fbpx

Hoe u een SEO-audit uitvoert die u daadwerkelijk helpt klanten te winnen

Hoe u een SEO-audit uitvoert die u daadwerkelijk helpt klanten te winnen

Share This Post


Dit bericht is gesponsord door SE Ranking. De meningen in dit artikel zijn die van de sponsor.

Als u in 2023 nieuwe klanten hoopt te winnen, is het belangrijk om uw expertise en waarde meteen aan de poort te demonstreren.

Het indienen van een uitgebreide SEO-audit van de website van uw potentiële klant is een geweldige manier om uw beste beentje voor te zetten.

Maak u geen zorgen over mogelijke tijdverspilling als een klant een deal sluit.

Met de juiste tools zal het creëren van een uitgebreide en proactieve SEO-audit niet veel meer tijd aan uw team toevoegen.

In feite kan het in slechts zes stappen. Laten we eerst beginnen met de basis.

Wat is een uitgebreide website-audit?

Een volledige website-audit gaat verder dan analyse op oppervlakteniveau; het duikt in verschillende componenten die bijdragen aan het succes van een website.

Deze audits kunnen een diepgaand inzicht geven in de huidige staat van de website en waardevolle informatie opleveren voor toekomstige optimalisatie.

Door een grondige analyse van de website van uw klant uit te voeren, kunt u:

Ontdek onbenut potentieel die de SEO-prestaties van uw website zullen verbeteren.
Toon uw inzet tot een grondige analyse en verbetering.
Potentiële klanten overtuigen om uw bureau te kiezen voor uw zakelijke behoeften.

Het uitvoeren van een uitgebreide SEO-audit kan echter een tijdrovend proces zijn voor bureaus. Dit is de reden waarom sommige bureaus ervoor kiezen om snelle geautomatiseerde website-auditresultaten te verzenden in plaats van te investeren in holistische analyses.

Hoe kan ik het SEO-auditproces versnellen?

Door een goed gedefinieerde workflow te implementeren en de juiste tools te gebruiken, kan uw SEO-auditproces worden gestroomlijnd, waardoor het leven van uw teamgenoten wordt vereenvoudigd en uw kansen op het winnen van leads worden vergroot.

In dit artikel gaan we dieper in op waarom holistische SEO-audits belangrijk zijn, en geven we vervolgens een stapsgewijze handleiding om ervoor te zorgen dat u volledig bent voorbereid.

Maak je nu klaar om klanten te winnen tijdens je eerste pitch. Het enige dat nodig is om dit te bereiken, is een goed begrip van het belang van deze audits.

Stap 1: Verzamel bronnen en bereid u voor op een SEO-audit

Om je voor te bereiden op een SEO-audit, is het essentieel om relevante informatie te verzamelen.

Tools die deze stap sneller maken:

Google Search Console en Google Analytics (hoewel uw prospect u op dit moment waarschijnlijk geen toegang kan verlenen). Toegewijde SEO-monitoring- en analysetools, zoals SE Ranking, die u inzicht geven in de prestaties van uw site, zelfs als u geen toegang heeft tot de backend van de site.

Krijg een holistisch beeld van het bedrijf en de prestaties van de website

Begin met het verzamelen van website-analysegegevens en toegang tot de backend-tool. Deze gegevens zijn essentieel voor het auditproces.

Ga vervolgens open gesprekken met hen aan om de klanten te leren kennen:

bedrijf doelen Beschikbare bronnen.

Bepaal bijvoorbeeld of ze een speciaal ontwikkelingsteam hebben dat technische problemen en optimalisaties kan aanpakken.

Analyseer ten slotte grondig de doelgroep en branche van de klant om informatie over hun specifieke behoeften en voorkeuren te ontdekken.

In het geval van een e-commerceklant kan inzicht in het koopgedrag en de voorkeuren van zijn publiek bijvoorbeeld leiden tot optimalisatiestrategieën voor productpagina’s en conversietrechters.

Door grondig onderzoek te doen, klantgesprekken te voeren en doelen op elkaar af te stemmen, kunt u een effectieve SEO-audit samenstellen die de specifieke uitdagingen van de klant blootlegt en de weg vrijmaakt voor tastbare resultaten.

