fbpx

John Mueller van Google behandelt “dwaze” SEO-vragen op Reddit

John Mueller van Google behandelt "dwaze" SEO-vragen op Reddit

Share This Post


John Mueller, een voorstander van Google-zoekopdrachten, nam onlangs deel aan een openhartige discussie over de r/BigSEO-subreddit, waarin hij vragen beantwoordde over verschillende SEO-tactieken en advies gaf aan aspirant-digitale marketeers.

Mueller behandelde onderwerpen als het geotaggen van afbeeldingen, de frequentie van bloggen en het vinden van snelkoppelingen naar online geld verdienen.

In een thread met de titel “Incoming Stupid Question Bar” stelt een Reddit-gebruiker de volgende vragen:

We moeten afbeeldingen geotaggen. Kan het Google schelen? Bloggen. Als we dat doen, is het dan elke dag of een keer per week met serieus solide dingen? Google-bedrijfsprofiel publiceren: elke dag, een keer per week of waarom? Aangezien zaken als Senuke 10 jaar geleden zijn overleden, gaat het om netwerken met webmasters van vergelijkbare sites en dezelfde niche om links te krijgen? Nummer 4 ophalen, hoe zit het met PBN’s? zijn ze terug Zo ja, moet het dan een stel volledig legitiem ogende websites zijn versus enkele WP-blogs gecombineerd?

Hier is een overzicht van Mueller’s uitgebreide antwoord op de bovenstaande vragen.

Geotagging van afbeeldingen en blokfrequentie

In antwoord op een vraag over het geotaggen van afbeeldingen, verklaarde Mueller dat dit niet nodig is voor SEO-doeleinden.

Hij ging ook in op de kwestie van de blogfrequentie en suggereerde dat makers van inhoud prioriteit moeten geven aan unieke en boeiende inhoud boven het handhaven van een consistent postschema.

Hij erkende echter dat regelmatig posten verkeer kan genereren en moedigde makers aan om succesvolle posts opnieuw te bekijken en hun onderwerpen uit te breiden met inhoud van hogere kwaliteit.

Mueller waarschuwde voor de gevaren van het produceren van middelmatige en “pluizige” inhoud:

“Het probleem met proberen een hoge frequentie te behouden, is dat het gemakkelijk is om te eindigen met middelmatige, vage inhoud, die algoritmen voor de kwaliteit van zoekmachines kunnen oppikken, en dan aannemen dat de hele site zo is.

Dit soort risico’s nemen in het begin, wanneer je gemakkelijk opnieuw kunt beginnen, is waarschijnlijk prima, maar op de lange termijn zal het pijnlijk zijn als je klaar bent. (Dit alles is nog meer van toepassing als u snelkoppelingen met gen-ai-inhoud gebruikt).

Het plaatsen van Google-bedrijfsprofielen en linkbuilding

Mueller gaf geen specifiek advies over hoe vaak je op je Google-bedrijfsprofiel moet posten, maar hij beantwoordde op humoristische wijze vragen over verouderde strategieën voor linkbuilding, zoals SENuke en Private Blog Networks (PBN’s).

Hij waarschuwde dat het praten over dergelijke strategieën uit hun verband zou kunnen worden gehaald en gebruikt om twijfelachtige tools voor linkbuilding te promoten.

“SENuke, ha, dat is een naam die ik al jaren niet meer heb gehoord, lol. Sorry. Rivier. Ik heb ideeën over links, maar mensen halen dingen graag uit hun verband om hun inspanningen/tools voor linken te promoten, dus misschien zal iemand anders iets redelijks zeggen of niet.

OMG, PBN ook. Wat is dit draadje eigenlijk. Nu zal ik niets zeggen zonder dat er een advocaat aanwezig is.”

Snelkoppelingen vinden om online geld te verdienen

Mueller merkte op dat de vragen leken te draaien om het vinden van snelkoppelingen naar online geld verdienen.

Hij waarschuwde dat veel mensen hetzelfde proberen te doen, en sommigen verkopen zelfs tools en cursussen die succes beloven, maar uiteindelijk meer ten goede komen aan de verkopers dan aan hun klanten.

Hij legde verder uit dat de beste tools bedoeld zijn voor bedrijven die hun online aanwezigheid moeten beheren en niet bedoeld zijn voor mensen die op zoek zijn naar een snelle weg naar rijkdom.

Tips voor beginnende SEO-professionals

Mueller sloot af met het aanmoedigen van mensen die in SEO willen werken om HTML, programmeren en andere essentiële vaardigheden te leren om de branche beter te begrijpen.

“…leer HTML, leer wat programmeren en blijf erbij. 90% van de willekeurige trucs die je tegenkomt zal niet werken, de resterende 9% zal je sites platbranden, maar als je geluk hebt en volhardend bent (het is hetzelfde?), zul je een aantal dingen tegenkomen die voor jou werken.

Als je deze route wilt volgen, accepteer dan dat de meeste of alle dingen die je bouwt uiteindelijk zullen ontploffen, maar misschien kom je er onderweg een paar tegen die de moeite waard zijn.

En… na een tijdje realiseer je je misschien dat het bouwen van iets van blijvende waarde ook intrigerend kan zijn, en begin je te werken aan een nevenproject dat de dingen op de juiste manier doet, waar je je ervaring kunt benutten en het hele snijwerk en branden / spammen kunt vermijden website.”

Hij benadrukt vooral dat een succesvolle aanwezigheid op het web meer inhoudt dan trefwoorden en links. Mueller raadt aan om te experimenteren en de grenzen van traditionele SEO-strategieën te verleggen.

Uitgelichte afbeelding gemaakt door auteur via Midjourney

bron: RedditSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!