fbpx

Is Google momenteel down? Controleer het zoekstatuspaneel.

Is Google momenteel down?  Controleer het zoekstatuspaneel.

Share This Post


Er is nu een officiële pagina om de vraag te beantwoorden: “Is Google nu down?”

Google rolt een zoekstatusdashboard uit dat u in realtime laat weten of er een probleem is met het crawlen, indexeren of weergeven van zoekresultaten.

Eerder informeerden de Site Reliability Engineers (SRE) van Google zoekers over storingen via het Google Search Central Twitter-account.

Google zal nu het zoekstatuspaneel gebruiken om de status van zijn zoekmachine te communiceren.

Is Google momenteel down?

Op het moment van schrijven is Google actief.

Ik weet dit omdat ik naar het statusdashboard van Google Zoeken kijk, dat groene vinkjes toont om me te laten weten dat alle drie de services (crawlen, indexeren en publiceren) beschikbaar zijn.

Google ligt momenteel platScreenshot van: status.search.google.com/, december 2022

Het statusdashboard van Google Zoeken rapporteert wijdverspreide problemen die zich de afgelopen zeven dagen hebben voorgedaan, samen met details over de status van het probleem.

Google beweert dat wijdverspreide problemen en storingen “zeldzaam” zijn, maar dat betekent niet dat ze nooit voorkomen.

Een gegeneraliseerd probleem wordt gedefinieerd als:

“Een wijdverspreid probleem betekent dat er een systemisch probleem is met een zoeksysteem dat een groot aantal sites of zoekgebruikers treft. Normaal gesproken zijn dit soort problemen extern erg zichtbaar, en intern werken de monitoring- en waarschuwingsmechanismen van SRE’s achter de schermen om problemen te signaleren.”

Google Zoeken had in augustus 2022 een zeldzame wijdverbreide storing en de hele beproeving had beter kunnen worden beheerd als er op dat moment een zoekstatusdashboard had bestaan.

In plaats van dat iedereen Twitter overspoelt met tweets met de vraag: “Google is nu down”, hadden ze op het dashboard kunnen kijken voor een antwoord.

Helaas kunnen Google-storingen niet worden vermeden. Het beste wat Google kan doen, is het publiek op de hoogte houden wanneer er problemen worden gedetecteerd en statusupdates verstrekken wanneer deze beschikbaar zijn.

Statusdashboard voor Google Zoeken: hoe het werkt

Google zal binnen een uur na bevestiging van een wijdverspreide storing een update op het zoekstatusdashboard plaatsen.

De begintijd van de storing, zoals vermeld op het dashboard, verwijst naar het moment waarop Google het probleem ontdekte, niet naar het moment waarop de storing begon.

Google doet er alles aan om binnen 12 uur na de eerste update opeenvolgende updates over storingen te leveren.

Daarnaast kan Google informatie verstrekken die kan helpen bij het oplossen van het probleem:

“Afgezien van de traditionele statusupdate die u mogelijk ziet, zullen we ook proberen meer informatie te geven die het probleem zou kunnen oplossen. Bijvoorbeeld, in het hypothetische scenario dat de naamserver die de domeinnaamomzetting voor miljoenen sites afhandelt, verbindingsverzoeken afwijst van Googlebot kunnen we een update uitbrengen waarin staat dat het wijzigen van nameservers het probleem dat sites ervaren, kan verminderen.”

Google markeert een probleem als opgelost wanneer de SRE’s bevestigen dat ze de juiste oplossing hebben toegepast. Google zegt echter dat de effecten kunnen aanhouden nadat het probleem is verholpen, afhankelijk van het type probleem.

bron: Google

Uitgelichte afbeelding: Andrew Krasovitckii/ShutterstockSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!