fbpx

Lighthouse 10 verbetert PageSpeed ​​Insights-scores voor 90% van de pagina’s

Lighthouse 10 verbetert PageSpeed ​​Insights-scores voor 90% van de pagina's

Share This Post


Google Chrome heeft een grote verandering aangekondigd in Lighthouse 10, namelijk het verwijderen van de Time To Interactive (TI)-score. Testen geven aan dat de meeste webpagina’s een verbetering in hun prestatiescore zullen zien, waarbij meer dan de helft van de webpagina’s een verbetering in scores van meer dan 5 punten ervaart.

Tijd voor interactief – TTI

De Time To Interactive-score meet hoe lang het duurt voordat een pagina interactief wordt voor sitebezoekers. Scoren is een berekening in meerdere stappen die de belasting van bronnen meet om te bepalen wanneer een gebruiker bijvoorbeeld op een knop kan klikken of sitenavigatie kan gebruiken.

De reden dat Time To Interactive is verwijderd, is omdat andere statistieken, Largest Content Paint (LCP), Speed ​​​​Index en Total Block Time samen betere metingen zijn van wanneer een webpagina geladen aanvoelt.

Chrome’s blogpost uitgelegd:

“Largest Content Paint (LCP) en snelheidsindex zijn meestal betere heuristieken voor hoe de inhoud van een pagina geladen aanvoelt dan een telling van actieve netwerkverzoeken. Ondertussen verwerkt Total Block Time (TBT) lange taken en beschikbaarheid van de hoofdthread robuuster, en hoewel niet een directe proxy, heeft de neiging om beter te correleren met Core Web Vitals zoals gemeten in het veld.

Tests op meer dan 13 miljoen webpagina’s geven aan dat 90% van de webpagina’s verbeterde scores zal zien en dat 50% van de webpagina’s prestatieverbeteringen van meer dan 5 punten zal zien.

De weging van de Time To Interactive-score is geleidelijk afgenomen sinds Lighthouse 8. Hierdoor kon de weging van andere statistieken toenemen, zodat TTI uiteindelijk minder bijdroeg aan de eindscores.

De wijziging is aangebracht om de nauwkeurigheid van de gebruikerservaringsstatistieken voor paginasnelheid te verbeteren en om uitgevers en SEO’s aan te moedigen zich te concentreren op zaken als het verminderen van zware JavaScript, die erger werd

De beslissing om de weging langzaam te verminderen, werd uitgelegd als de evolutie van de paginasnelheidsstatistieken om nauwkeuriger te zijn.

Een opmerking in de Lighthouse 8-documentatie legde uit:

“Zoals bij alle Lighthouse Score-updates, worden er wijzigingen aangebracht om de nieuwste ontwikkelingen weer te geven in hoe de kwaliteit van de gebruikerservaring holistisch en nauwkeurig kan worden gemeten, en om de aandacht te vestigen op de belangrijkste prioriteiten”.

De Time To Interactive-score is nog steeds beschikbaar in de Lighthouse JSON-uitvoer, waarbij de score op nul wordt gewogen.

Wanneer komen Lighthouse 10-wijzigingen aan?

Wijzigingen in Google Lighthouse zijn nu beschikbaar in de tool PageSpeed ​​Insights. De testversie van Chrome, genaamd Canary, heeft ook de nieuwe versie van Lighthouse 10.

Lighthouse 10 zal beschikbaar zijn in Chrome 112, momenteel gepland voor release op 29 maart 2022. De meest recente versie van Chrome is 110.

Lees meer over het verwijderen van TTI uit Lighthouse 10:
Wat is er nieuw in Lighthouse 10: Scorewijzigingen

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Roman SamborskyiSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!