fbpx

Hoe u uw site kunt laten indexeren vóór de lancering en waarom dit belangrijk is

Share This Post


Plannen om een ​​nieuwe website te lanceren? Als dat zo is, is de eerste stap om bezoekers te trekken, het indexeren van uw website op zoekmachines zoals Google. Hierdoor kan uw doelgroep u eerder vroeger dan later vinden voor relevante zoekopdrachten.

Dit artikel gaat in op de vele redenen om uw website zo snel mogelijk te laten indexeren en op enkele manieren om dit te doen.

Waarom snelle indexering van zoekmachines belangrijk is

Er zijn veel goede redenen om uw site vóór de officiële lancering te indexeren op specifieke zoekmachines of pagina’s.

Ze bevatten:

Je wilt dat PR-mensen zoals journalisten, bloggers en influencers je op de lanceringsdag vinden, zodat ze weten waar ze moeten linken en welke site ze moeten delen. (Als u concurrenten heeft met vergelijkbare namen of niet-concurrenten met vergelijkbare domeinen, kan de verslaggever naar de verkeerde site linken.) Uw site moet correct worden weergegeven en geïndexeerd om nieuwe klanten aan te trekken via zoekmachines. Door vóór de release te worden geïndexeerd, kunt u de cache controleren en eventuele problemen oplossen. (Sommige spiders zullen dat ook doen, maar ik gebruik altijd de zoekmachine wanneer ik kan.) Lanceringen betekenen veel advertentie-uitgaven en je wilt dat betalende klanten je gemakkelijk kunnen vinden. Als nieuwe product- of categoriepagina’s niet worden geïndexeerd, moeten consumenten uw startpagina of zoekfunctionaliteit doorlopen en extra stappen aan uw trechter toevoegen. Het kan weken duren voordat nieuwe sites volledig zijn geïndexeerd. Op dit punt begint de “nieuwheid” van uw bedrijf al te slijten.

Hoe lang duurt het om geïndexeerd te worden door Google

Volgens de Google Advanced SEO-documentatie kan het crawlen tussen de vier dagen en vier weken duren.

In een #AskGooglebot-sessie met John Mueller, Google Search Advocate, antwoordt hij hoe lang SEO duurt voor nieuwe pagina’s.

Mueller begint met twee disclaimers: Google garandeert niet dat alle webpagina’s worden geïndexeerd en dat niet alles wat wordt geïndexeerd wordt weergegeven aan zoekgebruikers.

Hij gaat verder met te zeggen dat wanneer een nieuwe pagina op internet wordt gepubliceerd, het enkele uren tot enkele weken kan duren om geïndexeerd te worden. Hij “vermoedt” dat de meest relevante content binnen een week wordt geïndexeerd.

Dus hoe zorgen we ervoor dat zoekmachines onze sites beginnen te indexeren?

Google-indexering aanvragen

Google Search Console biedt website-eigenaren verschillende manieren om Google op de hoogte te stellen van een nieuwe website en ervoor te zorgen dat de belangrijkste pagina’s worden gecrawld en geïndexeerd. U kunt beginnen met het indienen van een sitemap en het maken van een robots.txt-bestand.

U kunt Google ook vragen uw URL’s te crawlen met behulp van de URL-inspectietool. Ze merken op dat het indexeren wel een week of twee kan duren.

Bing informeren over nieuwe website-inhoud

Noot van de redactie: net als Google biedt Bing een reeks tools die website-eigenaren kunnen gebruiken om hun website op de radar van Bing te krijgen. Dit omvat hun IndexNow-protocol. Hiermee kunnen website-eigenaren zoekmachines onmiddellijk op de hoogte stellen van nieuwe website-inhoud.

Volgens IndexNow.org,

“… Het kan dagen tot weken duren voordat zoekmachines ontdekken dat de inhoud is gewijzigd, omdat zoekmachines niet vaak alle URL’s crawlen. Met IndexNow weten zoekmachines onmiddellijk “URL’s die zijn gewijzigd, waardoor ze prioriteit kunnen geven aan het crawlen van die URL’s en dus het organisch crawlen om nieuwe inhoud te ontdekken.”

Tweet een link naar je nieuwe website

Google doorzoekt Twitter in een razendsnel tempo. van Twitter Helpcentrum wijst erop dat:

“Houd er rekening mee dat woorden die u typt in uw Twitter-profiel of openbare tweets kunnen worden geïndexeerd door Google en andere zoekmachines, en ervoor kunnen zorgen dat uw profiel of tweets verschijnen in zoekopdrachten naar die termen.”

In 2015 begon Google met het indexeren van tweets voor weergave in zoekresultaten.

Als je een Twitter-account hebt en tweets ziet verschijnen wanneer je naar je naam zoekt op Google, probeer dan de link te tweeten en kijk of Google je tweets op je website bijhoudt.

Links ophalen van Google Discover

Een onderbenutte techniek om geïndexeerd te worden, is om backlinks te hebben van pagina’s die worden gecrawld om te “ontdekken” en “bij te werken”.

Discover is de nieuwe content-ontdekkingsspin van Google. Refresh is de bot die Google gebruikt om de inhoud van zijn indexen bij te werken.

Als je eenmaal een blogger of website-eigenaar hebt die je een of twee backlinks geeft, kijk dan of deze zich bij Search Console zal aanmelden.

In het instellingengedeelte kunt u een lijst met URL’s downloaden die Google crawlt en wanneer ze crawlen.

Vind de meest gecrawlde pagina’s en vraag de link voor die pagina’s aan. Instructies voor toegang tot de functie voor crawlstatistieken vindt u hier.

Aanvullende tips over zoekindexering

U zult ook een paar dingen willen controleren voordat de zoekmachines uw website bezoeken om er zeker van te zijn dat ze uw belangrijkste pagina’s indexeren.

Uw robots.txt-bestand mag geen dubbele pagina’s, sitezoekresultaten en URL’s toestaan ​​op basis van parameters zoals varianten. De sitemap wordt weergegeven in robots.txt en in Search Console en bevat alleen automatisch gecanoniseerde URL’s. Zodra u de staging afsluit, is de robots-metatag geüpdatet om indexering en tracking aan te moedigen met behulp van ‘index, follow’. Je hebt geen andere code dan metadata en bronnen om de pagina in je sitekop te laden, wat betekent dat er teveel scripts, plug-ins, trackingtools, enz. Probeer een spider zoals Googlebot of Bingbot en kijk hoe deze uw website crawlt. Er zijn talloze opties, waaronder gratis. Test de ‘Live URL’s’ in Search Console om er zeker van te zijn dat ze correct worden weergegeven en dat er geen fouten zijn. Je hebt interne links om spiders naar je belangrijkste pagina’s binnen je inhoud, hoofdwebsitenavigatie en broodkruimels te leiden.

conclusie

Het kan eng zijn om indexering aan te vragen en uw pitch te laten filteren, maar zou u liever hebben dat journalisten en klanten uw concurrenten vinden dan u en het risico lopen geld en backlinks te verliezen?

Als u uw website niet indexeert voordat deze wordt gelanceerd, kan het weken duren voordat consumenten u vinden in zoekmachines. Iedereen die met uw merk of naam wordt weergegeven, kan uw klanten krijgen.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: LITUSPRO/Shutterstock

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!