fbpx

Hoe u de beste ranking-tracker kiest voor uw SEO-behoeften

Hoe u de beste ranking-tracker kiest voor uw SEO-behoeften

Share This Post


7 belangrijke vragen die u moet stellen bij het evalueren van de SEO-behoeften van uw bedrijf

Om het zoeken met uw SEO-tool nog praktischer te maken, volgen hier enkele meer leidende vragen die u aan uw SEO-team kunt stellen.

Deze aanvullende vragen helpen u bij het identificeren van problemen met de SEO-tool en meer:

Biedt uw huidige SEO-oplossing u voldoende gegevens? Biedt uw SEO-tool de juiste gegevens? Verstrekt het gegevens zo vaak als nodig is om uw werk te doen? Is uw toolstack schaalbaar op middellange/lange termijn? Voldoet de kwaliteit van de ondersteuning aan uw verwachtingen? Past de prijs bij uw bedrijf? Heb je een meer gespecialiseerde SEO-tool nodig voor specifieke onderdelen van je werk?

Uiteindelijk kwamen hun behoeften voor Journey Further neer op:

Prijzen – “Kostenbesparing. We gaven een aanzienlijk bedrag uit en we vonden dat het een slechte prijs-kwaliteitverhouding was.”
Nauwkeurigheid van de gegevens – “De vorige tool leverde ons onjuiste rankinggegevens op. Rangschikkingsgegevens waren onbetrouwbaar en we hadden verschillende klachten van het team.
Gebrek aan goede klantenservice – “De reactietijd was erg traag. Het duurde meer dan een week om te reageren.”
bruikbaarheid – “De behoefte aan een betere gebruikersinterface was een andere belangrijke factor. De oude leverancier had zijn gebruikersinterface al zeker 10 jaar niet geüpdatet.”

Hoe u de beste ranking-tracker kiest voor uw SEO-behoeftenAfbeelding van SEOmonitor, november 2022

6 belangrijke selectiecriteria voor SEO-tools voor belanghebbenden

Als je eenmaal duidelijkheid hebt gekregen over de soorten problemen die je wilt oplossen en wat je belangrijkste niet-onderhandelbare punten zijn, is het tijd om potentiële tools voor het volgen van ranglijsten op de shortlist te zetten en te beginnen met testen.

Bij het evalueren van een rankingtracker moet u kijken naar:

Beschikbaarheid van mobiele en desktopgegevens. Meerdere gebruikersstoelen. Samenwerkingsfuncties. De zichtbaarheidsstatistiek en andere belangrijke prestatiestatistieken. Gegevenstoegang: export, integraties, API. Het gegevensmigratieproces.

Hoe u de beste ranking-tracker kiest voor uw SEO-behoeftenAfbeelding van SEOmonitor, november 2022

En natuurlijk moet u beslissen wie deelneemt aan het besluitvormingsproces en wanneer.

Laten we eens nader bekijken wat Walker en zijn team deden:

“We hebben met het hele team bijna elke zakelijke rankingtool op de markt gebruikt en we hadden een goed idee met welke testaccounts we wilden opzetten. Dus de eerste fase was voor mij krijg toegang tot een test met elk van deze tools. Op basis van onze ervaring hadden we een goed beeld van welke functies we nodig hadden.

dan, Ik heb de proef uitgebreid met nog twee belangrijke belanghebbenden – het hoofd SEO en onze organische directeur. Er waren wat zorgen omdat sommige teamleden erg gehecht waren aan de oude leverancier, maar ze zagen de positieve punten en waren snel gewonnen. We moesten ook rekening houden met onze historische gegevens en rapportagedashboards om ervoor te zorgen dat we bestaande rapportagemethoden konden behouden.

Uiteindelijk moest ik ervoor zorgen dat we de steun kregen van senior medewerkers en ervoor zorgen dat het hele team ook de voorkeur gaf aan de nieuwe tool boven de bestaande leverancier.”

