fbpx

John Mueller van Google over hoe om te gaan met negatieve SEO-aanvallen

John Mueller van Google over hoe om te gaan met negatieve SEO-aanvallen

Share This Post


Google-zoekadvocaat John Mueller deelt een eenvoudige manier om met negatieve SEO-aanvallen om te gaan, zoals concurrenten die uw domein spammen.

Mueller lost dit probleem op in reactie op een thread op Reddit. Op het r/SEO-forum denkt een persoon dat hij het doelwit is van een negatieve SEO-campagne en zoekt hij advies.

Het advies van Mueller is om het probleem te negeren. Dit is; negeer het

Hier is zijn volledige reactie:

“Ik zou ze gewoon negeren.

Zie het op deze manier, als uw concurrenten competent zijn, zullen ze geen links voor u bouwen. Als je concurrenten incompetent zijn, hebben de links geen effect.”

Het antwoord van Mueller is direct en to the point. Een concurrent die competent genoeg is om links te bouwen die Google zal herkennen, zal waarschijnlijk zijn tijd niet verspillen aan negatieve SEO-aanvallen.

Waarom zou iemand links naar de site van een concurrent bouwen?

Google negeert veel links, zoals links van lage kwaliteit die een slechte acteur massaal zou kunnen bouwen in een poging de positie van een concurrent te schaden.

Daarom moeten website-eigenaren en SEO’s deze aanvallen negeren, aangezien Google links niet meetelt voor de positie van een site.

Dit onderwerp komt van tijd tot tijd aan de orde, maar gezien het aantal zoekupdates dat de afgelopen jaren is doorgevoerd, is het de moeite waard om de richtlijnen van Google over negatieve SEO door te nemen.

Het advies van Mueller in de Reddit-thread komt overeen met het advies dat hij in het verleden heeft gegeven. Ook zei hij eerder dat je je niet moet haasten met het gebruik van de disallowance-tool als je je zorgen maakt over negatieve SEO.

Google negeert uiteraard spamlinks, dus het is niet nodig om ze af te wijzen. Deze tool is meer bedoeld om te herstellen van handmatige actiestraffen.

Volgens een Twitter-enquête eerder dit jaar gebruiken de meeste SEO-professionals de disavow-tool niet voor spammy-links. Er is veel vertrouwen in Google om ze automatisch af te handelen.

Er is echter niets mis met het gebruik van de opt-out-tool als u zich daar prettiger bij voelt.

Bekijk dit recente artikel van VIP-bijdrager Adam Riemer voor meer informatie over welke links je wel en niet moet afwijzen:

bron: Reddit

Uitgelichte afbeelding: Andrey_Popov/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!