Stap 2: Doe competitief onderzoek en analyseer strategieën

Grondig concurrentieonderzoek is een essentieel onderdeel van elk SEO-auditproces.

Krijg waardevol inzicht in het concurrentielandschap van uw prospect door de belangrijkste concurrenten van de klant te beoordelen:

zichtbaarheid Verkeersbronnen. Trefwoorden. Backlink-profielen.

Deze analyse geeft u een beter inzicht in de sterke en zwakke punten van uw klant.

Het is ook geweldig voor het ontdekken van succesvolle zoekwoordstrategieën, die de sleutel zijn tot het ontwikkelen van een alomvattende strategie waarmee uw klant zich onderscheidt in de markt.

Hoe competitief onderzoek te versnellen

Speciale SEO-tools, zoals de competitieve analysetool van SE Ranking, kunnen dit proces stroomlijnen door uitgebreide gegevens en inzichten te bieden.

Geeft informatie over:

Het helpt ook bij het identificeren van de naaste concurrenten van de klant in organisch zoeken op basis van de zoekwoorden waarop ze scoren.

Hoe u een SEO-audit uitvoert die u daadwerkelijk helpt klanten te winnenAfbeelding gemaakt door SE Ranking, juli 2023

Competitief onderzoek geeft u bruikbare inzichten om uw klant te positioneren voor succes, wat leidt tot betere rankings, meer organisch verkeer en hogere conversies.

Stap 3: Voer een technische website-audit uit

Laten we nu verder gaan met de volgende essentiële stap: het uitvoeren van een technische website-audit.

Beginnen met:

Evalueren verschillende technische aspecten zoals pagina-ervaring, verbroken links en omleidingen, sitemaps en robots.txt-bestanden, noindex en canonieke tags, en algemene websitestructuur.
Analyseren Kernwebvitaliteit van de website om potentiële problemen aan het licht te brengen die van invloed kunnen zijn op de gebruikerservaring en de positie in zoekmachines.
communiceren het belang van elk gedetecteerd probleem voor uw klant, waarbij de impact ervan op de prestaties van de website en de zichtbaarheid in de zoekresultaten wordt benadrukt.

Als uw klant zich op een internationaal publiek richt, moet u ook rekening houden met lokalisatieproblemen zoals onjuiste taalinstellingen of regionale targeting. Het waarborgen van een consistente ervaring op alle locaties is essentieel.

Hoe u technische website-audits kunt versnellen

U kunt het technische auditproces stroomlijnen door audittools voor websites te gebruiken, die uitgebreide informatie over deze technische elementen bieden en helpen gebieden voor verbetering aan het licht te brengen.

Hoe u een SEO-audit uitvoert die u daadwerkelijk helpt klanten te winnenAfbeelding gemaakt door SE Ranking, juli 2023

Door technische auditbevindingen te presenteren, kunt u effectief aantonen hoe uw expertise tastbare resultaten kan opleveren en kan bijdragen aan het algemene succes van de klant.

Stap 4: Analyseer uw zoekwoordrangschikking

De volgende stap bij het controleren van de SEO-prestaties van uw klant is het analyseren van zoekwoorden.

Begin met het analyseren van de huidige zoekwoordposities van de klant en hun dynamiek in de loop van de tijd.

Identificeer zoekwoorden die dicht bij de top 10 posities staan ​​en die als basis kunnen dienen voor betere optimalisatie.

Voer vervolgens zoekwoordonderzoek uit om nieuwe doelzoekwoorden te identificeren die aansluiten bij de doelen van uw klant en trends in de branche.

Vergelijk de zoekwoordrangschikking van de klant met die van zijn concurrenten. Spoor zoekwoordoverlappingen en hiaten op om gebieden te identificeren waar de klant uitblinkt en gebieden die verbetering behoeven.

Hoe u een SEO-audit uitvoert die u daadwerkelijk helpt klanten te winnenAfbeelding gemaakt door SE Ranking, juli 2023

Deze aanpak helpt u bij het opstellen van een effectieve strategie die hiaten overbrugt en beter presteert dan concurrenten bij het zoeken naar relevante trefwoorden.

Overweeg verschillende manieren om dit te bereiken, zoals het optimaliseren van uw bestaande inhoud, het creëren van nieuwe gerichte inhoud of het verfijnen van uw on-page optimalisatietechnieken.

