fbpx

Meer zoekinformatie, nieuw kanaalpagina-ontwerp

Meer zoekinformatie, nieuw kanaalpagina-ontwerp

Share This Post


YouTube heeft deze week verschillende updates uitgerold, waaronder het uitbreiden van zoekstatistieken naar meer talen en een nieuw ontwerp voor kanaalpagina’s.

YouTube-zoekstatistieken in meer talen

YouTube Search Insights, geïntroduceerd in november 2021, toont informatie over populaire zoekopdrachten, waardoor videomakers meer inhoud kunnen maken waarnaar mensen op zoek zijn.

Met zoekinzichten kunnen videomakers onderzoeken waar hun publiek naar zoekt en waarnaar kijkers op YouTube zoeken.

YouTube-updates: meer zoekstatistieken, nieuw kanaalpagina-ontwerpScreenshot van YouTube.com/CreatorInsider, november 2022.

Bovendien laten zoekinzichten hiaten in de inhoud zien, waardoor makers ideeën kunnen genereren voor hun volgende video’s.

Tot nu toe waren zoekstatistieken alleen beschikbaar in het Engels met de mogelijkheid om zoekopdrachten van kijkers in de VS, India, Canada en het VK weer te geven.

YouTube test nu om zoekstatistieken voor desktops beschikbaar te maken in meer talen, waaronder Japans, Koreaans en Hindi, en er zullen nog meer talen volgen.

Nieuw ontwerp voor YouTube-kanaalpagina’s

YouTube werkt kanaalpagina’s op twee manieren bij.

Ten eerste bevindt de navigatiebalk zich nu onder het gedeelte met kanaalinformatie.

YouTube-updates: meer zoekstatistieken, nieuw kanaalpagina-ontwerpScreenshot van YouTube.com/CreatorInsider, november 2022.

Kanaalinformatie blijft bovenaan staan ​​als gebruikers door verschillende tabbladen klikken.

Deze wijziging maakt deze informatie niet alleen handiger voor gebruikers, maar zorgt er ook voor dat de knoppen “Deelnemen” en “Winkel” beter zichtbaar zijn, wat de inkomsten voor makers kan verhogen.

De tweede verandering is dat video’s nu zijn onderverdeeld in twee tabbladen: lange en korte YouTube-video’s.

Voorheen waren alle video’s gegroepeerd op hetzelfde tabblad, waardoor het moeilijk was om onderscheid te maken tussen videotypes.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over de YouTube-updates voor videomakers van deze week:

Uitgelichte afbeelding: Wirestock Creators/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!