fbpx

Meta en Microsoft brengen Llama 2 gratis uit voor commercieel gebruik en onderzoek

Meta en Microsoft brengen Llama 2 gratis uit voor commercieel gebruik en onderzoek

Share This Post


Meta en Microsoft hebben een uitgebreide samenwerking op het gebied van kunstmatige intelligentie aangekondigd met de release van hun nieuwe grote taalmodel (LLM), Llama 2, gratis voor onderzoek en commercieel gebruik.

Dit markeert de nieuwste trend in de richting van een open LLM-trainings- en ontwikkelingsbenadering.

Meta lanceert Llama 2

Meta’s heeft Llama 2 aangekondigd, nu toegankelijk via Microsoft Azure, Amazon Web Services, Hugging Face en andere providers.

Je hebt een lama! Jij ook!
Meta brengt Llama 2 uit, de volgende generatie Llama. Nu Llama 2 commercieel beschikbaar is, kan iedereen profiteren van het geweldige taalmodel om zijn eigen applicaties te bouwen. https://t.co/wCTEp4qE81 pic.twitter.com/MBen3FHjzZ

— Tech bij Meta (@techatfacebook) 18 juli 2023

De publicatie benadrukte hoe meer toegang tot fundamentele AI-technologieën bedrijven wereldwijd ten goede kan komen. Meta was bedoeld om ontwikkelaars en onderzoekers in staat te stellen LLM te stresstesten om problemen sneller te identificeren en op te lossen.

Dit is enorm: Llama-v2 is open source, gelicenseerd voor commercieel gebruik!

Dit zal het LLM-marktlandschap veranderen.
Llama-v2 is beschikbaar op Microsoft Azure en zal beschikbaar zijn op AWS, Hugging Face en andere providers

Voorgetraind en getuned…

— Yann LeCun (@ylecun) 18 juli 2023

Meta bracht de overtuiging over dat het openen van toegang veiliger is dan het beperken van de beschikbaarheid. Hij hoopte dat de AI-gemeenschap zou samenwerken om tools te verbeteren en kwetsbaarheden aan te pakken.

Wij zijn van mening dat een open benadering geschikt is voor de ontwikkeling van de huidige Al-modellen.

Vandaag brengen we Llama 2 uit, de volgende generatie van Meta’s grote open source taalmodel, vrij beschikbaar voor onderzoek en commercieel gebruik.

Details ➡️ https://t.co/vz3yw6cujk pic.twitter.com/j2bDHqiuHL

—Meta-AI (@MetaAI) 18 juli 2023

Meta kondigde ook een uitgebreide samenwerking met Microsoft aan, waardoor Microsoft de cloudprovider bij uitstek wordt voor Llama 2.

De nieuwe publicatie vermeldde Meta’s benadering van verantwoorde AI-ontwikkeling, inclusief hoe het modellen combineerde, tekortkomingen onthulde en richtlijnen gaf voor verantwoord gebruik. Een open innovatiegemeenschap en aankomende uitdagingen werden geïntroduceerd voor feedback.

Het bedrijf sprak zijn opwinding uit om te zien wat mensen over de hele wereld bouwen met het nieuwe model.

Steunbetuiging voor Open AI-ontwikkeling

Naast de aankondiging van de release van Llama 2, heeft Meta ook een verklaring uitgebracht ter ondersteuning van open AI-ontwikkeling:

“We ondersteunen een open innovatiebenadering van AI. Verantwoorde en open innovatie geeft ons allemaal een aandeel in het AI-ontwikkelingsproces, waardoor deze technologieën zichtbaarheid, controle en vertrouwen krijgen. Door de openheid van Llama-modellen van vandaag kan iedereen hiervan profiteren technologie.”

De verklaring bracht leidende figuren samen uit de academische wereld, risicokapitaal en grote technologiebedrijven, waaronder NVIDIA, Dropbox, Doordash, Shopify, Zoom en Intel, die de ontwikkeling van open AI ondersteunen.

