fbpx

Is reddit down? Waarom je favoriete subreddits privé zijn gemaakt

Share This Post


Duizenden populaire subreddits sloten zich aan bij de boycot van Reddit van 12-14 juni als reactie op geplande wijzigingen in de API van Reddit.

Reddit schetste in april zijn visie voor de toekomst van de Reddit API, waaronder de implementatie van een premium prijsstructuur voor toegang.

Deze wijzigingen kunnen apps van derden waarop gebruikers vertrouwen voor een waardevolle Reddit-ervaring verpesten, zoals apps die door moderators worden gebruikt om subreddits veilig te houden voor leden.

Een bericht verzenden om applicaties van derden op te slaan

In een post op r/Save3rdPartyApps, somden de moderators hun eisen op, alternatieve communities om lid van te worden, een lijst met deelnemende subreddits en instructies om je subreddit privé te maken.

Eisen die Reddit moest overwegen met betrekking tot de API omvatten de volgende:

Het stelt apps van derden in staat hun advertenties weer te geven en biedt een model voor het delen van inkomsten om ze duurzaam te maken. Dit omvat het verlagen van API-prijzen en het geven van tijd aan apps om zich aan te passen. Verbetert de Reddit API door functies toe te voegen zoals het uploaden van afbeeldingen, chatten, meldingen en toenemende snelheidslimieten. Beter communiceren en overleggen met gehandicaptengemeenschappen. De wijzigingen hebben een negatief effect op toegankelijkheidsapps voor blinde gebruikers. Verduidelijk hoe toegankelijkheidsvrijstellingen worden verleend. App-ontwikkelaars voor toegankelijkheid compenseren die een alternatief bieden voor de officiële Reddit Inaccessible-app. Geef apps van derden toegang tot NSFW-content zolang ze de juiste leeftijdsmoderatie- en verificatiesystemen implementeren. Reddit staat dit momenteel alleen toe in zijn officiële apps.

Volgens een post op r/ModCoord nemen meer dan 28.000 moderators van bijna 8.000 subreddits deel. Sommige communities, zoals r/Science ir/todayilearned, hebben elk meer dan 30 miljoen leden.

Subreddits, waaronder r/bigSEO, toonden berichten zoals de volgende om leden te laten weten wat er aan de hand was. John Mueller, een zoekanalist bij Google, merkte op dat hij het protest steunde en noemde de prijzen en communicatie van Reddit over de API-wijzigingen “teleurstellend”.

privé subredditScreenshot van Reddit, juni 2023

Subreddit-moderators plaatsten bulletins op hun Reddit-gemeenschappen, websites en andere sociale platforms om hun intentie kenbaar te maken om applicaties van derden te ondersteunen.

Is reddit down?  Waarom je favoriete subreddits privé zijn gemaaktScreenshot van Reddit/Internet Archives, juni 2023
Is reddit down?  Waarom je favoriete subreddits privé zijn gemaaktScreenshot van AskHistorians.com, juni 2023

Ik beheer de subreddit /r/reactjs. Ik heb zojuist een aankondiging gepost dat we van 12 tot 14 juni stoppen om deel te nemen aan het protest tegen Reddit’s API-prijswijzigingen en het doden van apps van derden: https://t.co/ISmKo33WFb

— Mark Erikson (@acemarke) 9 juni 2023

Sommige subreddits kozen verschillende manieren om steun te betuigen zonder volledig ontoegankelijk te zijn, zoals r/games, die besloten om in de beperkte modus te gaan.

Reddit is ook down?

Naast deelnemende subreddits die hun deuren sloten, gingen delen van Reddit tijdens de eerste ochtend van het protest plat, waarbij tienduizenden gebruikers in de Verenigde Staten storingen meldden via DownDetector.

het is reddit naar benedenScreenshot van Reddit/DownDetector, juni 2023

Zorgen over de API-wijzigingen van Reddit wegnemen

Een poging van Steve Huffman, CEO van Reddit, om de bezorgdheid van de gemeenschap over de API-wijzigingen een paar dagen voor het protest weg te nemen, weerhield moderators er niet van om plannen voor een shutdown uit te voeren.

