fbpx

LinkedIn lanceert AI-aangedreven functies voor profielen en vacatures

LinkedIn lanceert AI-aangedreven functies voor profielen en vacatures

Share This Post


LinkedIn kondigde de lancering aan van nieuwe AI-functies om gebruikers te helpen hun professionele profielen te verbeteren en bedrijven te helpen betere functiebeschrijvingen te schrijven.

Door AI aangedreven koppen en samenvattingen

Gepersonaliseerde, door AI aangestuurde schrijfsuggesties helpen LinkedIn-gebruikers betere koppen en samenvattingen van secties te maken op basis van hun ervaring.

De AI analyseert de informatie die je hebt verstrekt over je werkervaringen en vaardigheden, bepaalt welke informatie het meest indrukwekkend is en vat die informatie samen voor je sectietitel en samenvatting.

Het gebruikt de toon die in de rest van uw LinkedIn-profiel wordt gepresenteerd om ervoor te zorgen dat door AI gegenereerde koppen en samenvattingen worden gepersonaliseerd.

Dit kan LinkedIn-gebruikers helpen om een ​​betere eerste indruk te maken in de zoekresultaten door uw naam en titel weer te geven wanneer uw profiel overeenkomt met de trefwoordzoekopdracht van een andere gebruiker.

Voor de beste resultaten moet u het gedeelte over vaardigheden en ervaring van uw LinkedIn-profiel invullen.

Concentreer u op het benadrukken van uw belangrijkste prestaties in elke baan in plaats van een lijst met uw verantwoordelijkheden. Dit geeft potentiële werkgevers een voorproefje van de resultaten die u voor hen kunt behalen.

Deze functie is vanaf vandaag beschikbaar voor geselecteerde Premium-abonnees, met een uitrol naar andere Premium-abonnees in de komende maanden.

LinkedIn biedt verschillende premium lidmaatschapsplannen op basis van je carrièredoelen.

Dit komt slechts een week nadat LinkedIn Collaborative Articles lanceerde, een AI-aangedreven functie waarmee gebruikers meer content kunnen creëren op basis van conversatiestarters en de LinkedIn Skills Graph.

ChatGPT gebruiken als alternatief

Als u niet wilt wachten om AI te gebruiken om uw LinkedIn-profiel te verbeteren, kunt u ChatGPT+ als alternatief overwegen.

U kunt de opsommingstekens van uw CV/LinkedIn-profiel kopiëren en plakken en vragen om het samen te vatten in minder dan 220 tekens voor uw titel of een paar zinnen voor uw samenvatting.

U kunt ChatGPT+ ook gebruiken om uw bedrijfspagina te verbeteren door deze te vragen om tekst over de missie, waarden en doelen van uw bedrijf samen te vatten in een zin of twee.

AI-functiebeschrijvingen

Werkgevers die minder tijd willen besteden aan het schrijven van functiebeschrijvingen en meer tijd willen besteden aan het vinden van gekwalificeerde kandidaten, kunnen AI ook gebruiken om hun wervingsdoelen te bereiken.

De AI-functiebeschrijvingsgenerator van LinkedIn helpt werkgevers betere functiebeschrijvingen op te stellen op basis van functietitel, bedrijfsnaam, functietype, functietype en locatie. Met de AI-functie kunt u ook functiebeschrijvingen genereren op basis van mensen in uw netwerk wiens vaardigheden en ervaring overeenkomen met uw ideale kandidaat.

Het zal beschikbaar zijn voor geselecteerde vacaturesites in de VS, India, het VK, Canada en Australië, met een uitrol naar meer werkgevers later dit jaar.

Gratis AI-cursussen tot 15 juni 2023

Met AI die zoveel producten bereikt – zoek-, sociale media- en productiviteitsapps om er maar een paar te noemen – is het absoluut noodzakelijk om te weten hoe AI u kan helpen efficiënter te werken.

LinkedIn Learning heeft tot 15 juni 2023 meer dan 100 cursussen gratis beschikbaar gemaakt. Deze cursussen, beschikbaar in meerdere talen, behandelen Generative AI, Machine Learning Fundamentals, Responsible AI, Advanced AI en Applied AI.

Uitgelichte afbeelding: hierboven om te stelen/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!