Stap 5. Evalueer het backlinkprofiel

Begin deze fase met een grondige analyse van het backlinkprofiel.

Onderzoek het aantal en de kwaliteit van backlinks, verwijzende domeinen, veelgebruikte ankerteksten en de verhouding tussen dofollow en nofollow-links.

Hoe u een SEO-audit uitvoert die u daadwerkelijk helpt klanten te winnenAfbeelding gemaakt door SE Ranking, juli 2023

Evalueer de kwaliteit en relevantie van backlinks door rekening te houden met factoren zoals domeinvertrouwen, ankerteksten en diversiteit van linkdomeinen.

Vergelijk vervolgens het backlinkprofiel van de klant met dat van zijn concurrenten om hiaten en potentiële kansen te identificeren.

Met deze analyse kunt u een specifieke strategie ontwikkelen voor het verwerven van backlinks van hoge kwaliteit die de website-autoriteit van de klant en de zichtbaarheid in de resultaten van zoekmachines zal verbeteren. Dit kan gaan om outreach-campagnes, gastblogs, partnerschappen of contentpromotie.

Stap 6. Verzamel de resultaten en bereid je voor op de presentatie

Nadat u uw gegevens heeft verzameld, een volledige website-audit heeft uitgevoerd en concurrentieonderzoek heeft uitgevoerd, is het tijd om uw resultaten te verzamelen en u voor te bereiden op uw klantpresentatie.

Begin met het maken van een samenvatting van de auditbevindingen, waarin de sterke en zwakke punten van de website en verbeterpunten worden benadrukt. Deze samenvatting moet een beknopt overzicht geven van de belangrijkste bevindingen van de audit.

Identificeer vervolgens bruikbare aanbevelingen en optimalisatiestrategieën op basis van de auditbevindingen. Deze aanbevelingen moeten betrekking hebben op specifieke verbeterpunten, waaronder technische verbeteringen en SEO-praktijken.

Identificeer laaghangend fruit, wat verwijst naar SEO-taken die al geruime tijd over het hoofd zijn gezien of onaangeroerd zijn gebleven. Deze taken zijn meestal eenvoudig, maar kunnen leiden tot een merkbare toename van organisch verkeer als ze op de juiste manier worden uitgevoerd.

Ontwerp een aangepast rapport en presentatie die gegevens visueel presenteert en uw ideeën en suggesties effectief overbrengt.

Hoe u het maken van SEO-klantvoorstellen kunt versnellen

Gebruik SEO-rapportagetools om impactvolle rapporten te maken, het begrip van de klant en de betrokkenheid bij informatie te verbeteren.

Hoe u een SEO-audit uitvoert die u daadwerkelijk helpt klanten te winnenAfbeelding gemaakt door SE Ranking, juli 2023

Pas de conclusies van de audit aan de specifieke behoeften en doelstellingen van de klant aan en stem de aanbevelingen af ​​op hun vereisten.

Presenteer tijdens de presentatie de auditbevindingen en introduceer eventuele aanbevelingen. Illustreer ook de potentiële impact en ROI van het implementeren van deze voorgestelde verbeteringen.

Benadruk hoe de aanbevolen wijzigingen de prestaties van uw website, de gebruikerservaring en de zichtbaarheid in zoekmachines kunnen verbeteren en uiteindelijk de bedrijfsgroei kunnen stimuleren.

Door waarde en potentiële resultaten te tonen, vergroot u de kans om het vertrouwen van de klant te winnen en hun partnerschap veilig te stellen.

Nu is het jouw tijd om te schitteren

Het uitvoeren van een grondige SEO-audit dient als een krachtig hulpmiddel voor bureaus om indruk te maken op potentiële klanten en nieuwe zakelijke kansen veilig te stellen.

Door gebruik te maken van dit waardevolle bezit kunnen bureaus hun expertise demonstreren en spraakmakende klantpresentaties winnen.

Benut het potentieel van website-audits als middel om bedrijfsgroei te stimuleren en duurzame partnerschappen met klanten op te bouwen.

Beeldcredits

Uitgelichte afbeelding: afbeelding door SE Ranking. Gebruikt met toestemming.Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!