fbpx

Met Google kunt u zich afmelden voor gerichte advertenties en gepersonaliseerde zoekopdrachten behouden

Met Google kunt u zich afmelden voor gerichte advertenties en gepersonaliseerde zoekopdrachten behouden

Share This Post


Met het nieuwe advertentiecentrum van Google kunnen gebruikers zich afmelden voor gerichte advertenties zonder nuttige functies zoals gepersonaliseerde zoekresultaten op te geven.

Voorheen betekende het afmelden voor gerichte advertenties dat u naar uw accountinstellingen moest gaan en moest voorkomen dat Google web- en app-activiteitsgegevens en YouTube-geschiedenis verzamelde.

Zonder toestemming om persoonlijke gegevens te verzamelen, kan Google geen gepersonaliseerde resultaten weergeven op zijn belangrijkste zoekmachine, Google Maps, YouTube en andere platforms.

Nu hoef je geen compromissen te sluiten.

Met Mijn Advertentiecentrum kunnen gebruikers de advertenties aanpassen die ze zien in zoekresultaten, YouTube en Google Discover. Dit betekent dat u uw accountinstellingen niet hoeft aan te passen om bepaalde typen advertenties niet meer te zien.

Jerry Dischler, vice-president van advertenties bij Google, stelt in een blogpost:

“Je kunt beslissen welke soorten activiteiten worden gebruikt om Google-producten voor je te laten werken, ongeacht de advertenties die ze je laten zien. Als je YouTube-geschiedenis in het verleden was ingeschakeld, werd je automatisch geïnformeerd over hoe je advertenties werden gepersonaliseerd. Nu , als u niet wilt dat uw YouTube-geschiedenis wordt gebruikt voor het personaliseren van advertenties, kunt u zich afmelden in Mijn advertentiecentrum, zonder dat dit gevolgen heeft voor de relevante aanbevelingen in uw feed.”

Meer informatie over afmelden voor gepersonaliseerde advertenties en andere manieren om Mijn advertentiecentrum te gebruiken om de advertenties te beheren die u hier ziet.

Hoe u zich kunt afmelden voor gepersonaliseerde advertenties op Google

Mijn Advertentiecentrum is zo ontworpen dat het gemakkelijk te vinden en te gebruiken is. Je hebt er rechtstreeks toegang toe vanuit de advertenties die worden weergegeven op Google Zoeken, YouTube en Discover.

Tik op het menu met drie stippen naast een advertentie om het deelvenster Mijn advertentiecentrum weer te geven en selecteer vervolgens ‘Meer advertenties aanpassen die u ziet’.

Met Google kunt u zich afmelden voor gerichte advertenties en gepersonaliseerde zoekopdrachten behoudenScreenshot van: blog.google/technology/safety-security/my-ad-center/, oktober 2022.

Deze link brengt u naar het centrale controlecentrum, waar u bovenaan het scherm een ​​knop ziet om u af te melden voor gepersonaliseerde advertenties.

Met Google kunt u zich afmelden voor gerichte advertenties en gepersonaliseerde zoekopdrachten behoudenScreenshot van: blog.google/technology/safety-security/my-ad-center/, oktober 2022.

Als deze instelling is uitgeschakeld, ziet u nog steeds advertenties, hoewel deze mogelijk minder relevant zijn.

De optie om u af te melden voor gepersonaliseerde advertenties in Mijn Advertentiecentrum is van toepassing op advertenties die u op en buiten Google ziet, en wordt automatisch toegepast op elk apparaat waarop u bent ingelogd op uw Google-account.

Hoe u zich kunt afmelden voor specifieke advertentiethema’s met Mijn advertentiecentrum

Als u niet wilt uitschakelen allemaal gepersonaliseerde advertenties, kunt u aanpassen hoe afzonderlijke informatiecategorieën de advertenties die u ziet, informeren.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw relatiestatus geen invloed te laten hebben op de advertenties die Google u laat zien.

Een ander alternatief voor het afmelden voor gepersonaliseerde advertenties is om u af te melden voor advertentieonderwerpen waarop u niet wilt klikken.

Met Mijn Advertentiecentrum kunt u ervoor kiezen advertenties met betrekking tot de volgende onderwerpen te beperken:

Alcohol Daten Gewichtsverlies Gokken Zwangerschap Ouderschap

Het is vermeldenswaard dat Google nooit gebruikt inhoud die u opslaat in apps zoals Gmail, Foto’s en Drive voor advertenties. Bovendien gebruikt Google nooit gevoelige informatie om advertenties te personaliseren, zoals gezondheid, ras, religie of seksuele geaardheid.

bron: Google

Aanbevolen afbeelding: screenshot van blog.google/technology/safety-security/my-ad-center/, oktober 2022.Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!