet wachten voordat je dit opnieuw kunt doen (zie ook vraag 3).

Hoe lang duurt het voordat mijn nieuwe naam zichtbaar wordt op Facebook?

Je nieuwe naam moet binnen enkele minuten tot enkele uren zichtbaar zijn op Facebook. Als dit niet het geval is, kan het zijn dat er technische problemen zijn. In dat geval kun je het beste contact opnemen met de ondersteuning van Facebook voor verdere hulp.

Waarom kan ik mijn naam niet wijzigen op Facebook?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je naam niet kunt wijzigen op Facebook. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je te vaak je naam hebt gewijzigd of dat je al een tijdje geleden je naam hebt gewijzigd. Als je problemen hebt met het wijzigen van je naam, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Facebook.

Hoe lang moet ik wachten voordat ik mijn naam opnieuw kan wijzigen op Facebook?

Als je je naam hebt gewijzigd op Facebook, moet je mogelijk wachten voordat je deze opnieuw kunt wijzigen. De periode waarin je moet wachten, kan variëren van enkele dagen tot enkele weken, afhankelijk van hoe vaak je in het verleden je naam hebt gewijzigd. Zie ook de vraag “Hoe vaak kan ik mijn naam wijzigen op Facebook?”

Heb je een andere vraag over het wijzigen van je naam op Facebook? Neem gerust contact op met de klantenservice van Facebook of bekijk de ondersteuningspagina voor meer informatie.

Wanneer wordt mijn nieuwe naam weergegeven op Facebook?

Nadat je je naam hebt gewijzigd op Facebook, kan het even duren voordat de wijzigingen worden doorgevoerd. Meestal duurt het 24 tot 48 uur voordat je nieuwe naam op je profiel en in zoekopdrachten wordt weergegeven. Dit komt omdat Facebook je wijziging moet goedkeuren en verifiëren voordat deze openbaar wordt gemaakt. In sommige gevallen kan het iets langer duren, dus maak je geen zorgen als je nieuwe naam niet direct zichtbaar is.

Als je na enkele dagen nog steeds niet je nieuwe naam ziet, kun je het beste controleren of je wijzigingen correct zijn aangebracht en opnieuw indienen. Houd er ook rekening mee dat als je meerdere wijzigingsverzoeken indient, dit kan leiden tot tijdelijke beperkingen voor het bewerken van je naam. Om dit te voorkomen, zorg ervoor dat je wijzigingen correct zijn voordat je ze indient en wees geduldig terwijl Facebook de wijzigingen verwerkt.

Wat moet ik doen als ik mijn naam niet kan wijzigen op Facebook?

Het kan voorkomen dat je problemen ondervindt bij het wijzigen van je naam op Facebook. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals technische problemen of beperkingen van het platform. Maak je geen zorgen, er zijn oplossingen voor deze problemen.

Als je problemen ondervindt bij het wijzigen van je naam op Facebook, is het eerste wat je moet doen controleren of je aan alle regels voor naamswijzigingen voldoet. Controleer bijvoorbeeld of je je naam al te vaak hebt gewijzigd en of je de juiste tekens gebruikt. Als je er zeker van bent dat je aan alle regels voldoet, maar nog steeds problemen ondervindt, kan het zijn dat je contact moet opnemen met de klantenservice van Facebook.

De klantenservice van Facebook kan je helpen als je problemen hebt met het wijzigen van je naam op het platform. Ze kunnen je bijvoorbeeld door het proces leiden en de oorzaak van het probleem achterhalen. Je kunt contact opnemen met de klantenservice via het helpcentrum van Facebook.

Als je nog steeds niet in staat bent om je naam te wijzigen op Facebook en de klantenservice kan je ook niet helpen, wees dan niet ontmoedigd. Er zijn altijd alternatieven, zoals het maken van een nieuw profiel met je nieuwe naam. Dit kan vervelend zijn omdat je helemaal opnieuw moet beginnen, maar soms is het de enige optie.

naam wijzigen op Facebook

Meer informatie over het wijzigen van je naam op Facebook

Als je meer wilt weten over het wijzigen van je naam op Facebook, dan ben je hier aan het goede adres. Hier vind je aanvullende informatie en handige tips.

Waarom zou je je naam willen veranderen?

Er zijn veel redenen waarom je je naam op Facebook zou willen wijzigen. Misschien ben je getrouwd en wil je je achternaam veranderen, of misschien wil je gewoon een leukere naam. Wat je reden ook is, het is goed om te weten dat het veranderen van je naam heel eenvoudig is op Facebook.

