Hoe kun je verwijderde berichten terughalen op WhatsApp?

hoe kun je verwijderde berichten terughalen op whatsapp

Ben je per ongeluk belangrijke berichten kwijtgeraakt op WhatsApp of nieuwsgierig naar wat er is gezegd? Geen zorgen, wij hebben de oplossing voor jou! In dit artikel laten we je zien hoe je verwijderde WhatsApp-berichten kunt herstellen. Met onze eenvoudige gids heb je binnen no-time je verloren berichten terug.

Je wilt immers niets missen van die ene belangrijke boodschap of dat mooie moment met vrienden. Lees verder om erachter te komen hoe je verwijderde WhatsApp-berichten kunt herstellen en nooit meer iets hoeft te missen.

WhatsApp berichten herstellen

Als je per ongeluk een belangrijk bericht hebt verwijderd op WhatsApp, kun je het gemakkelijk herstellen. Voordat we ingaan op het proces om verwijderde WhatsApp-berichten te herstellen, is het belangrijk om te weten dat WhatsApp automatisch lokale back-ups maakt van je chatgeschiedenis. Deze back-ups zijn van cruciaal belang bij het herstellen van verwijderde berichten.

Als Android-gebruiker kun je de app verwijderen en opnieuw installeren en tijdens het installatieproces kiezen voor het herstellen van de back-up. Voor iPhone-gebruikers kun je de iCloud-back-up gebruiken om verwijderde berichten te herstellen. WhatsApp Web-gebruikers hebben ook de optie om verwijderde berichten te herstellen.

Lees verder om te ontdekken hoe je deze back-ups kunt gebruiken om je verloren berichten te herstellen en nooit meer belangrijke gesprekken te verliezen.

Berichten terughalen op WhatsApp

Als je per ongeluk een bericht hebt verwijderd op WhatsApp, is er geen reden tot paniek. Je hebt nog steeds de mogelijkheid om het bericht te herstellen. Dit komt omdat het bericht meestal alleen wordt verwijderd op jouw apparaat en niet op dat van de andere personen met wie je de chatgeschiedenis deelt.

Er zijn verschillende manieren om verwijderde berichten op WhatsApp terug te halen, afhankelijk van het type telefoon dat je gebruikt. In de volgende secties delen we gedetailleerde stappen over hoe je dit kunt doen.

Dus als je je afvraagt hoe je verwijderde WhatsApp-berichten kunt terughalen, lees dan verder om te ontdekken welke methode het beste bij jou past.

berichten terughalen op whatsapp

WhatsApp Berichten terughalen na verwijdering

Vanwege de automatische back-ups die WhatsApp regelmatig maakt van je chatgeschiedenis, is het mogelijk om verwijderde berichten te herstellen. In de volgende secties zullen we de verschillende manieren bespreken om te achterhalen hoe je jouw verloren berichten kunt herstellen.

 1. Methode voor Android-gebruikers
 2. Methode voor iPhone-gebruikers
 3. Methode voor WhatsApp Web-gebruikers

Door een van deze methoden te volgen, kun je eenvoudig terugkeren naar een gesprek en verwijderde WhatsApp-berichten ophalen. Laten we beginnen!

Methode voor Android-gebruikers

Als jij een Android-gebruiker bent, kun je verwijderde WhatsApp-berichten herstellen door gebruik te maken van een lokale back-up. Het proces om je berichten te herstellen omvat het verwijderen van de WhatsApp-app en het opnieuw installeren ervan, gevolgd door het kiezen voor het herstellen van de back-up tijdens het installatieproces.

Om dit te doen, moet je eerst een back-up maken van je WhatsApp-berichten. Ga naar WhatsApp en klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek en selecteer ‘Instellingen’. Kies vervolgens ‘Chats’ en daarna ‘Chat back-up’. Hier kun je ervoor kiezen om een back-up te maken van je chatgeschiedenis. Zorg dat je regelmatig back-ups maakt zodat je altijd een recente back-up hebt om op terug te vallen.

Als je eenmaal een back-up hebt gemaakt, kun je de app verwijderen door op het pictogram te drukken en het vast te houden totdat ‘Verwijderen’ verschijnt. Installeer daarna de app opnieuw vanuit de Google Play Store. Tijdens het installatieproces krijg je de optie om je chatgeschiedenis te herstellen. Kies voor het herstellen van de back-up en je verwijderde berichten zouden moeten verschijnen. Het kan zijn dat je enige tijd moet wachten voordat alle berichten zijn hersteld.

Als je niet zeker weet of je een back-up hebt en hoe recent deze is, kun je controleren of er een back-up beschikbaar is door naar ‘Instellingen’ > ‘Chats’ > ‘Chat back-up’ te gaan. Hier kun je zien of er een recente back-up beschikbaar is.

Methode voor iPhone-gebruikers

Als iPhone-gebruiker ben je waarschijnlijk al bekend met iCloud-back-ups. Door je WhatsApp-berichten te back-uppen op iCloud, kun je verwijderde berichten eenvoudig herstellen. Volg deze stappen:

 1. Verwijder WhatsApp van je iPhone.
 2. Herinstalleer WhatsApp via de App Store.
 3. Tijdens het installatieproces vraagt WhatsApp of je je chatgeschiedenis wilt herstellen. Tik op “Herstel” om de back-up van iCloud te gebruiken.
 4. Wacht tot de chatgeschiedenis is hersteld. Als het proces is voltooid, zie je al je WhatsApp-berichten, inclusief de verwijderde.

