fbpx

Hoe u ChatGPT-verzoeken schrijft voor de beste resultaten

Hoe u ChatGPT-verzoeken schrijft voor de beste resultaten

Share This Post


Met de komst van op AI gebaseerde taalmodellen zoals ChatGPT, bepaalt hoe goed uw prompts zijn geschreven de kwaliteit van de resultaten die u van de tool krijgt.

U kunt ChatGPT vertellen om informatie, posts op sociale media, productbeschrijvingen en meer te genereren door enkele trefwoorden of zinsdelen op te geven.

Of je nu een digitale marketeer, blogger of bedrijfseigenaar bent, het beheersen van de kunst van het schrijven van leads is essentieel voor het creëren van boeiende inhoud die resoneert met je publiek.

Het schrijven van effectieve aanwijzingen kan een uitdaging zijn, omdat de kwaliteit van de uitvoer afhangt van de specificiteit en duidelijkheid van de instructies.

Hier zijn enkele handige tips en best practices voor het schrijven van verzoeken die de beste resultaten opleveren met ChatGPT.

Schrijven van verzoeken voor ChatGPT

Wat is een ChatGPT-bericht?

Een ChatGPT-verzoek is een instructie of discussieonderwerp dat een gebruiker verstrekt waarop het AI-model van ChatGPT kan reageren.

De prompt kan een vraag, een uitspraak of een andere stimulans zijn die bedoeld is om creativiteit, reflectie of betrokkenheid op te wekken.

Gebruikers kunnen het bericht gebruiken om ideeën te genereren, hun gedachten te delen of een gesprek te beginnen.

ChatGPT-verzoeken zijn ontworpen om open te zijn en kunnen worden aangepast op basis van gebruikersvoorkeuren en interesses.

Hoe verzoeken voor ChatGPT te schrijven

Begin door ChatGPT een schrijfprompt te geven, zoals “Schrijf een kort verhaal over iemand die ontdekt dat hij of zij een superkracht heeft.”

ChatGPT genereert een reactie op basis van uw verzoek. Het antwoord kan uit een paar zinnen of uit meerdere alinea’s bestaan, afhankelijk van de complexiteit van het bericht en het detailniveau dat u hebt gevraagd.

Gebruik het door ChatGPT gegenereerde antwoord als uitgangspunt voor het schrijven. Je kunt de ideeën en concepten die in het antwoord worden gepresenteerd, uitwerken en je eigen unieke draai aan het verhaal geven.

Als u aanvullende ideeën wilt genereren, probeer dan ChatGPT-vervolgvragen te stellen met betrekking tot uw oorspronkelijke verzoek.

Je zou bijvoorbeeld kunnen vragen: “Met welke uitdagingen kan de persoon worden geconfronteerd bij het verkennen van zijn nieuwe superkracht?” of “Hoe kunnen de relaties van de persoon met anderen worden beïnvloed door hun superkracht?”

Onthoud dat ChatGPT-antwoorden worden gegenereerd door kunstmatige intelligentie en niet altijd perfect zijn of precies wat u wilt.

Ze kunnen echter nog steeds een grote bron van inspiratie zijn en u helpen te beginnen met schrijven.

Essentiële Chrome-plug-in

Ik raad aan om de WebChatGPT-plug-in te installeren, waarmee je relevante Google-resultaten kunt toevoegen aan je ChatGPT-verzoeken.

Deze extensie voegt web-first resultaten toe aan uw ChatGPT-verzoeken voor nauwkeurigere en actuelere gesprekken.

vragen aan ChatGPT: Wie is Vincent TerrasiScreenshot van ChatGPT, maart 2023

Als ik bijvoorbeeld vraag: “Wie is Vincent Terrasi?”, heeft ChatGPT geen antwoord.

Met WebChatGPT ingeschakeld, maakt de Chrome-plug-in een nieuwe prompt met de eerste Google-resultaten, en nu weet ChatGPT wie Vincent Terrasi is.