AI is een activerende technologie, net als de komst van internet, de iPhone, cloud computing en open source.

LLM’s zullen leiden tot nieuwe en geweldige startups, en we moeten ze open en beschikbaar houden voor iedereen om de volledige impact van deze innovatie te zien. https://t.co/9pJZVQUEQo https://t.co/2Pfrdv6nV8.

— Y Combinator (@ycombinator) 18 juli 2023

We zijn opgewonden @DoorDash ondersteunen de open source-beweging, vooral wat betreft het bijdragen aan zowel de Cambrische explosie van innovatie als de positieve effecten van gelijkheid op de lange termijn binnen AI, en we bouwen met Llama 2. Dankzij de @Meta team! https://t.co/eyy5aCLe6D

— Tony Xu (@t_xu) 18 juli 2023

Ondersteuning voor Azure en Windows Llama2

In een gerelateerde aankondiging onthulde Microsoft zijn samenwerking met Meta om het nieuwe kunstmatige-intelligentiemodel Llama 2 beschikbaar te maken op het Azure-cloudplatform.

AI democratiseren door de kracht van partnerschap.🎉 We zijn verheugd om Llama 2 te verwelkomen van @Meta A @Azur i @Ramen: https://t.co/OJyYP9sVBA

—Microsoft (@Microsoft) 18 juli 2023

Llama 2-modellen moeten ook worden geoptimaliseerd om lokaal op Windows te draaien. Microsoft legde uit dat Windows-ontwikkelaars AI-ervaringen voor hun applicaties kunnen creëren met behulp van Llama 2.

Azure-klanten moeten 7B-, 13B- en 70B-parameter Llama 2-modellen kunnen afstemmen en implementeren.

Meta en Microsoft brengen Llama 2 gratis uit voor commercieel gebruik en onderzoekScreenshot van Meta, juli 2023

Het Microsoft + Meta-partnerschap was bedoeld om de toegang tot fundamentele AI-technologieën te vergroten. Microsoft zei dat ze Meta’s toewijding aan het democratiseren van AI en de voordelen ervan delen.

Het breidde ook het Microsoft-ecosysteem van open AI-modellen uit naar Azure.

Microsoft besprak ook haar benadering van verantwoorde AI. Ze zeiden dat technieken zoals rapid engineering Llama 2 kunnen optimaliseren voor veiligere en betrouwbaardere ervaringen. Azure AI Content Safety biedt ook nog een beschermingslaag.

De voordelen van open LLM’s

De release van Meta’s Llama 2 en de beschikbaarheid ervan op meerdere platforms, waaronder Microsoft Azure en Windows, markeert een belangrijke mijlpaal in de trend naar meer open en toegankelijke LLM’s.

Met deze uitgebreide samenwerking zouden Meta en Microsoft de AI-gemeenschap een opmerkelijker vermogen kunnen bieden om grote taalmodellen zoals Llama 2 te bouwen, testen en verfijnen.

Door de toegang tot Llama 2 te openen, hoopt Meta innovatie en de ontwikkeling van nuttige, modelgestuurde applicaties te stimuleren, aangezien Microsoft belangrijke computerinfrastructuur en ondersteuning biedt via Azure en Windows, zodat ontwikkelaars over de hele wereld kunnen profiteren van de nieuwe LLM.

Beide bedrijven benadrukten hun inzet voor het democratiseren van AI en streven tegelijkertijd naar verantwoorde ontwikkeling door middel van transparantie, beveiligingspraktijken en het verzamelen van feedback. Meta en Microsoft hopen de voordelen van AI-vooruitgang te maximaliseren en tegelijkertijd de risico’s te beperken.

De tijd zal leren hoe Llama 2 en andere open LLM’s bedrijven en consumenten beïnvloeden. Maar dit soort uitgebreide toegang en samenwerking tussen technologieleiders belooft de AI-mogelijkheden en hun doordachte toepassing snel te verbeteren.

Uitgelichte afbeelding: mundissima/Shutterstock

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!