In de post verklaarde Huffman dat Reddit een zelfvoorzienend bedrijf moest worden en niet langer zwaar datagebruik door commerciële applicaties van derden kon subsidiëren.

Hij deelde de volgende punten over wat moderators en ontwikkelaars kunnen verwachten.

Gratis API-toegang blijft 100 queries/minuut voor OAuth-clients en tien queries/minuut voor niet-OAuth-clients. Dit dekt 90% van de aanvragen. Premium API-toegang voor hoger gebruik kost $ 0,24 per 1.000 API-aanroepen (minder dan $ 1/maand voor typische apps). Sommige apps, zoals Apollo, hebben besloten dat deze prijs voor hen niet werkt. Modding-tools zoals RES en Toolbox blijven gratis toegang tot de API. Pushshift-toegang wordt hersteld voor geverifieerde bewerkingen. Mod-bots die gebruikers gratis waarde bieden, blijven toegang houden tot de API. De bètaversie van het ontwikkelaarsplatform biedt tools voor aangepaste tools, games en functies. Toegang tot NSFW-inhoud via de API wordt op 5 juli beperkt om “spoorwegen” te bieden. Niet-commerciële toegankelijkheidsapps blijven gratis toegang tot de API houden.

Huffman erkende de frustraties van de moderators en zei dat hij gemeenschappen respecteerde die stappen ondernamen om hun behoeften, inclusief achterstelling, te benadrukken.

Vooruit gaan

De Reddit-boycot, aangewakkerd door voorgestelde wijzigingen in de API van Reddit en het daaropvolgende prijsmodel, toonde de diepe onderlinge verbondenheid van het Reddit-ecosysteem aan, waarin apps van derden een cruciale rol spelen.

Het onthulde ook een mogelijk probleem met de bedrijfsstrategie van Reddit: de uitsluiting van de belangrijkste belanghebbenden, namelijk externe ontwikkelaars en communitymoderators, van besluitvormingsprocessen.

De voorgestelde wijzigingen vormen een grote uitdaging voor Reddit en bedreigen de essentie ervan als een democratisch en toegankelijk platform. De eisen van moderators tijdens het protest geven aan dat Reddit dringend zijn strategieën met betrekking tot apps van derden opnieuw moet beoordelen, rekening houdend met de levensvatbaarheid van die apps en de gemeenschappen die ze bedienen.

Ondanks de verzekering van de CEO van Reddit dat de meeste apps niet zullen worden beïnvloed en dat specifieke gunstige veranderingen zullen worden doorgevoerd, wijzen de wijdverbreide ontevredenheid en protestacties op een storing in de communicatie en het vertrouwen tussen het management van Reddit en zijn gebruikersbestand

Deze situatie onderstreept het belang van transparante en inclusieve besluitvorming in technologiebedrijven, vooral die bedrijven die platforms bieden voor gemeenschapsinteractie.

Terwijl Reddit door de woelige wateren van deze veranderingen navigeert, zal het de onderlinge afhankelijkheden van zijn ecosysteem zorgvuldig moeten overwegen. De toekomst van Reddit zal waarschijnlijk afhangen van zijn vermogen om commerciële levensvatbaarheid in evenwicht te brengen en het democratische en open karakter te behouden dat het platform heeft bepaald.

Uiteindelijk onderstreept het evenement dat community-gedreven platforms zoals Reddit op meer draaien dan alleen algoritmen en API’s: ze worden gedreven door mensen, hun behoeften, hun creativiteit en hun verlangen naar een gedeelde digitale ruimte.

Uitgelichte afbeelding: Boumen Japet/Shutterstock

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!