Vergeet niet dat de back-up van iCloud alleen werkt als je dit hebt ingesteld voordat je de berichten hebt verwijderd. Als je geen iCloud-back-up hebt, kun je mogelijk geen verwijderde berichten herstellen met deze methode.

Methode voor WhatsApp Web-gebruikers

Ben jij een fervent gebruiker van WhatsApp Web? Maak je geen zorgen als je per ongeluk een belangrijk bericht hebt verwijderd. Je kunt het gemakkelijk herstellen door de cache van je browser te legen. Volg de onderstaande stappen om te leren hoe het werkt.

 • Open WhatsApp Web in je browser
 • Druk op Ctrl + Shift + R (Windows) of Cmd + Shift + R (Mac) om de cache te legen
 • Log opnieuw in op WhatsApp Web en controleer of je de verwijderde berichten kunt zien

Als het goed is, kun je nu de verwijderde berichten zien en ze terughalen. Als deze methode niet werkt, kun je ook proberen om de cache van je browser volledig te wissen. Houd er rekening mee dat bij het wissen van de cache van je browser ook andere gegevens kunnen worden verwijderd, zoals je browsegeschiedenis en opgeslagen wachtwoorden.

Gelukkig heb je nu nog meer opties om je verwijderde WhatsApp-berichten terug te krijgen. Lees verder om te ontdekken welke methode het beste bij jou past.

WhatsApp-berichten permanent verwijderd

In sommige gevallen zijn WhatsApp-berichten permanent verwijderd en is er geen manier om ze terug te krijgen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je de chat handmatig verwijdert of als je chats automatisch worden verwijderd na een bepaalde tijd. Het is belangrijk om te weten welke situaties leiden tot het permanent verwijderen van berichten, zodat je je bewust bent van de risico’s.

Als je chats automatisch worden verwijderd na een bepaalde tijd, is het raadzaam om regelmatig een back-up van je WhatsApp-berichten te maken. Zo voorkom je dat je belangrijke gesprekken kwijtraakt. Als je chat handmatig is verwijderd, is er helaas geen manier om deze terug te krijgen. Het is daarom verstandig om voorzichtig te zijn bij het verwijderen van chats en alleen chats te verwijderen die je echt niet meer nodig hebt.

berichten terughalen op whatsapp

Tips om verwijderde berichten te voorkomen

Hoewel het herstellen van verwijderde berichten op WhatsApp mogelijk is, is het vaak beter om te voorkomen dat je ze kwijtraakt. Hier zijn enkele handige tips die je kunt volgen om het per ongeluk verwijderen van berichten te voorkomen:

 • Maak regelmatig een back-up van je WhatsApp-gegevens. Zo heb je altijd een recente versie van je chatgeschiedenis bij de hand.
 • Vermijd het gebruik van onofficiële WhatsApp-apps. Deze kunnen bugs bevatten die het risico op gegevensverlies vergroten.
 • Denk goed na voordat je een bericht verwijdert. Als je niet zeker weet of je het bericht wel of niet wilt bewaren, sla het dan op voordat je het verwijdert.
 • Gebruik de archief functie van WhatsApp om belangrijke berichten te bewaren zonder dat ze in de weg staan.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je belangrijke gesprekken altijd veilig zijn en je nooit meer kostbare WhatsApp-berichten kwijtraakt.

Conclusie

Je hebt nu geleerd hoe je verwijderde berichten kunt terughalen op WhatsApp. Door de lokale of iCloud-back-up te gebruiken, kun je snel je verloren berichten herstellen. Vergeet niet dat het altijd beter is om het per ongeluk verwijderen van berichten te voorkomen. Volg onze handige tips en voorkom dat je belangrijke gesprekken kwijtraakt. Bedankt voor het lezen en veel succes met het terughalen van je verwijderde berichten!

Hoe kun je verwijderde berichten terughalen op WhatsApp? We hopen dat we deze vraag voor jou hebben beantwoord en dat je nu een beter begrip hebt van het proces om verwijderde berichten te herstellen. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder.

FAQ

Hoe kan ik verwijderde berichten terughalen op WhatsApp?

Om verwijderde berichten op WhatsApp te herstellen, kunt u een lokale back-up of een iCloud-back-up gebruiken, afhankelijk van uw telefoon. Voor Android-gebruikers kunt u de app verwijderen en opnieuw installeren en ervoor kiezen om de back-up te herstellen tijdens het installatieproces. Voor iPhone-gebruikers kunt u de iCloud-back-up herstellen door de app opnieuw te installeren. Gedetailleerde instructies zijn te vinden in de respectievelijke secties.

Wat moet ik doen als mijn WhatsApp-berichten permanent zijn verwijderd?

In sommige gevallen zijn WhatsApp-berichten permanent verwijderd en kunnen ze niet worden hersteld. Het is belangrijk om te weten welke situaties leiden tot het permanent verwijderen van berichten, zodat u zich bewust bent van de risico’s. We bespreken deze situaties en geven enkele tips om het verlies van berichten te voorkomen.

Hoe kan ik mijn WhatsApp-berichten veiligstellen om permanent verlies te voorkomen?

Om te voorkomen dat u belangrijke gesprekken kwijtraakt, zijn er enkele handige tips die u kunt volgen. We geven advies over het regelmatig maken van back-ups, het vermijden van per ongeluk verwijderen en het beschermen van uw WhatsApp-gegevens tegen verlies. Volg deze tips om uw berichten veilig te houden.