fbpx

John Mueller van Google: “Zoeken is nooit gegarandeerd”

John Mueller van Google: "Zoeken is nooit gegarandeerd"

Share This Post


Google-zoekadvocaat John Mueller zei: “Zoeken is nooit gegarandeerd”, in antwoord op een site-eigenaar die vroeg waarom zijn inhoud niet werd geïndexeerd.

Op het r/TechSEO-forum van Reddit is een gebruiker niet tevreden dat een website die identieke inhoud opnieuw plaatst, sneller wordt geïndexeerd.

Reddit-gebruiker plaatst een thread met de vraag of ze de Indexing API kunnen gebruiken om brute kracht in de index van Google te komen.

Mueller verwerpt dat idee en zegt dat de indexerings-API is gereserveerd voor specifieke soorten inhoud, zoals livestreams en vacatures.

Het vervolgt met de stelling dat zoeken niet gegarandeerd is en geeft inzicht in wat Google prioriteit geeft op het gebied van indexeren.

Mueller over wat inhoud de moeite waard maakt om te indexeren

Mueller heeft eerder gezegd dat sites de moeite waard moeten zijn om geïndexeerd te worden, en hij herhaalt dat sentiment op Reddit.

Bovendien overloopt Mueller verschillende criteria waarnaar het algoritme van Google zoekt bij het overwegen of inhoud het waard is om te indexeren:

“Zoeken is nooit gegarandeerd en er zijn talloze sites die hun updates naar Google proberen te pushen. Ik denk dat wat uiteindelijk het beste werkt, is dat u Google (en gebruikers) laat zien dat de updates die u levert waardevol zijn: uniek, aantrekkelijk, van hoge kwaliteit en niet iets dat al elders is gepubliceerd.”

Voor de context runt de Reddit-gebruiker een website die overlijdensberichten plaatst.

In het volgende deel van zijn reactie erkent Mueller dat het moeilijk kan zijn om ervoor te zorgen dat inhoud die door anderen wordt bijgedragen, voldoet aan de criteria van Google.

Dit punt kan niet genoeg worden benadrukt als het gaat om overlijdensberichten wanneer Google Zoeken het laatste is waar mensen aan denken.

De hele site staat echter onder controle van de Reddit-gebruiker en ze zijn niet beperkt tot het plaatsen van bijgedragen inhoud.

Mueller vertelt de site-eigenaar om manieren te bedenken om hun website waardevoller te maken, waardoor de kans groter wordt dat Google de pagina’s snel indexeert.

“Ik realiseer me dat het moeilijk is als het gaat om door gebruikers gegenereerde inhoud (waarvan ik aanneem dat het er deel van uitmaakt), maar uiteindelijk is je site wat je plaatst, ongeacht waar het oorspronkelijk vandaan kwam. Dus hoe meer, hoe meer je kunt doen om Zorg ervoor dat de indexeerbare inhoud van uw site gemakkelijk te vinden is en waardevol is voor internet, hoe groter de kans dat Google deze snel oppikt (en dat kan betekenen dat u bijvoorbeeld inhoud blokkeert die minder waardevol is dan geïndexeerd).

Wanneer Google opnieuw gepubliceerde inhoud sneller indexeert dan de oorspronkelijke versie, beschouwt Google de bronwebsite als minder waardevol dan de site die de inhoud kopieert.

Er is geen gemakkelijke oplossing voor dit probleem, zoals het gebruik van de Google Indexing API. De Reddit-gebruiker moet wijzigingen aanbrengen in zijn website om te bewijzen dat het de moeite waard is om sneller te crawlen en te indexeren.

Dat gezegd hebbende, suggereert Mueller een kleine wijziging die alle sites kunnen aanbrengen om Google te laten weten dat er nieuwe inhoud beschikbaar is.

Door vanaf de startpagina naar nieuwe website-inhoud te linken, kan deze sneller op de radar van Google komen, zegt Mueller:

“Een van de dingen die zelfs kleinere, nieuwere sites kunnen doen, is updates op hun startpagina’s vermelden en ernaar linken. Google heeft de neiging om startpagina’s vaker bij te werken, dus als er iets belangrijks en nieuws is, zorg er dan voor dat je het daar hebt. Veel sites doen dit intuïtief, met een zijbalk of sectie voor updates, waarbij de nieuwe koppen worden vermeld en naar de inhoud wordt gelinkt.”

Hoewel dit ervoor zorgt dat uw inhoud sneller wordt opgemerkt, is er nog steeds geen garantie dat Google deze sneller zal indexeren.

bron: Reddit
Uitgelichte afbeelding: JHVEPhoto/ShutterstockSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!