Maar de hallucinatie is er nog steeds omdat ik nooit voor Hilti heb gewerkt; ChatGPT heeft het bedrijf uitgevonden omdat het de gegevens niet had.

WebChatGPT reageertScreenshot van ChatGPT, maart 2023

Master’s Degree in Reverse Prompt Engineering

ChatGPT kan een uitstekende tool zijn voor reverse engineering-prompts, omdat het natuurlijke en boeiende reacties op een bepaalde invoer genereert.

Door de door ChatGPT gegenereerde cues te analyseren, is het mogelijk om inzicht te krijgen in de onderliggende denkprocessen en besluitvormingsstrategieën van het model.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van ChatGPT voor reverse engineering is dat het model zeer transparant is bij het nemen van beslissingen.

Dit betekent dat het mogelijk is om de redenering en logica achter elk antwoord te traceren, waardoor het gemakkelijker wordt om te begrijpen hoe het model tot zijn conclusies komt.

Als je dit een paar keer hebt gedaan voor verschillende soorten inhoud, leer je hoe je effectievere instructies kunt maken.

Bereid uw ChatGPT voor om verzoeken te genereren

Schakel eerst reverse indicator engineering in.

Typ het volgende verzoek: “Reverse request engineering inschakelen? Met reverse request engineering bedoel ik een prompt maken op basis van een bepaalde tekst.
Schakel reverse indicator engineering inScreenshot van ChatGPT, maart 2023

OK, ChatGPT is nu klaar om uw verzoek te genereren. U kunt de productbeschrijving testen in een nieuwe chatbotsessie en de gegenereerde aanvraag evalueren.

Type: “Maak een zeer technisch reverse-engineered sjabloon voor een productbeschrijving over de iPhone 11.”
Reverse request engineering met behulp van WebChatGPTScreenshot van ChatGPT, maart 2023

Het resultaat is verrassend. Je kunt het proberen met een volledige tekst die je wilt spelen. Hier is een voorbeeld van een bericht om een ​​Kindle op Amazon te verkopen.

Type: “Reverse engineering bericht het volgende {product”), leg de schrijfstijl en lengte van de tekst vast:
artikel = ”
Rapid Reverse Engineering - Product van AmazonScreenshot van ChatGPT, maart 2023

Ik heb het geprobeerd in een SEJ-blogpost. Geniet van de analyse – het is uitstekend.

Type: “Reverse engineering bericht de volgende {tekst}, leg de toon en schrijfstijl vast van de {tekst} om in het bericht op te nemen:
tekst = alle tekst van https://www.websito.com/google-bard-training-data/478941/”
Reverse engineering-indicatoren van een SEJ-blogpostScreenshot van ChatGPT, maart 2023

Maar pas op dat u ChatGPT niet gebruikt om uw teksten te genereren. Het is gewoon een persoonlijke assistent.

Is elk antwoord dat door ChatGPT wordt gegenereerd echt uniek? Of overschatten we hun vermogen om verschillende teksten te produceren?

Dit is de fascinerende vraag die bij me opkwam na het analyseren van 10.000 teksten geproduceerd door ChatGPT.

conclusie

Concluderend heeft het onderzoek naar de kwaliteit van de door ChatGPT gegenereerde tekst enkele interessante resultaten opgeleverd.

Hoewel het algoritme vergelijkbare antwoorden op verschillende vragen kan produceren, zijn er vragen over de belofte van OpenAI.

Het lijkt erop dat ChatGPT misschien niet de beste tool is voor het genereren van inhoud vanwege een gebrek aan creativiteit en aanzienlijke duplicatie van inhoud.

De tool kan echter nog steeds nuttig zijn voor het vinden van de perfecte cue om kwalitatieve tekst te genereren met behulp van andere generatoren zoals LLAMA, OPT, BLOOM, GPT3.5 of Cohere.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: Tapati Rinchumrus/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!