fbpx

HomeAdvisor gesanctioneerd door FTC voor vermeende valse claims over potentiële klanten

HomeAdvisor gesanctioneerd door FTC voor vermeende valse claims over potentiële klanten

Share This Post


HomeAdvisor heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) wegens vermeend misleidende tactieken die HomeAdvisor heeft gebruikt om potentiële klanten te verkopen door ongefundeerde beweringen te doen over de kwaliteit van de leads die het aan professionals op het gebied van woningverbetering heeft verkocht.

De Federal Trade Commission (FTC) is een federaal agentschap dat belast is met het beschermen en opleiden van consumenten en het bevorderen van concurrentie.

Het beschermt consumenten tegen oneerlijke handelspraktijken, waaronder in dit geval thuisserviceproviders die zouden zijn misleid door HomeAdvisor.

HomeAdvisor Valse en misleidende beweringen

De Federal Trade Commission (FTC) bereikte een schikking met HomeAdvisor, een dochteronderneming van Angi (voorheen Angie’s List), waarin het bedrijf ervan werd beschuldigd valse beweringen te doen over de potentiële klanten die het verkocht.

Een aankondiging merkte op dat de misleidende praktijken al minstens sinds 2014 aan de gang waren.

HomeAdvisor is een aanbevelingswebsite voor woningverbetering die informatie en beoordelingen geeft over woningverbeteringsbedrijven.

Websitegebruikers beoordelen bedrijven en geven diepgaande beoordelingen op specifieke webpagina’s van elke contractant die gemeenschappen in de Verenigde Staten bedient.

De HomeAdvisor-website verdient geld door leads te verkopen aan bedrijven die op de site staan ​​vermeld.

HomeAdvisor ProScreenshot van de hoofdverkooppagina van HomeAdvisor van 14 maart 2016, met dank aan het internetarchief

FTC beweert valse en misleidende claims van HomeAdvisor

De klacht van de FTC beweerde dat HomeAdvisor huisaannemers had misleid over de leads die ze verkochten.

Volgens de FTC:

“De FTC’s administratieve klacht van maart 2022 tegen HomeAdvisor beschuldigde dat het, in ieder geval sinds medio 2014, valse, misleidende of ongefundeerde beweringen had gedaan over de kwaliteit en herkomst van de leads die het bedrijf verkocht aan aanbieders van diensten waar potentiële klanten naar op zoek zijn. .

De klacht beweerde ook dat HomeAdvisor serviceproviders vaak vertelde dat de voordelen ervan leiden tot banen tegen veel hogere tarieven dan het kan bewijzen.

Ten slotte beweerde de klacht dat verkoopagenten van HomeAdvisor een verkeerde voorstelling van zaken hadden gegeven dat het optionele abonnement van één maand op mHelpDesk gratis was.

Het FTC-bevel om opgelichte dienstverleners voor woningverbetering te betalen, werd uitgevaardigd in januari 2023 en werd onlangs goedgekeurd door de FTC in april 2023.

Het oorspronkelijke bevel van de FTC van januari 2023 verwees naar de praktijken van HomeAdvisor als misleidend.

Het persbericht van de FTC kondigde aan:

“De bestelling van vandaag vereist dat HomeAdvisor miljoenen dollars terugbetaalt aan thuisserviceproviders en hen niet langer misleidt over de kwaliteit van hun potentiële klanten”, zegt Samuel Levine, directeur van het Bureau of Consumer Protection van de FTC. “Zelfs als de aard van het werk en de economie veranderen, zal de FTC doorgaan met het bestrijden van oneerlijke handelspraktijken die gericht zijn op consumenten, werknemers en kleine bedrijven.”

De goedgekeurde bestelling vereist dat HomeAdvisor $ 7,2 miljoen betaalt aan serviceproviders die “opgelicht” zijn.

Het vereist ook dat HomeAdvisor stopt met het maken van valse beweringen over zijn leads, met name dat de leads afkomstig zijn van mensen die bereid zijn om dienstverleners in te huren of die een aanvraag rechtstreeks bij HomeAdvisor hebben ingediend.

Lees het officiële persbericht van de FTC over de ordergoedkeuring:

FTC keurt definitief bevel tegen HomeAdvisor, Inc. goed om hun potentiële klanten op bedrieglijke wijze op de markt te brengen voor projecten voor woningverbetering

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Csaba PeterdiSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!