fbpx

John Mueller van Google waarschuwt voor aangepaste elementen in het hoofd

John Mueller van Google waarschuwt voor aangepaste elementen in het hoofd

Share This Post


Onlangs was er een discussie op Twitter over de geldigheid van het gebruik van aangepaste elementen in de website gedeelte.

Aangepaste elementen maken deel uit van de specificatie van de webcomponent, waardoor ontwikkelaars HTML-elementen kunnen maken die zijn afgestemd op hun behoeften.

Met behulp van aangepaste tags kunnen ontwikkelaars op zichzelf staande, herbruikbare HTML-elementen maken die onafhankelijk van de rest van de code werken.

Op Twitter vraagt ​​een persoon: “Weet iemand of het technisch geldig is om een ​​aangepast element in de documentkop te hebben?”

Google-zoekadvocaat John Mueller, suggereerde dat deze praktijk de manier zou kunnen veranderen waarop Google de pagina weergeeft en indexeert.

Mueller stelt:

“Gebruik aangepaste elementen in de breekt waarschijnlijk de weergave van pagina’s in Google Zoeken. Als er “zoek”-metatags, enz. hieronder de aangepaste elementen die er zouden moeten zijn (zoals noindex-robots), wordt mogelijk niet herkend door Google tijdens weergave.”

Begrijp hoe Google webpagina’s weergeeft

Om de implicaties van de verklaring van Mueller volledig te begrijpen, is het belangrijk om te begrijpen hoe Google webpagina’s weergeeft.

U kunt de HTML van een webpagina zien als een recept en middelen zoals CSS, JavaScript, afbeeldingen en video’s als ingrediënten.

Het weergaveproces is als koken, waarbij het recept wordt omgezet in het eindproduct dat gebruikers in hun browser zien.

Terwijl de Google-crawler de HTML ophaalt, begint het weergaveproces met het interpreteren van de code en het verzamelen van de bronnen om de webpagina visueel weer te geven.

De SEO-implicaties van aangepaste HTML-tags

Hoewel aangepaste tags ontwikkelaars ten goede komen, kan hun impact op SEO niet worden genegeerd.

Aangepaste tags kunnen SEO beïnvloeden, omdat zoekmachines zoals Google traditioneel vertrouwen op standaard HTML-tags om de inhoud en structuur van een pagina te begrijpen.

Als er bijvoorbeeld een aangepast element wordt gebruikt in het bestand standaardtags die volgen tijdens het renderen, worden mogelijk niet herkend door Google.

Hierdoor kan Google belangrijke SEO-relevante metatags missen.

Het argument tegen het gebruik van aangepaste HTML-tags

Hoewel aangepaste HTML-tags flexibiliteit bieden, zijn er redenen om ze met de nodige voorzichtigheid te gebruiken.

Naast de zorgen van Mueller, kunnen aangepaste HTML-tags compatibiliteitsproblemen veroorzaken met oudere browsers en schermlezers.

Er zijn ook mogelijke globale naamruimteconflicten en zorgen over het scheiden van functionaliteit, betekenis en presentatie.

Een alternatief: JSON-LD-tags

Voor degenen die SEO willen verbeteren met behoud van de flexibiliteit van aangepaste tags, zijn JSON-LD-tags een veelbelovend alternatief.

JSON-LD, of JavaScript Object Notation for Linked Data, biedt een methode voor het coderen van gekoppelde gegevens met behulp van JSON.

Mits goed gestructureerd kunnen deze gegevens gebruikt worden in eenSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!