Op basis van het Journey Further-verhaal kun je nog een reeks kritieke factoren toevoegen aan je besluitvormingskader:

Hoe zal de nieuwe SEO-tool het dagelijkse werk van uw team beïnvloeden? Hoe zien uw processen eruit met de nieuwe tool geïnstalleerd? Bieden ze ondersteuning tijdens de proefperiode en maken ze het aankoopproces gemakkelijk voor u?

De beste functies en voordelen waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een nieuwe SEO-tool

Het is twee weken of langer geleden en je tests lopen ten einde. Het is tijd om de grens te trekken en te kijken welke van de geteste tools de belangrijkste functies voor u hebben aangevinkt.

Zijn de niet-onderhandelbare punten volledig opgelost? Heeft u nieuwe krachtige functies ontdekt die uw SEO-processen zullen verbeteren? Is de prijs in lijn met uw huidige status en groeiplannen?

Voor Journey Further waren, naast nauwkeurigheid en prijsstelling, de volgende relevante voordelen en functies die hen ervan overtuigden dat ze de juiste keuze hadden gemaakt met hun oplossing voor het volgen van classificaties:

gebruikersinterface. Snelheid van het verzamelen van classificatiegegevens. Gratis rankinggegevens voor lanceringsdoeleinden. Monitoring van kannibalisatie.

Hoe u de beste ranking-tracker kiest voor uw SEO-behoeftenAfbeelding van SEOmonitor, november 2022

Zoals Walker opmerkt, hadden de redenen waarom ze zo belangrijk waren, te maken met efficiëntie, zowel wat betreft tijd als middelen.

“Vanwege het gebruiksgemak kunnen we dat nu veel sneller data en kennis verzamelen. De snelheid waarmee classificatiegegevens worden verzameld het bespaart ons veel tijden we kunnen reageren nieuwe zakelijke kansen sneller.

Dan is er de gratis rankinggegevens voor lancering. Vroeger gaven we veel geld uit aan het verzamelen van gegevens voor presentaties. Nu besparen we middelen, waardoor we het team organisch kunnen maken meer winstgevend.

Wat betreft het volgen van kannibalisatie, het bespaart veel tijd dat we dit rechtstreeks kunnen doen met onze rankingtool. Voordat we naar een andere tool moesten om deze gegevens te verzamelen.

Als u een rangvolger kunt vinden die meerdere behoeften oplost, waardoor de productiviteit van uw organische team wordt verhoogd, in plaats van te schakelen tussen meerdere tools voor verschillende soorten ranggegevens, bespaart u op de lange termijn, zoals Journey Further laat zien.

SEOmonitor heeft alles wat je nodig hebt in een ranking tracking tool

Bij het kiezen van een essentiële SEO-tool voor uw team, is het van cruciaal belang om te beoordelen waar u staat en wat u wilt verbeteren.

Je kunt hierbij denken aan:

Nauwkeurigheid van de gegevens. Belangrijkste statistieken Kaders en leercurven. Ondersteuning en opleiding. Prijzen en winstgevendheid tijdens het klimmen.

Het is belangrijk om het besluitvormingsproces onder controle te houden en alle noodzakelijke belanghebbenden vanaf het begin te betrekken. Uiteindelijk zal een tool invloed hebben op hoe je werkt en hoe je de gewenste resultaten behaalt.

Met name voor een ranking-tracker is het van cruciaal belang om nieuwe en nauwkeurige gegevens te verstrekken waartoe u gemakkelijk toegang hebt.

Bij SEOmonitor zijn we voortdurend bezig met het ontwikkelen van onze ranktracker, zodat het SEO-professionals helpt:

Krijg de granulariteit van gegevens die u nodig hebt met dagelijkse desktop- en mobiele rankings inbegrepen in dezelfde prijs. Bezit de gegevens: Er is onbeperkte API-toegang, export en integraties met Google Data Studio of Google Spreadsheets. Onboard het hele team en zelfs klanten – krijg een onbeperkt aantal gebruikers. Schaal: met dynamische prijzen betaalt u alleen voor de middelen die u gebruikt.

Doe mee met ons, en bureaus zoals Journey Further, in onze zoektocht om meer transparantie en verantwoording in de SEO-industrie te creëren.Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!