fbpx

Hoe kunnen kleine lokale dienstverlenende bedrijven AI gebruiken om hun digitale marketing te verbeteren?

Hoe kunnen kleine lokale dienstverlenende bedrijven AI gebruiken om hun digitale marketing te verbeteren?

Share This Post


Wanneer velen van ons horen hoe kunstmatige intelligentie de wereld zal veranderen, met name digitale marketing, verschuiven onze gedachten (en soms onze angsten) naar hoe grote organisaties machines zullen gebruiken om het werk te doen van legioenen copywriters, ontwerpers en andere makers van inhoud.

Grote bedrijven met even grote klantenbestanden en concurrentiegedreven contentbehoeften kijken naar geavanceerde AI-systemen om content te genereren en data te verwerken en te analyseren om voorop te blijven lopen.

Maar de mogelijkheden die AI biedt, zijn niet alleen voor volwassenen.

Kleine lokale bedrijven met minder middelen en vaak minder tijd kunnen zelfs profiteren van enkele van de innovatieve AI-oplossingen om tijd en kosten te besparen.

Een bijzonder moeilijk aspect van het runnen van een klein bedrijf tegenwoordig is het bijhouden van de vaak overweldigende eisen van digitale marketing, wat een fulltime baan op zich kan zijn.

Het behouden van een rijke, actuele en relevante digitale aanwezigheid en het mogelijk maken van steeds slimmere klanten om via meerdere kanalen met uw bedrijf in contact te komen, is noodzakelijk voor bedrijven die willen groeien.

Nogmaals, hoe houdt een eigenaar van een klein bedrijf gelijke tred met de groeiende eisen op een gebied waar hij zich misschien niet prettig bij voelt?

Betreed AI als uw virtuele digitale marketingassistent.

Hoe kan AI de marketing van kleine bedrijven ondersteunen?

AI kan vele vormen aannemen, maar als het om marketingtoepassingen gaat, is de populaire toepassing tegenwoordig generatieve AI.

AI-engines, zoals ChatGPT, worden grote taalmodellen genoemd. Dit zijn in feite AI-algoritmen die zijn getraind op enorme sets gegevens of inhoud om nieuwe inhoud te begrijpen, samen te vatten en te genereren wanneer daarom wordt gevraagd.

Als zodanig kan AI snel en effectief inhoud produceren over vrijwel elk onderwerp dat wordt behandeld in de dataset waarop het is getraind.

Website, blog en sociale inhoud

De eerste natuurlijke toepassing van AI-schrijfhulpmiddelen voor kleine bedrijven is het creëren van educatieve, informatieve of anderszins nuttige inhoud die kan worden geconsumeerd door uw websitebezoekers, sociale volgers en zoekmachines.

Inhoud is nog steeds koning als het gaat om het vestigen van online autoriteit, en een manier om jezelf te onderscheiden van je concurrentie is door meer en betere inhoud te creëren die je publiek wil lezen, leuk vinden en delen.

We hebben vastgesteld dat AI inhoud kan genereren over elk gewenst onderwerp, en voor de meeste lokale kleine bedrijven zijn de behoeften van hun klanten relatief consistent.

De sleutel tot kwaliteit en boeiende door AI gegenereerde inhoud is de kwaliteit van de verstrekte kennisgeving.

Een goed gestructureerd verzoek kan een blogbericht, how-to-artikel, FAQ-sectie, webpagina of bericht op sociale media opleveren, die allemaal slechts kleine wijzigingen en aanpassingen vereisen om klaar te zijn voor uw publiek

Zo niet, dan kun je de AI opnieuw om een ​​betere versie vragen en na verloop van tijd zal deze blijven leren en betere en relevantere content produceren.

Voor alle duidelijkheid: u moet de stap van het beoordelen en bewerken van uw inhoud niet overslaan om er zeker van te zijn dat deze uniek is.

AI is berucht vanwege het “hallucineren”, wat een mooie manier is om te zeggen dat AI de gewoonte heeft om soms onnauwkeurig te zijn, dus al het werk moet worden gecontroleerd op nauwkeurigheid.

