fbpx

Hoe ze te gebruiken om SEO te verbeteren

Hoe ze te gebruiken om SEO te verbeteren

Share This Post


WordPress is het meest populaire content management systeem (CMS) ter wereld, met een marktaandeel van meer dan 60%.

Een grote ondersteuningsgemeenschap en een aantal gratis beschikbare plug-ins maken het bouwen van een website met WordPress (WP) betaalbaar en spelen een sleutelrol in het feit dat het marktaandeel zo groot is.

Zoals u weet, brengt het installeren van plug-ins echter kosten met zich mee.

Ze kunnen vaak uw Core Web Vitals-scores verlagen; Ze kunnen bijvoorbeeld onnodige CSS- of JS-bestanden op elke pagina laden waar ze niet nodig zijn.

Om dit op te lossen, moet je een ontwikkelaar inhuren om het voor je te doen, een premium plug-in kopen of misschien een kleine leercurve volgen en het zelf doen.

U kunt ook hybride gaan en sommige delen van uw problemen oplossen met behulp van aangepaste codering en andere delen met behulp van plug-ins.

Dit artikel is bedoeld om u te helpen bij uw leertraject en we behandelen de meest noodzakelijke WordPress-hooks om u te helpen de technische SEO van uw website te verbeteren.

Wat is een WordPress-haak?

WordPress-hooks zijn belangrijke WP-functies waarmee ontwikkelaars de CMS-functionaliteit kunnen uitbreiden zonder kern-WP-bestanden te wijzigen, waardoor het gemakkelijk wordt om thema’s of plug-ins bij te werken zonder aangepaste aanpassingen te verbreken.

Ze bieden een krachtige manier voor ontwikkelaars om de WordPress-functionaliteit uit te breiden en aangepaste wijzigingen aan hun sites aan te brengen.

Wat is een filterhaak?

De haakfilterfunctie wordt gebruikt om de uitvoer van de functie te wijzigen voordat deze terugkeert. U kunt bijvoorbeeld paginatitels toevoegen aan uw blognaam met behulp van de filterhaak wp_title.

Wat is een actiehaak?

Met actiehooks kunnen ontwikkelaars bepaalde acties uitvoeren op een specifiek punt in de uitvoering van WP Core, plug-ins of thema’s, zoals wanneer een bericht wordt gepubliceerd of JS- en CSS-bestanden worden geladen.

Door een paar basisfilters of action hooks te leren, kun je een breed scala aan taken uitvoeren zonder ontwikkelaars in te huren.

We zullen de volgende haken doornemen:

wp_enqueue_scripts wp_head script_loader_tag template_redirect wp_headers

wp_enqueue_scripts

Dit is precies de action hook die je zou gebruiken om overtollige CSS- of JS-bestanden uit te sluiten van laden op pagina’s waar ze niet nodig zijn.

Bijvoorbeeld, de populaire gratis plug-in Contact Form 7, die meer dan 5 miljoen installaties heeft, laadt CSS- en JS-bestanden op elke pagina, terwijl deze alleen nodig is om te laden waar het contactformulier bestaat.

Om CF7 CSS- en JS-bestanden op andere pagina’s dan de contactpagina uit te sluiten, kunt u het volgende codefragment gebruiken.

function my_dequeue_script(){ //check of de slug-pagina niet onze contactpagina is, je kunt ook is_page(25) gebruiken met de pagina-ID, of als het een berichtpagina is is_single(‘my-post’) if ( !is_page ( ‘contact’) ) { wp_dequeue_script(‘google-recaptcha’); wp_dequeue_script(‘wpcf7-recaptcha’); wp_dequeue_script(‘contactformulier-7’); wp_dequeue_style(‘contactformulier-7’); } } add_action(‘wp_enqueue_scripts’, ‘my_dequeue_script’, 99);

Er zijn een paar belangrijke punten; de prioriteit van de action hook is ingesteld op 99 om ervoor te zorgen dat onze mod als laatste in de wachtrij wordt uitgevoerd.

Als u het instelt op bijvoorbeeld 10, werkt het niet omdat de CF7-wachtrijfunctie prioriteit 20 gebruikt. Dus om ervoor te zorgen dat de uwe als laatste wordt uitgevoerd en van kracht wordt, stelt u een voldoende hoge prioriteit in.

Ook gebruikten we in de code “contact-form-7” als identificatie van het functieargument; je vraagt ​​je misschien af ​​hoe ik het gevonden heb.

