fbpx

John Mueller van Google deelt tips voor het vinden van een technische baan

John Mueller van Google deelt tips voor het vinden van een technische baan

Share This Post


In een thread op Reddit vroeg een gebruiker onlangs om advies over het vinden van een baan bij een groot technologiebedrijf als Google.

Google-zoekadvocaat John Mueller, die sinds 2007 bij het bedrijf werkt, reageerde met verschillende waardevolle inzichten.

Voor velen kan een baan bij Google of een ander groot technologiebedrijf een droom zijn die uitkomt.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het inhuren bij bedrijven ter grootte van Google lang en concurrerend kan zijn.

Met het advies van Mueller kunnen werkzoekenden zich beter positioneren voor hun droombaan.

Aspirant-techneuten kunnen hun kansen op een baan vergroten door hun vaardigheden en kennis op te bouwen, contacten te leggen in de branche en zich voor te bereiden op sollicitatiegesprekken.

Dit is wat Mueller zegt over hoe je jezelf kunt positioneren voor succes.

Ontwikkel uw vaardigheden en bouw contacten in de branche op

Mueller raadt potentiële werkzoekenden aan de tijd te nemen om hun vaardigheden en kennis tot een hoog niveau te ontwikkelen en contacten te leggen in de branche.

Hij stelt voor om te studeren en bij te dragen aan open source-projecten, zelfs als er geen codering bij komt kijken.

Deze inspanningen zullen u in een betere positie brengen om een ​​baan te vinden zodra u opnieuw wordt aangenomen.

Mueller stelt:

“Ik werk bij Google, maar ik kan natuurlijk niet voor ze spreken als het gaat om banen, en bedrijfskunde is niet iets waar ik veel van af weet. Ik denk dat productbeheer in de buurt komt?

Hoe dan ook, niets van dit alles is echt specifiek voor Google, maar in het algemeen gesproken met de recessie of pseudo-recessie of wat dan ook, zou mijn aanbeveling zijn om de tijd te nemen om je vaardigheden en kennis op snelheid te krijgen en dan serieus naar een baan te kijken zodra de zaken weer op gang komen.

Neem de komende 1-2 jaar de tijd om te studeren en probeer branchecontacten op te bouwen (kijk naar open source-projecten, uw bijdragen hoeven niet gecodeerd te zijn). Ik vermoed dat met de ontslagen en bedrijven, de grotere bedrijven een tijdje zullen stoppen met het aannemen van personeel, misschien 6-18 maanden, en dan willen ze weer op volle toeren draaien.

Een baan vinden in een crisis als deze is waarschijnlijk moeilijker en chaotischer, al kan dat ook goed zijn. In de pas lopen en je voorbereiden op wanneer er dingen gebeuren, is waarschijnlijk een betere strategie.”

Bereid je voor op sollicitatiegesprekken

Zodra je vacatures ziet, raadt Mueller aan om serieuze sollicitatietrainingen te volgen op basis van de functies waarin je geïnteresseerd bent.

Hij adviseert om iemand in een vergelijkbare functie te zoeken bij een bedrijf waarin je geïnteresseerd bent en hun hersens te kiezen.

Oefen het beantwoorden van vragen objectief en met statistieken in plaats van persoonlijke meningen.

Müller vervolgt:

“Als je eenmaal begint te kijken naar de beschikbare functies, zou mijn aanbeveling (voor grote bedrijven) zijn om een ​​serieuze interviewtraining te doen op basis van de functies waarnaar je op zoek bent.

Interviews ingaan zoals een slimme jonge persoon dat kan, en ze ingaan met een goed begrip van hoe het proces eruit zal zien, zal veel minder stressvol zijn (en je moet nog steeds de juiste dingen weten, interviewtraining is daar geen vervanging voor).

Voor coderen zijn er veel boeken en tips, voor coderen zijn er vast ook. Zoek in het ideale geval iemand in een vergelijkbare functie bij een van de bedrijven waarin u geïnteresseerd bent en kies hun brein.

Oefen met iemand. Bedenk hoe u antwoorden objectief kunt presenteren: in plaats van “Ik denk X of Y”, zoekt u naar manieren om statistieken te krijgen “kies X of Y op basis van de resultaten van Z”, enz.

Raak niet ontmoedigd

Tot slot adviseert Mueller om niet te veel te focussen op één bedrijf of locatie.

Hij zegt dat het aannemen van iemand een beetje willekeurig kan zijn, en zelfs als je denkt dat je een goed sollicitatiegesprek doet, lukt het misschien niet.

Vat het niet persoonlijk op, voegt hij eraan toe:

“Het is een lang proces, ik zou echt aanraden om het rustig aan te doen tijdens de crisis en het te gebruiken om je voor te bereiden. Ik zou ook aanraden om te beginnen met interviews bij je niet-geprefereerde bedrijven om echt te oefenen.

Focus niet meer op één bedrijf/locatie. Ook kan het aannemen van iemand een beetje willekeurig zijn, dus zelfs als je denkt dat je een goed sollicitatiegesprek hebt, lukt het misschien niet, dus vat het niet persoonlijk op.

Uitgelichte afbeelding: SeventyFour/Shutterstock

bron: RedditSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!