Het is ook van vitaal belang om ervoor te zorgen dat het eindproduct menselijk is, omdat de tekst soms onhandig of formeel kan overkomen. U moet er ook voor zorgen dat de inhoud uw merk weerspiegelt en van u is door uw unieke handtekening toe te voegen, of dat nu uw anekdotische standpunt, toon of links naar andere relevante inhoud is die u heeft geproduceerd of samengesteld.

Directe communicatie met de opdrachtgever

Naast inhoud die bedrijven maken om massaal te delen via sites of sociale netwerken, zijn er direct-to-consumer-campagnes die zijn ontworpen om reclame te maken, te onderwijzen of te informeren.

Hoewel ze kort kunnen zijn, in de vorm van e-mails of sms-berichten, kost het nog steeds tijd om campagne-ideeën te ontwikkelen en de resulterende inhoud aan uw doelgroep te leveren. AI kan helpen bij beide stadia van het proces.

Ten eerste kan de AI worden gevraagd om een ​​lijst met onderwerpen of ideeën te geven waarop een campagne kan worden gebaseerd.

Ik vroeg ChatGPT bijvoorbeeld om “Geef me een lijst met promoties die een klein lokaal loodgietersbedrijf zou kunnen doen om de omzet te verhogen…”

Waarop de AI Virtual Marketing Assistant snel reageerde met deze korte lijst met suggesties:

“Zeker! Hier zijn enkele promoties die een klein lokaal loodgietersbedrijf kan doen om de omzet te verhogen:

Seizoensonderhoudspakket: Biedt een pakket met korting voor seizoensgebonden onderhoudsdiensten voor sanitair, zoals afvoerreiniging, inspectie van de boiler of lekdetectie. Promoot dit pakket tijdens specifieke tijden van het jaar wanneer huiseigenaren de neiging hebben zich te concentreren op het onderhoud van hun huis. Korting voor nieuwe klanten Loyaliteitsprogramma’s Bundelpakketten Verwijs-een-vriend-programma Tijdelijke aanbiedingen Exclusieve sociale aanbiedingen Kortingen voor senioren/militairen Abonnementen op onderhoudsplannen Ledenkortingen

Vergeet niet om uw promoties via meerdere kanalen te adverteren, waaronder uw website, sociale media, lokale advertenties en direct mail, om maximale zichtbaarheid en bereik te garanderen. Bewaak de effectiviteit van elke promotie en pas uw strategieën aan op basis van klantreacties en omzetgroei.”

AI kan dan opnieuw worden gevraagd om het bericht zelf te suggereren. Een goed gestructureerde lead voor een marketingboodschap kan een of meer van de volgende zaken in overweging nemen:

Berichttype: Promotie, aankondiging, uitnodiging, begroeting, bedankje, educatief, informatief, etc.
Te vermelden Diensten of Producten: voor de juiste berichttypen.
Specifieke woorden om op te nemen: Uitgelichte aanbiedingen, kortingen, specials, enz.
Specifieke woorden om uit te sluiten: namen van concurrenten, ongewenste alternatieve productreferenties.
Informatie over demografische targeting: geslacht, leeftijd, burgerlijke staat, enz.
Schrijftoon: Gespreksgericht, vriendelijk, informatief, professioneel, gastvrij, geestig, etc.
Perspectief van schrijven: eerste of derde persoon.

Zoals opgemerkt, hoe gedetailleerder het bericht aan de AI, hoe nauwkeuriger en effectiever de gegenereerde reactie.

SEO en betaald zoeken

AI vormt de kern van SEO, aangezien AI-algoritmen al jaren Google en andere zoekmachines aansturen.

Dus waarom zou u niet dezelfde technologie gebruiken om een ​​paar stappen te besparen bij het creëren van de gestructureerde inhoud waarnaar zoekmachines op zoek zijn?

Voor eigenaren van kleine bedrijven of werknemers met de tijd en knowhow om het heft in eigen handen te nemen, kan Generative AI voor SEO worden gebruikt om zoekwoord- en inhoudonderzoek te doen, paginatitels, metabeschrijvingen of meer geavanceerde aspecten van de site te maken . optimalisatie

Het is niet verrassend dat AI al is ingebouwd in veel betaalde advertentieplatforms en centraal staat in services zoals Google Ads, met inhoud die automatisch wordt aanbevolen of gemaakt op basis van bestaande inhoud en/of eerdere prestaties.

