fbpx

Met TikTok kunnen gebruikers de For You-feed vernieuwen om nieuwe aanbevelingen te krijgen

Met TikTok kunnen gebruikers de For You-feed vernieuwen om nieuwe aanbevelingen te krijgen

Share This Post


TikTok heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee gebruikers hun For You-feeds kunnen bijwerken als ze vinden dat de huidige aanbevelingen niet langer relevant zijn voor hun interesses. Dit maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van het bedrijf om een ​​plezierige kijkervaring te bieden en tegelijkertijd de doelen van zelfexpressie en inhoudsdiversiteit in evenwicht te houden.

TikTok biedt verschillende manieren om nieuwe content te ontdekken, van gepersonaliseerde aanbevelingen in de For You-feed tot trending content in de Explore-feed. Gebruikers doen aanbevelingen voor de For You-feed wanneer ze videomakers volgen, zoeken naar inhoud en interactie hebben met video’s (vind-ik-leuks, opmerkingen en bladwijzers).

Hoe de update inhoudsdiversiteit aanmoedigt

Met de nieuwe vernieuwingsfunctie kunnen gebruikers hun For You-feeds opnieuw instellen alsof ze zich zojuist hebben aangemeld voor een nieuw TikTok-account met een nieuwe start met inhoudsaanbevelingen. TikTok zal beginnen met het uitrollen van nieuwe inhoudsaanbevelingen op basis van nieuwe interacties met makers en video’s.

Deze functie verwijdert geen instellingen die u heeft in uw bestaande inhoudsvoorkeuren, zoals filters voor specifieke trefwoorden, beperkte inhoud en verborgen makers.

TikTok hoopt dat deze stap repetitieve inhoud zal verminderen, zodat gebruikers nieuwe dingen kunnen blijven ontdekken. Het platform vermijdt meestal het aanbevelen van opeenvolgende video’s van dezelfde maker of het gebruik van hetzelfde geluid.

TikTok zet zich in voor het creëren van een veilige en plezierige kijkervaring voor zijn gebruikers door inhoud te verwijderen die de richtlijnen van de gemeenschap schendt, schadelijke onderwerpen in aanbevelingen te minimaliseren en volwassen onderwerpen voor een jonger publiek uit te filteren via inhoudsniveaus, een systeem vergelijkbaar met film- en televisiebeoordelingen.

Bovendien beperkt TikTok inhoud die mogelijk voldoet aan de richtlijnen van de gemeenschap, maar een negatieve invloed heeft op de gebruikerservaring als deze herhaaldelijk wordt bekeken, zoals video’s met thema’s als verdriet, overmatige lichaamsbeweging, beperkende diëten of seksueel suggestief materiaal.

Hoewel TikTok gebruikers aanmoedigt om zichzelf te uiten, zelfs in moeilijke tijden, wil het ook voorkomen dat er reclame wordt gemaakt voor zelfbeschadiging of andere inhoud die schadelijk is voor anderen.

Aanvullende manieren om inhoudsaanbevelingen opnieuw in te stellen

Gebruikers die For You-feedaanbevelingen willen updaten, kunnen dat nog steeds doen, zelfs zonder de nieuwe updatefunctie. In je accountinstellingen en privacy, reacties en weergavegeschiedenis kun je sommige of alle video’s die je hebt bekeken selecteren en verwijderen.

Met TikTok kunnen gebruikers de For You-feed vernieuwen om nieuwe aanbevelingen te krijgenScreenshot van TikTok, maart 2023

Dit heeft twee voordelen: je account wordt verwijderd uit de kijkgeschiedenis van de video en de video wordt verwijderd uit je toekomstige aanbevelingen.

U kunt ook uw inhoudsvoorkeuren bezoeken en specifieke zoekwoorden en hashtags filteren. Hiermee worden video’s met die zoekwoorden en hashtags verwijderd uit je feeds Voor jou en Volgende.

Om de aanbevelingen in je For You-feed verder vorm te geven, kun je de optie ‘niet geïnteresseerd’ gebruiken wanneer je een video ziet die je niet nog een keer wilt bekijken. Je vindt deze optie wanneer je op de deelpijl op een video tikt.

Met TikTok kunnen gebruikers de For You-feed vernieuwen om nieuwe aanbevelingen te krijgenScreenshot van TikTok, maart 2023

Verbeteringen in educatieve inhoud

De nieuwe updatefunctie volgt op TikTok’s recente aankondiging van een STEM-kanaal. Het nieuwe kanaal gewijd aan video’s over wetenschap, technologie, techniek en wiskunde wordt door derden beoordeeld om ervoor te zorgen dat het veilig is voor kinderen en bevat nauwkeurige informatie voor educatieve doeleinden.

Douyin, de versie van TikTok die beschikbaar is in China, legt al de nadruk op educatieve inhoud boven entertainment voor een jonger publiek om de volgende generatie positief te beïnvloeden.

Uitgelichte afbeelding: nikkimeel/ShutterstockSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!