Het is vrij eenvoudig en intuïtief. Gebruik gewoon de elementinspecteur van uw browser en controleer het id-attribuut van uw link- of scripttags.

id-kenmerk van de scripttagScreenshot door de auteur, februari 2023

U kunt de broncode van uw website controleren met behulp van het inspect-element en beginnen met het verwijderen van JS- of CSS-bestanden waar ze niet nodig zijn.

wp_hoofd

Deze actiehaak wordt gebruikt om JS-bronnen, CSS-bestanden of metatags aan het bestand toe te voegen gedeelte van de website.

Met deze hook kun je vooraf geladen bronnen laden boven de vouw in het kopgedeelte, wat je LCP-scores kan verbeteren.

Het vooraf laden van lettertypen, wat een van de aanbevelingen van Google is, of logo’s en uitgelichte afbeeldingen op artikelpagina’s worden bijvoorbeeld altijd boven de vouw geladen en u moet ze vooraf laden om het ‘LCP’ te verbeteren.

Gebruik hiervoor het volgende codefragment.

function my_preload() { ?>Screenshot door de auteur, februari 2023

De standaard WordPress-reactiecode is 404 Niet gevonden, maar het is beter om 410 in te voeren om Google te laten weten dat ze voor altijd verdwenen zijn, dus stop met ze te volgen.

function my_410_function(){ if( is_search() ) { $kw = $_GET[‘s’]; // controleer of de string Koreaanse karakters bevat if (preg_match(‘/[\x{AC00}-\x{D7AF}]+/u’, $kw)) { status_header(410, ‘Niet gevonden’); } }// einde van is_search } add_action( ‘template_redirect’, ‘my_410_function’, 10);

In ons geval weten we dat we geen Koreaanse inhoud hebben, dus hebben we onze conditie zo samengesteld.

Maar misschien heb je internationale inhoud in het Koreaans en kunnen de voorwaarden anders zijn.

Over het algemeen is ChatGPT voor niet-programmeurs een geweldig hulpmiddel voor het genereren van voorwaarden met behulp van een reguliere expressie, die u kunt gebruiken om een ​​if/else-voorwaarde te creëren op basis van uw GSC-spampatroon.

wp_headers

Deze action hook wordt gebruikt om WordPress HTTP-headers aan te passen.

U kunt deze hook gebruiken om beveiligingsheaders toe te voegen aan de reactie-HTTP-headers van uw website.

function my_headers(){ $headers[‘content-security-policy’] = ‘onveilige-update-verzoeken’; $koppen[‘strict-transport-security’] = ‘maximale leeftijd=31536000; voorladen’; $koppen[‘X-Content-Type-Options’] = ‘snuffelen’; $koppen[‘X-XSS-Protection’] = ‘1; modus=blokkeren’; $koppen[‘x-frame-options’] = ‘DEZELFDE OORSPRONG’; $koppen[‘Referrer-Policy’] = ‘strikt-origine-wanneer-cross-origine’; $koppen[‘Link’] = ‘; rel=voorladen; com=afbeelding’; $koppen[‘Link’] = ‘; rel=preconnect; oorsprong kruisen’; $koppen[‘Link’] = ‘; rel=voorladen; com=afbeelding’; retourneer $headers; } add_filter(‘wp_headers’, ‘mijn_headers’, 100);

Naast beveiligingsheaders kunt u “Link”-tags toevoegen (zoveel als u wilt) om een ​​bron vooraf te verbinden of vooraf te laden.

Kortom, het is een alternatieve methode van voorladen, die eerder is besproken.

U kunt ook “X-Robots-Tag” (zoveel als u wilt) aan uw HTTP-headers toevoegen, afhankelijk van uw behoeften.

conclusie

Plug-ins zijn meestal gericht op het oplossen van een breed scala aan taken en zijn vaak niet specifiek ontworpen om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Het gemak waarmee u de WordPress-kern kunt wijzigen, is een van de mooiste aspecten en u kunt het met slechts een paar regels code wijzigen.

We hebben het gehad over de action hooks die je kunt gebruiken om technische SEO te verbeteren, maar WordPress heeft een groot aantal action hooks die je kunt verkennen en gebruiken om eigenlijk alles te doen wat je maar wilt met minimaal gebruik van plug-ins.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: Grafico moze/ShutterstockSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!