Waar moet je op letten bij het wijzigen van je naam?

Er zijn enkele dingen waar je op moet letten voordat je je naam wijzigt op Facebook. Ten eerste moet je er rekening mee houden dat je slechts een beperkt aantal keren je naam kunt wijzigen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je de juiste spelling van je nieuwe naam gebruikt en dat deze niet in strijd is met het beleid van Facebook. Ten slotte is het belangrijk om te weten dat het even kan duren voordat je nieuwe naam zichtbaar is voor anderen op het platform.

Wat zijn de instructies voor het wijzigen van je naam op Facebook?

Als je je naam wilt wijzigen op Facebook, ga dan naar je profielpagina en klik op ‘Info’. Klik vervolgens op ‘Bewerken’ naast je naam en voer je nieuwe naam in. Klik op ‘Recensie wijzigingen’ en bevestig de wijziging. In deze sectie heb je al gedetailleerde informatie kunnen vinden over de stappen die je moet volgen om je naam te wijzigen op Facebook.

Zijn er nog meer tips die ik moet weten?

Ja, er zijn enkele handige tips die je kunnen helpen bij het wijzigen van je naam op Facebook. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je nieuwe naam op alle sociale media platforms gebruikt, zodat je vrienden je overal kunnen vinden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je vrienden op de hoogte te stellen van de naamswijziging voordat je deze doorvoert.

Laatste woorden

Dat was het dan! Nu weet je hoe je je naam kunt veranderen op Facebook. Het proces is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, en je kunt het proces in slechts een paar stappen voltooien. Volg de instructies en tips die we hebben gegeven om ervoor te zorgen dat je wijzigingen correct worden doorgevoerd.

We hopen dat deze gids nuttig is geweest en dat je nu vol vertrouwen je naam kunt wijzigen op Facebook. Onthoud dat je je naam slechts een beperkt aantal keren kunt wijzigen, dus denk goed na voordat je een beslissing neemt.

Als je nog vragen hebt over het wijzigen van je naam op Facebook, bekijk dan onze veelgestelde vragen sectie. Of als je meer informatie nodig hebt, raadpleeg dan de aanvullende informatie die we hebben verstrekt. Succes met het wijzigen van je naam op Facebook!

FAQ

Hoe kun je je naam veranderen op Facebook?

Om je naam te veranderen op Facebook, volg je deze stappen:

Facebook profielnaam aanpassen

Je Facebook-profielnaam is de naam die vrienden en andere gebruikers zien wanneer ze je profiel bezoeken. Je kunt deze naam aanpassen door de volgende stappen te volgen:

Stappen om je naam te veranderen op Facebook

Volg deze eenvoudige stappen om je naam te wijzigen op Facebook:

Belangrijke informatie voor naamswijziging op Facebook

Voordat je je naam verandert op Facebook, zijn er enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden:

Hoe vaak kan je je naam veranderen op Facebook?

Facebook hanteert bepaalde regels met betrekking tot het aantal keren dat je je naam kunt veranderen:

Stappen om je naam te veranderen op Facebook in België

Als je je naam wilt aanpassen op Facebook en je woont in België, volg dan deze specifieke stappen:

Handige tips voor het wijzigen van je naam op Facebook

Naast de eerder genoemde stappen, hebben we enkele handige tips om het proces van naamswijziging op Facebook soepeler te laten verlopen:

Veelgestelde vragen over het wijzigen van je naam op Facebook

We hebben de meestgestelde vragen over het wijzigen van je naam op Facebook verzameld en beantwoorden ze hier:

Wanneer wordt mijn nieuwe naam weergegeven op Facebook?

Nadat je je naam hebt gewijzigd op Facebook, wil je weten wanneer je nieuwe naam zichtbaar wordt voor anderen:

Wat moet ik doen als ik mijn naam niet kan wijzigen op Facebook?

Soms kunnen er technische of andere problemen optreden waardoor je je naam niet kunt wijzigen op Facebook:

Meer informatie over het wijzigen van je naam op Facebook

In deze sectie vind je aanvullende informatie en tips met betrekking tot het wijzigen van je naam op Facebook:

Laatste woorden

In dit laatste deel van de gids geven we een samenvatting van de belangrijkste punten en benadrukken we nogmaals hoe eenvoudig en gemakkelijk het is om je naam te veranderen op Facebook: