fbpx

Meta begint inhoud van Canadese nieuwsuitgevers te blokkeren

Meta begint inhoud van Canadese nieuwsuitgevers te blokkeren

Share This Post


Grote zoek- en sociale platforms spelen een inhaalslag als reactie op Canada’s Online News Act.

In een machtsvertoon blokkeerde Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, Canadese gebruikers van nieuwsinhoud op Instagram.

De controversiële wetgeving is bedoeld om technologiebedrijven als Google en Facebook te dwingen een eerlijke vergoeding te bieden aan nieuwsuitgevers voor het gebruik van hun inhoud.

Google en Meta beweren dat de wet onwerkbaar is en neerkomt op een “belasting op internetlinks”.

De regering van Canada verwachtte een compromis

De Canadese regering hoopte waarschijnlijk dat de dreiging van regulering technologiebedrijven naar de onderhandelingstafel zou brengen.

Meta roept echter de bluf van de regering op door de toegang tot nieuws te blokkeren in plaats van zich te houden aan wetten die zij oneerlijk acht.

Google is ook van plan nieuws, verhalen en meer links voor Canadezen te verwijderen uit Zoeken, Google Nieuws en Discover.

Voor nieuwsuitgevers die worstelen in het digitale tijdperk, kan het verlies van verkeer en zichtbaarheid van deze dominante platforms schadelijk zijn.

De Canadese regering stelt dat de wet nodig is om onafhankelijke journalistiek te ondersteunen. In een verklaring beschreef de minister van Erfgoed, Pablo Rodríguez, de acties van Meta als “onredelijk” en “onverantwoordelijk”.

Terwijl de besprekingen met Google gaande zijn, heeft Rodriguez alle overheidsadvertenties op Facebook en Instagram opgeschort.

Journalistiek of internetbelasting steunen?

Er zijn redelijke argumenten aan beide kanten. Nieuwsuitgevers verdienen steun en een eerlijke vergoeding voor de waarde die ze aan platforms toevoegen. Het reguleren van links en internetfragmenten vereist echter veel werk om te implementeren en af ​​te dwingen.

Voor SEO- en contentprofessionals benadrukt dit conflict tussen sectoren de machtsdynamiek in de huidige aandachtseconomie.

Nieuwsuitgevers hebben geen andere keuze dan op grote sociale platforms te verschijnen, zelfs wanneer bedrijven zoals Facebook algoritmen en beleid zonder kennisgeving wijzigen.

Deze situatie benadrukt de noodzaak om inkomsten en distributie te diversifiëren om de afhankelijkheid van één bedrijf te verminderen.

Hoewel verkeer en abonnementen van Google en sociale netwerken essentieel blijven, zullen uitgevers profiteren van het versterken van directe relaties met lezers en het verkennen van alternatieve bedrijfsmodellen.

De Online News Act is een poging van Canada om de media meer invloed te geven, maar technologiebedrijven lijken klaar te staan ​​om hun mannetje te staan.

vooruit kijken

De komende maanden zullen cruciaal zijn, aangezien Canada werkt aan het afronden en handhaven van regelgeving die voorkomt dat nieuwslinks de zoekresultaten en sociale media verlaten.

Er zijn geen gemakkelijke antwoorden om steun voor journalistiek in evenwicht te brengen met een open internet. Maar voor Canadezen benadrukt de mogelijkheid om de toegang tot nieuws op de meest prominente platforms van het web te verliezen de invloed die ze hebben afgestaan ​​aan Meta en Google.

Uitgelichte afbeelding: Kittyfly/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!