Grote en kleine adverteerders profiteren van de gecombineerde kennis van elkaars campagnes.

Website-ondersteuning

Website-chatbots bestaan ​​al een tijdje. AI opent echter de deur naar een nieuw niveau van chatbots, die naadloos kunnen communiceren met uw websitebezoekers en nauwkeuriger de informatie kunnen extraheren waarnaar ze op zoek zijn.

Net zoals AI LLM’s zijn opgeleid om grote hoeveelheden inhoud op internet te doorzoeken en interpreteren, kunnen ze ook worden getraind om uw kleine hoekje te catalogiseren, uw website die alle belangrijke details over uw producten, diensten en zakelijke praktijken bevat.

Als sitebezoekers obstakels tegenkomen of vragen stellen waarop de bot niet is getraind of niet de inhoud heeft om te beantwoorden, zullen intelligente systemen klanten in staat stellen hun vragen door te sturen via andere kanalen, zoals sms of e-mail.

Toekomstig denken

Door AI gegenereerde op tekst gebaseerde inhoud is slechts het topje van de ijsberg, aangezien we al fotorealistische afbeeldingen zien die worden geproduceerd door systemen als DALL-E2 en Midjourney op basis van aanwijzingen in gewone taal, terwijl grootschalige video niet ver achterblijft . achter

Ook hier is het potentieel voor het creëren van boeiende zakelijke inhoud reëel.

Naast inhoud houdt AI de belofte in van het automatiseren van inhoudspersonalisatie en -optimalisatie, zodat de juiste inhoud op het juiste moment aan de juiste mensen wordt geleverd, wat lange tijd de modus operandi van Google is geweest.

Maar nu zullen niet alleen Google en de zoekmachines dit niveau van gepersonaliseerde inhoud kunnen bieden. Open source AI-oplossingen openen die deur voor iedereen.

Oplossingen zoals voorspellende analyses stellen marketeers voor kleine bedrijven in staat voorop te blijven lopen door voort te bouwen op en automatisering van tactieken die eerder hebben gewerkt en door tactieken die dat niet hebben te negeren.

Maar… AI is slechts een hulpmiddel

Nu, hoeveel potentieel AI ook te bieden heeft in termen van tijdsbesparing bij het maken van inhoud, het mag in geen geval worden gezien als een volledige vervanging voor menselijke schrijvers of redacteuren.

Aangezien door AI gegenereerde inhoud is gebaseerd op inhoud die al is gemaakt, bestaat het risico dat er veel gelijkheid zal optreden wanneer sommige makers deze inhoud woordelijk publiceren.

Een recent artikel in de Washington Post wijst er terecht op:

“Experts zeggen dat zelfs geavanceerde kunstmatige intelligentie de schrijfvaardigheid van een mens niet kan evenaren: het heeft geen persoonlijke stem of stijl en levert vaak onjuiste, onzinnige of bevooroordeelde antwoorden op. Maar voor veel bedrijven is de kostenverlaging de kwaliteitsdaling waard.”

Dat is niet wat uw publiek of Google willen horen. Het zal steeds belangrijker worden om te nemen wat AI te bieden heeft en daarop voort te bouwen, door je eigen unieke stem, perspectief en anekdotische draai toe te voegen.

Google blijft zich inzetten voor zijn EEAT-principes (Experience, Experience, Authority, Trust) als primaire factoren voor het rangschikken van inhoud. EEAT is wat eigenaren van kleine bedrijven moeten toevoegen aan wat AI als uitgangspunt kan bieden.

Ten slotte

Door AI aangedreven digitale marketing biedt geweldige kansen voor lokale kleine bedrijven om hun online aanwezigheid te verbeteren door rijke en relevante inhoud te produceren, de klantervaring te verbeteren en meer leads te genereren.

Om echter de vruchten van deze revolutionaire technologie te plukken, moeten bedrijven hun uitdagingen begrijpen, meetbare doelen stellen, strategieën ontwikkelen en hun prestaties voortdurend monitoren en optimaliseren.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: Gearstd/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!